تکنیک استنشاق حسگرهای نانوذرات و به دنبال آن آزمایش ادرار ممکن است پتانسیل تشخیص سریعتر و زودهنگام سرطان ریه را ارائه دهد.
به گزارش تکناک، دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) یک فناوری پزشکی پیشرفته را معرفی کرده اند که رویکردی ساده برای تشخیص سرطان ریه ارائه می دهد.
این نوآوری برای کشورهای با درآمد کم و متوسط که دسترسی به اسکنرهای توموگرافی کامپیوتری (CT) در آنجا محدود است، نویدبخش است.
در سرتاسر جهان، سرطان در کشورهای با درآمد کم و متوسط شیوع بیشتری پیدا میکند. اپیدمیولوژی سرطان ریه در سطح جهانی است که ناشی از آلودگی و سیگار است. فناوری میتواند تأثیر زیادی در درمان سرطان ریه داشته باشد.
در روش خود، محققان به دنبال سادگی و دسترسی بودند. نتایج آزمایش آنها را می توان حدود 20 دقیقه پس از جمع آوری نمونه ادرار بررسی کرد.
این فناوری تشخیصی قادر به تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه در آزمایشهایی بر روی موشهای تغییر یافته ژنتیکی بود که تومورهای ریوی مشابه آنچه در انسان مشاهده میشد، داشتند.
محققان قصد دارند مطالعات بالینی انسانی انجام دهند
محققان قصد دارند کارایی حسگرها را با استفاده از نمونه های انسانی در مراحل بعدی ارزیابی کند. آنها همچنین قصد انجام مطالعات بالینی انسانی را نیز دارند.
این فناوری می تواند به طور قابل توجهی غربالگری سرطان ریه را بهبود بخشد و نتایج سریعی را در طی فقط یک قرار ملاقات با پزشک ارائه دهد.
روش درمانی جدید این است که شما وارد مطب پزشک میشوید و سپس پاسخی در مورد اینکه آیا نیاز به آزمایش دارید یا خیر، دریافت کنید. پزشکان می توانند بیمارانی را که ضایعات اولیه دارند را وارد سیستم کنند تا بتوانند برنامه جراحی برای آنها بریزند یا داروهای مورد نیاز آنها را توصیه کنند.
این روش مزایایی برای افرادی با سابقه سیگار کشیدن زیاد دارد. در حالی که گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده سی تی اسکن سالانه را برای افراد سیگاری شدید 50 سال و بالاتر توصیه می کند، همه افراد در این جمعیت به این توصیه ها پایبند نیستند. علاوه بر این، افزایش نرخ مثبت کاذب مرتبط با سی تی اسکن می تواند منجر به آزمایش های غیر ضروری و تهاجمی شود.
نتایج این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شد.