یک دانشمند کانادایی به نام ویلیام ریس معتقد است که اشتهای سیری ناپذیر ما برای منابع طبیعی در نهایت توانایی انسان ها برای بقا را از بین می برد.
به گزارش تکناک، ریس پیشبینی میکند که «اصلاح جمعیت» در این قرن به دلیل فرسودگی منابع رخ خواهد داد.
انسان ها همان منابعی را که برای زنده ماندن نیاز دارند آلوده می کنند و آنها را خالی می کنند. ویلیام ریس، زیستبومشناس، استاد بازنشسته دانشکده برنامهریزی جامعه و منطقهای دانشگاه بریتیش کلمبیا، این موضوع را حتی با کمی تعصب بیشتر میگوید. او معتقد است که فرسودگی منابع منجر به “اصلاح جمعیت” در قرن حاضر خواهد شد.
ریس در مطالعهای که در World منتشر شده است، کل وضعیت را «فرار پیشرفته» جمعیت میخواند. او نوشت: ما در حال مصرف و آلوده کردن اساس بیوفیزیکی وجود خود هستیم.
این شرایط نمی تواند دوام بیاورد
ریس میگوید که تغییرات آب و هوایی شناختهشدهترین علامت رد شدن از این آستانه تحمل است، اما راهحلهای اصلی تنها اختلالات آب و هوایی را تسریع میکنند و مشکل کلی را بدتر میکنند. او در این مطالعه نوشت: پویایی بشریت مشخصه های یک دور چرخه رونق و رکود جمعیت را نشان می دهد. اقتصاد جهانی به ناچار منقبض خواهد شد و بشریت در این قرن دچار یک اصلاح بزرگ جمعیتی خواهد شد.
هر گونه تصحیح جمعیتی با رشدی که جهان در دو قرن اخیر شاهد آن بوده است کاملاً آشکار خواهد بود. در سال 1800، جمعیت جهان حدود 1 میلیارد نفر بود. اکنون، تقریباً 200 سال بعد، این جمعیت به حدود 8 میلیارد نفر رسیده است.
تولید مثل تصاعدی، همانطور که ریس آن را می نامد، انسان ها را به سمت گسترش جغرافیایی و مصرف تمام منابع موجود سوق داده است و در حالی که در تاریخ، این گرایش توسعهطلبانه با بازخورد منفی محیط طبیعی مقابله میشد، افزایش استعداد علمی و سوختهای فسیلی به انسانها این امکان را داده است که پتانسیل کامل خود را برای رشد تصاعدی بهکار ببرند.
اما مسئله در همین جا نهفته است. انسانها تنها با مصرف و استخراج منابع از اکوسفر میتوانند رشد کرده و جمعیت خود را حفظ کنند، در حالی که در ازای آن زبالهها را پس میفرستند. این افزایش جمعیت در دو قرن، که در یک سیاره محدود اتفاق میافتد، جامعه مدرن را به وضعیت مازاد پیشرفته سوق داده است.
نه تنها اتکای ما به سوختهای فسیلی بر جنبههای مختلف وجود ما تأثیر میگذارد، بلکه ریس میگوید که تنشهای بیش از حد اضافی از مصرف زیست توده گرفته تا تغییرات در چرخههای مواد مغذی سیارهای تأثیرات منفی قابل توجهی نیز دارند. او ادعا می کند مجموعه عوامل ما را به سمت آن اصلاح جمعیت می دهند.
با تکیه بر دیدگاه کوته بینانه معمولی ما از جهان که انسان ها را وادار می کند در صورت در دسترس بودن منابع، آنها را مصرف کنیم، زمانی که منابع به شدت کاهش می یابد، آزادی عمل کمتری خواهیم داشت.
ریس نوشت، اصلاح جمعیت اجتناب ناپذیر است. بر اساس مقاله او، این اصلاح میتواند جمعیت را به بیش از 3 میلیارد و 100 میلیون نفر کاهش دهد. البته همه اینها مانع از هولوکاست هستهای میشود که میتواند پیامدهای فاجعهبارتری به همراه داشته باشد. او این پتانسیل را برای ما پیش بینی می کند که به شرایطی از نوع عصر حجر برگردیم و سعی کنیم آخرین منابع موجود را از زمین استخراج کنیم.
اکنون، این به دور از پذیرفتهشدهترین پیشبینیها در مورد چگونگی تغییر جمعیت انسانی در آینده نزدیک است. سازمان ملل پیشبینی میکند که تا دهه 2080 به اوج جمعیت حدود 10.4 میلیارد نفر بر روی زمین برسد و متعاقباً پیش از آغاز هزاره بعدی به حدود 6 یا 7 میلیارد نفر کاهش یابد.
پیشبینی ریس بسیار تهاجمیتر است و عواقب مورد انتظار سناریوی پیشبینیشده او نسبتاً وحشتناک است. ریس نوشت، هر راه حلی باید به همه علائم بیش از حد توجه شود، و بشریت را مجبور می کند تا از تهی شدن منابع ما در سراسر جهان بکاهد. با این حال، او نگران است که اینطور نباشد. در عوض، او معتقد است که فقط ثروتمندان می توانند از اصلاح آینده جان سالم به در ببرند، و خاطرنشان می کند که فروپاشی مشکلی نیست که باید حل شود، بلکه مرحله نهایی چرخه ای است که باید تحمل کرد.
او نوشت: فرهنگ جهانی در حال آشکار شدن است، و انفجار جمعیت محکوم به شکست است.