نسل بعدی درمان سرطان با تابش نور، شاید خیلی دور به نظر برسد، اما در چیزی که میتوان آن را یک پیشرفت نامید، دانشمندان دانشگاه آنگلیا چندین قدم به آن نزدیکتر شدند.
به گزارش تکناک، در این روش درمانی هنگامی با تابش نور چراغ های LED تعبیه شده در نزدیکی تومورهای سرطانی، یک سری داروی بیوتراپی را بسیار هدفمند، موثرتر و دقیق تر از ایمونوتراپی های فعلی برای درمان سرطان هستند ،فعال می کنند
دکتر آمیت ساچدوا، که دانشمند اصلی این مطالعه است، در بیانیه ای گفت: درمانهای کنونی سرطان مانند شیمیدرمانی، سلولهای سرطانی را از بین میبرند، اما میتوانند به سلولهای سالم بدن مانند سلول های خونی و سلولهای پوست نیز آسیب برسانند. این بدان معنی است که این نوع درمان ها می توانند عوارض جانبی از جمله ریزش مو، احساس خستگی و بیماری ایجاد کنند و همچنین بیماران را در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری قرار می دهند. بنابراین انگیزه بسیار زیادی برای ایجاد درمانهای جدید که هدفمندتر هستند و این عوارض جانبی ناخواسته را ندارند، وجود داشته است.
در حال حاضر، آنتی بادی ها و قطعات آنتی بادی که قبلا برای درمان سرطان ساخته شده اند، در این روش گسترش پیدا کرده اند. تیم UEA یکی از اولین قطعات آنتی بادی را که به هدف خود میپیوندد و این کار را با تابش اشعه ماوراء بنفش با طول موج مشخص انجام می دهد، مهندسی کرده است.در این روش، مولکول های دارویی می توانند به طور دائم در یک تومور ثابت شوند.
درمانی موثر برای سرطان های پوست و تومورها
دکتر ساچدوا توضیح می دهد: به عبارت دیگر، شما میتوانید آنتیبادیها را برای حمله به سلولهای تومور با تابش نور فعال کنید ، یا مثلا درمورد سرطان پوست این نور را مستقیماً روی پوست فعال کنید، یا در انواع دیگر سرطان، این کار را با استفاده از چراغهای LED کوچکی که میتوان در محل تومور در داخل بدن کاشته شوند،انجام دهید. این امر به درمان سرطان اجازه می دهد تا کارآمدتر و هدفمندتر باشد زیرا در این روش، فقط مولکول های موجود در مجاورت تومور فعال می شوند و سلول های دیگر را تحت تأثیر قرار نمی دهد.
ساچدوا تاکید کرد که این درمان برای سرطانهایی مانند سرطان پوست یا جایی که تومور جامد وجود دارد موثر است، اما برای سرطانهای خون مانند لوسمی این درمان کاربردی ندارد.
اگر مرحله بعدی تحقیقات به خوبی پیش برود، سیستم ایمنی درمانی فعال با نور «نسل بعدی» می تواند بیماران سرطانی را ظرف پنج تا ده سال درمان کند.