بسیاری از مواد غذایی در طول سالها مورد قضاوت نابجا قرار گرفتهاند، چه توسط والدین در دوران رشد، چه پزشکان یا حتی آنچه در تلویزیون و فیلمها دیدهایم.
به گزارش تکناک، بسیاری از غذاهایی که زمانی به ما گفته می شد از آنها پرهیز کنید، در واقع از نظر سلامتی مفید هستند.در ادامه برخی از این غذاها را با هم مرور می کنیم.
سبزیجات کنسرو شده یا منجمد
سبزیجات کنسرو شده و منجمد اغلب ارزان هستند و بیشتر از آنچه در بخش محصولات میبینید، ماندگاری دارند. با این حال، برخی از مردم فکر می کنند که این محصولات آنقدرها مغذی نیستند زیرا به حالت کنسرو شده یا منجمد هستند. تحقیقات نشان داده است که فرآیند کنسرو کردن تقریباً تمام مواد مغذی سبزیجات را حفظ می کند.
ویتامینهای محلول در چربی، پروتئین، کربوهیدراتها و چربیها باید تا حد زیادی در طول فرآیند کنسرو دستنخورده باقی بمانند و سبزیجات کنسرو شده را به یک راهحل مقرونبهصرفه برای زمانی که نمیتوانید همیشه آن ها را تازه بخرید، تبدیل میکند. سبزیجات کنسرو شده حاوی سدیم بیشتری هستند زیرا این ماده به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. هنگام انتخاب سبزیجات کنسرو شده، بهتر است سبزیجات کنسرو شده با سدیم کم را انتخاب کنید.
در مورد سبزیجات یخ زده، آنها معمولاً در اوج تغذیه خود منجمد می شوند، به این معنی که مواد مغذی بیشتری نسبت به سبزیجات تازه حفظ می کنند، که با فاسد شدن آنها دچار کاهش مواد مغذی می شوند.
زرده تخم مرغ
از قدیم اعتقاد بر این بود که زرده تخم مرغ مضر است زیرا کلسترول بالایی دارد. زرده تخم مرغ جایی است که کلسترول را در آن پیدا می کنید. با این حال، مطالعات نشان می دهد که کلسترول رژیم غذایی (کلسترول موجود در غذایی که می خورید) لزوماً بر کلسترول سرم (کلسترول موجود در جریان خون شما) تأثیر نمی گذارد. تحقیقات در مورد اینکه کلسترول زرده چه کارهایی می کند متفاوت است، اما نتیجه گیری قاطع این است که مصرف منظم تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش نمی دهد.
تخم مرغ حاوی چربی های سالم (اسیدهای چرب تک غیر اشباع و چند غیراشباع) است که به افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) کمک می کند.خطرات احتمالی درمورد مصرف تخم مرغ، بیشتر به این بستگی دارد که چه غذاهای دیگری را با تخم مرغ می خورید. به عنوان مثال، تخممرغ اغلب با گوشتهای فرآوریشده مانند بیکن که سرشار از سدیم و چربیهای اشباع هستند، جفت میشوند که میتوانند فشار خون و سطح LDL (کلسترول بد) را افزایش دهند.
نان
بسیاری از مردم از مصرف نان دوری می کنند زیرا کربوهیدرات بالایی دارد و مواد مغذی زیادی ارائه نمی دهد. با این حال، نان غنی از فیبر یا غلات ارزش غذایی بیشتری دارد و گاهی اوقات کربوهیدرات کمتری دارد. البته این نان ها گران تر از نان عادی هستند. اگر انتخاب یک نان با کیفیت بالاتر با مواد مغذی بهتر در حد بودجه شماست، عالی است. بهتر است نان هایی با بیش از 3 گرم فیبر غذایی در هر وعده انتخاب کنید.
غذاهای حاوی گلوتن
اگر به سلیاک یا گلوتن حساسیت ندارید، نیازی به اجتناب از خوردن گلوتن نیست. این پروتئین که در گندم و برخی از غلات یافت میشود، طبق گفتههای جانز هاپکینز، برای اکثر افراد توسط بدن قابل هضم است. تا زمانی که در هضم گلوتن مشکلی نداشته باشید، این ماده می تواند برای بدن شما مفید باشد. گلوتن با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و کمک به سیستم قلبی عروقی مرتبط است.
