یک تیم تحقیقاتی بینالمللی از کالج ترینیتی دوبلین، همراه با همکارانشان در استرالیا، آلمان و ایالات متحده، شواهدی را کشف کردهاند که حاکی از وجود نوعی آگاهی در نوزادان از بدو تولد است.
به گزارش تکناک، این تحقیق پیامدهای قابل توجهی در حوزه بالینی، اخلاقیات و قوانین دارد.
در این مطالعه که عنوان آن “آگاهی در گهواره: ظهور تجربه نوزادان”، نام دارد محققان استدلال میکنند که هنگام تولد، مغز در حال رشد نوزاد قادر به تجربههای آگاهانه است که میتواند اثری ماندگار بر احساس در حال رشد آنها از خود و درک آنها از محیط بگذارد.
فهرست مطالب
درک آگاهی در نوزادان
دکتر تیم باین که یکی از دو نویسنده اصلی این مقاله است، توضیح می دهد که آگاهی در نوزادان همچنان مرموز است، زیرا نوزادان نمی توانند به ما بگویند که چه فکر یا احساسی دارند.
وی میگوید: تقریباً همه کسانی که یک نوزاد تازه متولد شده را در آغوش گرفته اند، از خود می پرسند که بچه بودن چه حسی دارد. ما نمیتوانیم دوران نوزادی خود را به یاد بیاوریم و محققان آگاهی در مورد اینکه آیا هوشیاری زود (در بدو تولد یا کمی بعد) یا دیر یعنی در یک سالگی یا حتی خیلی دیرتر به وجود میآید، اختلاف نظر دارند.
روش شناسی و یافته ها
برای ارائه دیدگاه جدیدی در مورد زمانی که هوشیاری برای اولین بار در انسان ظهور می کند، محققان بر اساس پیشرفت های علمی اخیر به دیدگاهی درمورد آگاهی رسیدهاند. در بزرگسالان، برخی از نشانگرهای تصویربرداری مغز به طور قابل اعتمادی آگاهی را از فقدان آن متمایز می کنند و از این روش به طور فزاینده ای در علم و پزشکی استفاده می شود. این اولین بار است که مروری بر این نشانگرها در نوزادان برای ارزیابی هوشیاری آنها استفاده می شود.
یکی از نویسندگان این مطالعه که لورینا ناچی نام دارد، توضیح داد: یافتههای ما نشان میدهد که نوزادان میتوانند پاسخهای حسی و شناختی در حال رشد را در تجارب آگاهانه منسجم، ادغام کنند تا اعمال دیگران و برنامه ریزی پاسخ های خود را درک کنند.
همچنین این مقاله به این موضوع می پردازد که کودک بودن چگونه است. ما می دانیم که برای مثال، دیدن در نوزادان بسیار نابالغ تر از شنیدن است. علاوه بر این، این تحقیق نشان میدهد که در هر لحظه از زمان، نوزادان نسبت به بزرگسالان از موارد کمتری آگاه هستند و درک آنچه در مقابلشان است، بیشتر طول میکشد، اما آنها به راحتی میتوانند نسبت به زمانی که بزرگ میشوند، اطلاعات متنوعتری مانند صداهای زبانهای دیگر را پردازش کنند.