طبق نتایج یک آزمایش جدید، قرصی قوی و جدید در درمان سرطان ریه، خطر مرگ بعد از جراحی خارج کردن تومور را به نصف کاهش می دهد.
به گزارش تکناک، این داروی جدید که اوزیمرتینیب نام دارد توسط گروه دارویی آسترازنکا ساخته شده و با نام Tagrisso به فروش می رسد.
نتایج آزمایش
این قرص به طور ویژه برای درمان شایع ترین نوع سرطان ریه به نام سرطان ریه سلول غیر کوچک ساخته شده است. بیماران مبتلا به این نوع سرطان به طور معمول دارای یک جهش خاص در ژن EGFR (گیرنده های فاکتور رشد اپیدرمی) هستند.
بر اساس یافته ها، داروی اوزیمرتینیب، پس از جراحی برداشت تومور به طور قابل توجهی خطر مرگ بیماران مبتلا به سرطان ریه را تا 51 درصد کاهش می دهد. به طور کلی، 88 درصد از بیماران تحت درمان با این داروی جدید، به مدت پنج سال زنده می مانند.
سوزان گالبریث، معاون اجرایی تحقیق و توسعه سرطان شناسی AstraZeneca در بیانیه ای گفت: داروی Tagrisso خطر مرگ را بیش از نصف کاهش داد و این داروی فوق العاده را بیشتر به عنوان درمان اصلی سرطان ریه جهش یافته ژن EGFR معرفی کرد. این نتایج بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماران مبتلا به سرطان ریه، آزمایش جهشهای ژن EGFR و درمان تمام بیمارانی که دارای جهش EGFR هستند، تأکید میکند.
مرحله آخر این آزمایش شامل 680 شرکت کننده (30 تا 86 ساله) از 26 کشور بود که از مراحل اولیه این سرطان ریه رنج می بردند.
همه شرکت کنندگان در این مطالعه جهش ژن EGFR را از خود نشان دادند که گفته می شود این جهش در حدود یک چهارم موارد سرطان ریه در سراسر جهان وجود دارد. این جهش عامل 40 درصد موارد سرطان ریه در آسیا است. بر اساس گزارشها، احتمال جهش در ژن EGFR در زنان بیشتر از مردان است و میتواند در افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند یا افرادی که کم سیگار می کشند، مشاهده شود.
برخی از کشورها این دارو را مجاز کرده اند
نویسندگان این مطالعه توصیه می کنند که این دارو باید به استاندارد درمان برای درمان سرطان ریه سلول غیر کوچک در سراسر جهان تبدیل شود. در واقع، این دارو در حال حاضر برای برخی از بیماران در بریتانیا، ایالات متحده و سایر کشورها در دسترس است.
محقق اصلی این مطالعه گفت: نتایج به دست آمده درمورد بقای کلی با زنده ماندن 88 درصد از بیماران در پنج سال، یک دستاورد مهم در درمان سرطان ریه در مراحل اولیه جهش ژن EGFR است. این داده ها نشان می دهد که درمان با داروی اوزیمرتینیب بهترین شانس بقای طولانی مدت را برای بیماران فراهم می کند.
در کوتاه مدت، این پیشرفت دارویی برای بیماران شانس بیشتری برای بقا پس از جراحی سرطان ریه فراهم می کند. سرطان ریه یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است که سالانه جان 1.8 میلیون نفر را می گیرد.