فشار خون بالا می تواند منجر به آسیب فیزیکی به اندام ها شود و اخیرا نقش یک آنتی بیوتیک رایج در کاهش این آسیب ها کشف شده است.
به گزارش تکناک، سلامت روده می تواند به طور چشمگیری بر سلامت کل بدن تأثیر بگذارد. یکی از آخرین یافتهها برای حمایت از این ایده نشان میدهد که استفاده از آنتیبیوتیکی که برای تغییر باکتریهای روده موشها استفاده می شود، آسیب به قلب و کلیهها را که گاهی اوقات با فشار خون بالا مشاهده میشود، کاهش میدهد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، فشار خون بالا تقریباً 1.28 میلیارد بزرگسال را در سراسر کره زمین تحت تأثیر قرار می دهد و یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. با وجود اینکه بسیاری از مردم میدانند که این بیماری میتواند منجر به مشکلات قلبی جدی مانند حمله قلبی و سکته شود، فشار خون بالا میتواند باعث آسیب جدی به کلیهها نیز شود و در واقع پس از دیابت، دومین علت اصلی نارسایی کلیه در ایالات متحده است.
محققان به دنبال کاهش تأثیر فشار خون (blood pressure : pressure exerted by circulating blood upon the walls of blood vessels) بر کلیه ها، به بررسی روده که این روزها توجه بیشتری را در تحقیقات به خود جلب می کند، روی آوردند.
آنها به طور ویژه ای روده موش های مبتلا به فشار خون را با دو نوع آنتیبیوتیک درمان کردند. یکی به نام پلی میکسین B که باکتری های گرم منفی را درمان می کند که تاثیری نداشت. اما دیگری که معروف به وانکومایسین است، تاثیر قابل توجهی در کاهش التهاب ناشی از فشار خون در کلیه ها نشان داد. وانکومایسین عفونت باکتری های گرم مثبت را درمان می کند و اغلب برای مبارزه با عفونت های ناشی از استرپتوکوک ها، انتروکوک ها و باکتری های استافیلوکوک اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیک تجویز می شود.
همچنین وانکومایسین بروز کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک مرتبط با فشار خون را کاهش داد. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک وضعیتی است که در آن عضله قلب ضخیمتر میشود و پمپاژ خون را برای آن سختتر میکند. جالب توجه است که هیچ یک از آنتیبیوتیک ها فشار خون را کاهش ندادند، اما این یافته برای تیم تحقیقاتی مثبت بود.
موریتز ایمانوئل ویمر، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: مطالعه ما نشان میدهد که اصلاح میکروبیوتای روده که در این مورد با تجویز خوراکی آنتیبیوتیکهای غیرقابل جذب در موش بود، میتواند آسیب کلیه و التهاب پرفشاری خون را بدون فشار خون بهبود بخشد. مشتاقیم که در آینده به چنین اثراتی بدون آنتیبیوتیک دست پیدا کنیم. همچنین هدف ما این است که مکانیسمهای اساسی اثرات محافظتی کلیه را که در این تحقیق مشاهده کردهایم, درک کرده و از آنها استفاده کنیم.
نتایج این مطالعه به مجموعه کارهای رو به رشدی اضافه می کند که از ارتباط بین مجموعه ارگانیسم ها در روده و طیف گسترده ای از مزایای سلامتی و مسائل از جمله بهبود آسیب های عضلانی، طول عمر، افسردگی، آلرژی دوران کودکی و… پشتیبانی می کند.