یک مطالعه در میشیگان نشان میدهد که هر چه مدت طولانیتری دیابت نوع 2 در فرد باقی بماند، احتمال بیشتری دارد که آن فرد تغییراتی را در ساختار مغز خود تجربه کند.
به گزارش تکناک، در تجزیه و تحلیلی که شامل 51 سرخپوست آمریکایی میانسال با تشخیص دیابت نوع 2 بود، محققان از چیزی به نام NIH Toolbox که یک مجموعه از ارزیابیهای حافظه و زبان ساخته شده توسط مؤسسه ملی بهداشت است، به همراه اسکن MRI استفاده کردند تا ارتباط بین دیابت، عملکرد مغزی و ترکیب مغز را درک کنند.
تصویربرداری از مغز نشان میدهد که در شرکتکنندگانی که مدت طولانیتر دیابت نوع 2 داشتند، میانگین ضخامت قشر مغز و حجم ماده خاکستری و همچنین افزایش حجم ماده سفید در آنها کاهش یافته است.
به گفته محققان، این نتایج MRI نشان دهنده اثرات منفی دیابت طولانی مدت، ممکن است پیامدهایی برای سلامت مغز داشته باشد و بر اهمیت پیشگیری از دیابت نوع 2 زودرس تاکید می کند.
عملکرد و ساختار مغز در شرکت کنندگان مطالعه مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد بدون این بیماری هیچ تفاوتی نداشت. نتایج این مطالعه در Annals of Clinical and Translational Neurology منتشر شده است.
اولین نویسنده این مطالعه، دکتر ایوان رینولدز می گوید: این یکی از اولین تحقیقاتی است که تغییرات ساختار مغز را با طول مدت دیابت بررسی می کند.
وی افزود: اگرچه ما از طریق جعبه ابزار NIHبه تغییر ساختار مغز در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پی بردیم، اما این ابزار ممکن است همه چیز را نشان ندهد. این واقعیت که ما شاهد تغییرات منفی در مغز بودیم، شواهدی مبنی بر نیاز به تشخیص زودهنگام اختلالات مغزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را به منظور بهبود مراقبت از بیمار و کیفیت زندگی ارائه می دهد.
محققان متوجه شدند که عوارض دیابت، مانند بیماری مزمن کلیوی و آسیب به اعصاب قلب و عروق خونی، با تغییرات ساختاری در مغز مرتبط است. این یافته با یکی دیگر از مطالعات این تیم مطابقت دارد که نشان می دهد عوارض دیابت، شانس ابتلا به یک اختلال مغزی را در افراد 40 تا 60 ساله 2.45 برابر افزایش می دهد.
محققان از اینکه بیماری نوروپاتی که تا 50 درصد افراد مبتلا به دیابت می توانند به آن مبتلا شوند، با عملکرد مغزی در این مطالعه مرتبط نبود، شگفت زده شدند.
نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر ایوا فلدمن میگوید: این مطالعه برای درک ما از اینکه چگونه دیابت بر سلامت مغز تأثیر میگذارد حیاتی است و زمینه را برای یک مطالعه طولانیتر و بزرگتر فراهم میکند که به این موضوع میپردازد که چگونه افراد مبتلا به دیابت میتوانند مغز خود را سالم نگه دارند.
او در ادامه افزود: صرف نظر از مکانیسم های اساسی، پیشگیری از این شرایط در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای حفظ سلامت مغز آنها بسیار مهم است. آموزش بیماران در مورد خطراتی که دیابت برای حفظ مغز سالم به همراه دارد، بخشی از ماموریت ما است.
همچنین محققان متوجه شدند که عوارض دیابت، مانند بیماری مزمن کلیوی و آسیب به اعصاب قلب و عروق خونی، با تغییرات ساختاری در مغز مرتبط است. این مسئله با یکی دیگر از مطالعات این تیم مطابقت دارد که نشان می دهد عوارض دیابت، شانس ابتلا به یک اختلال مغزی را در افراد 40 تا 60 ساله، به میزان 2.45 برابر افزایش می دهد.