بوئینگ با سازمان پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی ایالات متحده آمریکا (دارپا) برای توسعه و آزمایش فناوری مورد نیاز برای ساخت نمونه اولیه سامانه رهگیری موشک های مافوق صوت همکاری می کند.
به گزارش تکناک، اگر یک نکته ثابت در فناوری نظامی وجود داشته باشد این است که یک مسابقه تسلیحاتی دائمی بین حمله و دفاع وجود دارد. هر بار که یک فناوری تهاجمی جدید اختراع می شود، یک فناوری دفاعی برای شکست آن توسعه می یابد و بالعکس.
همین امر در مورد عرصه نوظهور موشک های مافوق صوت نیز صادق است. با توانایی پرواز با پنج برابر سرعت صوت، پتانسیل آنها برای متحول کردن نبرد بسیار زیاد است. با چنین سرعتی، آنها می توانند قبل از شناسایی، به پدافند های هوایی متعارف نفوذ کنند و از اکثر موشک های ضد حملات هوایی پیشی بگیرند.
به همین دلیل، دارپا و آژانس های دیگر در سراسر جهان به دنبال راه هایی برای رهگیری سلاح های مافوق صوت هستند. در این مورد، برنامه Glide Breaker وظیفه توسعه فناوری برای قفل کردن و رهگیری موشک های مافوق صوت را در مرحله آسیب پذیری آنها که فاز سر خوردن است دارد. در این مرحله موشک با پرواز به ارتفاعات بالا و سپس شتاب گرفتن با کمک گرانش به حداکثر سرعت خود میرسد.
برای قرارداد فعلی، بوئینگ روی تجزیه و تحلیل دینامیک سیالات محاسباتی و آزمایش تونل باد نمونه اولیه Glide Breaker کار خواهد کرد و ارزیابی اثرات متقابل جت آیرودینامیکی را در طول آزمایش پرواز انجام خواهد داد.
گیل گریفین، مدیر اجرایی تسلیحات پیشرفته بوئینگ فانتوم ورکز، گفت: موشک های های مافوق صوت از جمله خطرناک ترین و به سرعت در حال تکامل ترین تهدیدهایی هستند که امنیت ملی را تهدید می کند. ما بر درک تکنولوژیکی مورد نیاز برای توسعه بیشتر قابلیتهای پدافند ضد موشک مافوق صوت کشورمان و دفاع در برابر تهدیدات آینده تمرکز میکنیم.
وی افزود: این مرحله از برنامه Glide Breaker تعیین خواهد کرد که چگونه عواملی مانند جریان هوای مافوق صوت و رانشگرهای جت سامانه دفاع ضد موشکی بر عملکرد سیستم در سرعت و ارتفاع بسیار زیاد در یک محیط دیجیتال بازنما تأثیر می گذارد. او ادامه داد: ما در حال کار بر روی به روزترین تکنولوژی هستیم که رهگیری یک شی بسیار سریع را در یک محیط بسیار پویا امکان پذیر می کند.