تحقیقات جدید نشان می دهد که افراد مبتلا به آسم در مقایسه با افرادی که از بیماری های تنفسی رنج نمی برند، 36 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ها هستند.
به گزارش تکناک، آسم با خطر بالای ابتلا به پنج نوع سرطان مرتبط است که این سرطان ها عبارتند از: ریه، خون، ملانوم، کلیه و تخمدان.
بیماران مبتلا به آسم، التهاب مزمن را در بدن خود تجربه می کنند و این التهاب مزمن به شدت در بروز انواع سرطان نقش دارد.
محققان ارتباط بین آسم و خطر ابتلا به سرطان را با تجزیه و تحلیل سوابق الکترونیکی سلامت و دادههای ادعاهای 2012 تا 2020 بررسی کردند.
محققان با بررسی بیش از 90هزار بیمار بزرگسال مبتلا به آسم و بیش از 270هزار بیمار بزرگسال بدون آسم، به بررسی این ارتباط پرداختند.
نویسنده این مطالعه، دکتر گوو گفت: مطالعه ما اولین مطالعه ای است که ارتباط بین آسم و خطر سرطان را در داده های پزشکی دنیای واقعی گزارش می کند. به عنوان یک مطالعه ارتباطی، مطالعه ما بر هیچ رابطه علت و معلولی دلالت نمی کند (به عنوان مثال، این که آسم باعث سرطان ریه می شود)، اما دری را برای مطالعات بیشتر برای بررسی روابط علت و مکانیسم های خطرناک باز می کند.
تاثیر استروئیدهای استنشاقی
در حالی که نتایج مطالعه نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان در بیماران آسم به طور کلی افزایش می یابد، اما دکتر گوو خاطرنشان کرد که نتایج نشان می دهد که بیماران آسمی که از استروئیدهای استنشاقی استفاده می کنند، در مقایسه با بیماران آسمی که از استروئیدهای استنشاقی استفاده نمی کنند، خطر ابتلا به سرطان در آنها نسبتاً کمتر است.
در تجزیه و تحلیل محققان روی انواع خاص سرطان، مشاهده شد که خطر ابتلا به سرطان در 9 مورد از 13 سرطان در بیماران آسمی که از استروئیدهای استنشاقی استفاده نمی کردند و تنها دو مورد از 13 سرطان در بیماران آسمی که از استروئیدهای استنشاقی استفاده می کردند، افزایش یافت که این مسئله نشان دهنده اثر محافظتی استفاده از استروئید استنشاقی بر سرطان است. البته محققان معیار کاملی برای آسم مدیریت شده ندارند.
گوو گفت: این یافته، مکانیسم موثری را برای کنترل خطر سرطان نشان می دهد، اما تحقیقات بیشتری برای بررسی بیشتر در صورت وجود رابطه علت و معلولی مورد نیاز است.” بسیاری از عوامل خطرناک سرطان وجود دارند که می توانند منجر به ارتباط بین سرطان و آسم باشند.
دکتر اسکات ایوانز، یکی از نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کرد که مطالعات قبلی نشان دادهاند که استفاده از استروئیدهای استنشاقی ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطانهای ریه را کاهش دهد.
وی گفت: این دادهها امیدوارکننده هستند، اما قطعی نیستند. مطالعه حاضر نشان می دهد که کورتیکواستروئیدهای استنشاقی با خطر کمتر ابتلا به سرطان های غیر ریوی نیز مرتبط است. البته این نتیجه زیاد قابل قبول به نظر نمی رسد، زیرا میزان کورتیکواستروئید استنشاقی که در اندام های خارج از ریه شناسایی می شود، بسیار ناچیز است. دور از ذهن بودن به این معنی نیست که نتایج اشتباه هستند، اما نیاز به مطالعه متمرکز دارد تا مشخص شود که آیا ممکن است درست باشد یا خیر.
دکتر ایوانز اضافه کرد که التهاب مزمن ریه یکی از مشخصههای آسم است و به خوبی در تحقیقات ثابت شده است که التهاب مداوم و پاسخهای ایمنی نامنظم، میتواند باعث ایجاد بسیاری از انواع سرطان شود.
اگر ارتباط واقعی بین آسم و سرطان ریه وجود داشته باشد، به نظر می رسد که این مکانیسم محتمل ترین دلیل باشد.
از آنجایی که کورتیکواستروئیدهای استنشاقی درمانهای کنترلکننده ضروری برای افراد مبتلا به آسم هستند، بهتر است افراد مبتلا به آسم بر اساس نتایج این مطالعه استفاده از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی را به هیچ عنوان کنار نگذارند.
در واقع در تحقیقات نشان داده شده است که مزایای استروئیدهای استنشاقی در کاهش میزان سالانه تشدید آسم، بستری شدن در بیمارستان و مرگ بسیار بسیار بیشتر از تاثیر متوسطی است که در این مطالعه بر خطر سرطان ذکر شده است.
تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است
دکتر ایوانز اشاره کرد که قبلا چندین تحقیق بررسی کرده اند که آیا آسم خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد یا خیر.
بیماران مبتلا به آسم بیشتر احتمال دارد که سایر عوامل خطرناک واضح سرطان، مانند سیگار کشیدن یا تشخیص بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) را داشته باشند. این مشاهده به این معناست که تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم آیا نتایج قابل تایید هستند یا خیر.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
نزدیک به 26 میلیون نفر در ایالات متحده به آسم مبتلا هستند؛ یعنی از هر 13 نفر یک نفر.
در حالی که مطالعات به طور کامل به ارتباط بین آسم و سرطان پاسخ نداده اند، اما دکتر ایوانز امیدوار است که ادامه تحقیقات به توسعه مطالعات قطعی در آینده کمک کند.
در حال حاضر توصیه به بیماران مبتلا به آسم این است که برای جلوگیری از تشدید آسم و کاهش خطر ابتلا به سرطان، سیگار را ترک کنند و واکسنهای بهروز را تزریق کنند.
از آنجایی که آسم بر بخش بزرگی از جمعیت تأثیر می گذارد، و همچنین از آنجایی که بسیاری از سرطان ها بیماری های ویرانگری هستند، پاسخ به این سؤال که آیا آسم بر رشد سرطان تأثیر می گذارد یا خیر، خیلی مهم است.