بهتازگی دانشمندان مسیر مولکولی را کشف کردهاند که منجر به از دست دادن ناگهانی شنوایی پس از قرار گرفتن در معرض صدای بلند میشود.
به گزارش تکناک، اخیرا محققان دانشگاه پیتسبورگ کشف کردند که کاهش شنوایی ناشی از صدا با آسیب سلولهای گوش داخلی، به دلیل تجمع غلظت بالای “روی شناور آزاد” مرتبط است. روی یک ماده معدنی حیاتی است که برای عملکرد طبیعی سلولی و شنوایی لازم است.
با توجه به تأثیری که بر میلیونها آمریکایی که کم شنوایی ناشی از سر و صدا دارند، درک مسیرهای اساسی این فرآیند بسیار مهم است.
تانوس تزونوپولوس، نویسنده ارشد مطالعه انجام شده گفت: کم شنوایی ناشی از سر و صدا زندگی میلیونها نفر را مختل میکند، اما از آنجایی که تاکنون زیستشناسی کمشنوایی به طور کامل درک نشده است، پیشگیری از کمشنوایی یک چالش مداوم است.
رمزگشایی مکانیسم بیولوژیکی اساسی
در این مطالعه جدید، دانشمندان آزمایشهایی را بر روی موشها انجام دادند و سلولهایی را از گوش داخلی آنها استخراج کردند.
آنها مشاهده کردند که وقتی موشها در معرض صداهای بلند قرار میگیرند، میزان روی در گوش داخلی آنها به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
با توجه به انتشار، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند منجر به انتشار قابل توجهی روی در هر دو ناحیه خارج سلولی و داخل سلولی گوش شد. این آزادسازی بیش از حد روی در نهایت باعث آسیب سلولی شد و ارتباط معمول بین سلولها را قطع کرد.
محققان این مطالعه را بهمنظور درک یک فرآیند اساسی برای ایجاد چارچوبی برای توسعه آتی درمانهای بادوام آغاز کردند.
جالب اینجاست که آنها موفق به یافتن یک درمان آیندهنگر شدند که برای ثبت تجمع روی موثر بود.
از طریق یک سری آزمایش که بر روی موشها انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که برخی از داروها ممکن است بهعنوان اسفنجهای مولکولی عمل کرده و روی اضافی را جذب کنند. این کار میتواند به بازیابی شنوایی از دست رفته کمک کند.
محققان اشاره میکنند که اگر این داروها قبل از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند پیشبینی شده وارد بدن شوند، ممکن است در برابر کاهش شنوایی موثر باشند.
در بیانیه مطبوعاتی آمده است: آزمایشها نشان داد موشهایی که با ترکیبی که روی آزاد اضافی را به دام میاندازد تحت درمان قرار گرفتند، کمتر مستعد کاهش شنوایی بودند و از آسیبهای ناشی از صدا محافظت میشدند.
کسانی که در کنسرتهای با صدای بلند یا مکانهایی که صدای موسیقی در آنها زیاد است، حضور داشتند، ممکن است احساس زنگ در گوش را درک کنند.
این قرار گرفتن در معرض صدای زیاد ممکن است منجر به اختلال شنوایی موقت یا تغییرات قابل توجهی در درک فرد از صدا، به دنبال قرار گرفتن در معرض صداهای بلند شود. برخی از افراد نیز ممکن است کم شنوایی جبران ناپذیری داشته باشند.
با توجه به انتشار، برخی از آسیبهای شنوایی حاد ممکن است در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای شدید مانند حضور در میدان جنگ یا محل ساخت و ساز باشد.
به طور کلی، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای بلند ممکن است عواقب جدی داشته باشد. افراد ممکن است شروع به درک صداهای فانتوم کنند که منجر به ایجاد وزوز گوش میشود که وضعیتی است که به طور قابل توجهی کیفیت زندگی فرد را کاهش میدهد.
این یافته ها در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences گزارش شده است.