محققان یکی از شرکتهای فناور پارچه نانویی رسانا با خواص ضد اشعهای را به تولید رساندند که میتوان از آن برای تولید لباسهای الکترونیکی قابل پوشیدن استفاده کرد.
به گزارش تک ناک، یکی از شرکتهای فناور منسوجات پلیاستری جهت شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی در محدوده امواج ایکس تولید میکند. این منسوجات خواص رسانایی بهبودیافته داشته؛ از این رو برای استفاده در صنعت الکترونیک پوشیدنی مناسب است.
رئیس هیئتمدیره این شرکت با بیان اینکه این پارچهها در حوزههایی نظیر پزشکی و ورزشی قابل استفاده است، گفت: در حال حاضر به صورت پایلوت توسط یکی از شرکتهای فعال در حوزه تولید ادوات ارتوپدی از این پارچهها استفاده میشود. از آنجایی که این پارچه رسانای الکتریکی است، میتوان از آن برای تولید لباسهای الکترونیکی قابل پوشیدن استفاده کرد.
بهاره مؤذنچی، ادامه داد: برای مثال اگر قرار است روی لباسهای ورزشی قطعات الکترونیکی قرار داده شود، بینیاز از سیم، این پارچهها میتوانند جریان را از منبع تامین انرژی (باتری) به قطعه مورد نظر (نظیر لامپ) برسانند. بنابراین این پارچهها برای تولید باتری و الکترود منعطف نیز قابل استفاده هستند. یکی از ویژگیهای این منسوجات، خواص ضد امواج رادیویی آن است که میتواند به منظور محافظت از کاربر در برابر امواج استفاده شود.
مدیرعامل این شرکت یادآور شد: سرمنشأ فناوری پارچه ضد امواج شرکت ما، موضوع پایاننامه دکتری من بود که بعد از اتمام تحصیل مطالعات برای تجاریسازی در این شرکت ادامه یافت.
به گفته وی منسوجات این شرکت خواص فوقالعادهای مانند انعطافپذیری، تخلیه الکترواستاتیک، محافظت در برابر اشعه، محافظت در برابر امواج رادیویی، قابلیت انبساط حرارتی و وزن سبک دارند. منسوجات رسانا علاوه بر حفاظت و جذب امواج در تولید منسوجات الکترونیک و وسایل الکترونیکی منعطف و باتریهای پارچهای نیز کاربرد دارند، همچنین این منسوجات میتوانند جایگزین مناسبی برای سیمها و کابلها شوند.
این تحقیقات حاصل پروژه دانشجویی مقطع دکتری بهاره موذنچی به راهنمایی دکتر مجید منتظر عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. نتایج این کار تحت عنوان در مجله Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects با ضریب تأثیر ۱۳۱/۳ (سال ۲۰۱۹) منتشر شده است.