سیب زمینی
سیب زمینی ها نشاسته ای هستند، بنابراین بسیاری از مردم از آنها دوری می کنند. اما طبق گفته کلینیک مایو، سیب زمینی نیز دارای مواد مغذی بسیار مفیدی است. سیب زمینی دارای پتاسیم ویتامین C و B6، منگنز، منیزیم، فسفر، نیاسین، فولات و فیبر هستند. البته این مواد زمانی تامین می شوند که پوست سیب زمینی را هم بخورید. بیشتر مواد مغذی سیب زمینی در پوست آن یافت می شود.
شکلات
تحقیقات در مورد شکلات هنوز کامل نیست. به احتمال زیاد می دانید که شکلات تلخ برای سلامتی شما مفید است و در مقایسه با شکلات سفید برای شما بهتر است زیرا حاوی فلاوانول هایی است که با سلامت قلب مرتبط هستند. با این حال، بیشتر شکلاتها حاوی قند و چربیهای اشباعشده هستند، البته کالری هم ندارند. خوردن شکلات در حد اعتدال به شما کمک می کند تا بدون کنار گذاشتن برنامه غذایی سالم، میل خود به آن را برآورده کنید.
پاپ کورن
یک چیزی وجود دارد که باید در مورد پاپ کورن به خاطر بسپارید: همه انواع پاپ کورن به یک شکل درست نمی شوند. تفاوت زیادی بین پاپ کورنی که در سینما می گیرید و پاپ کورنی که در خانه درست می کنید ، وجود دارد. ذرت بو داده یک میان وعده عالی است زیرا سرشار از غلات کامل است. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، ذرت بو داده کم چاشنی، سرشار از فیبر است که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی کمک کند.اگر به پاپ کورن خود، کره یا روغن اضافه کنید، میزان مواد مغزی آن را کاهش می دهید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده است، به این معنی که می تواند کلسترول LDL یا به عبارت دیگر کلسترول بد شما را افزایش دهد. اما آنچه دانشکده پزشکی هاروارد به آن اشاره کرده است این است که روغن نارگیل قدرت بالا بردن کلسترول HDL شما را به همراه دارد و سطح کلسترول شما را متعادل می کند. همانطور که گفته شد، از آنجایی که روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده است، اما چیزی نیست که بخواهید زیاد به آن دست پیدا کنید. دانشکده پزشکی هاروارد استفاده از روغن نارگیل را به مقدار کم و جایگزینی آن با سایر روغنهای غنی از مواد مغذی (مانند زیتون یا آووکادو) پیشنهاد میکند.
نمک عادی
در حالی که کنترل مصرف سدیم برای سلامت کلی شما مهم است، اما همچنان باید مقداری سدیم مصرف کنید. سدیم به سیستم عصبی، سیستم عضلانی و موارد دیگر کمک می کند ، بنابراین شما به آن نیاز دارید، اما برخی تصور می کنند که این موضوع به این معنی است که نمک عادی راه حلی برای این موضوع نیست. ممکن است شما هم نمک دریا را به عنوان جایگزین بهتری برای نمک خوراکی دیده باشید. اما انجمن قلب آمریکا اشاره کرد که همه انواع نمک ها به یک اندازه سدیم دارند، بنابراین هیچ چیز در مورد نمک دریا بهتر از نمک خوراکی نیست. مصرف توصیه شده 2300 میلی گرم سدیم در روز یا کمتر است.
قهوه
روزی روزگاری، قهوه با مشکلات قلبی مرتبط بود، چه به دلیل کافئین یا کمبود مواد مغذی در خود قهوه. با این حال، مقاله ای در سال 2021 در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نشان داد که قهوه می تواند بخش سالمی از روز شما باشد. تحقیقات جدید می گوید نوشیدن روزانه قهوه می تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی، سرطان کبد و آندومتر، بیماری پارکینسون و افسردگی را کاهش دهد. فقط مراقب شیرین کننده ها و خامه هایی که به قهوه خود اضافه می کنید باشید.
آووکادو
آووکادو کالری و چربی زیادی دارد، و چربی آووکادو، چربی خوبی است. به علاوه، طبق گفته USDA، آووکادو دارای مقدار زیادی مواد مغذی دیگری است. آنها منبع خوبی از B5 هستند اما حاوی مواد مغذی دیگری مانند پتاسیم، ویتامین E و K هستند. اگر کالری یا میزان بالای چربی برای شما نگران کننده است، کل آووکادو را یکباره نخورید. اگرچه نگهداری آووکادو پس از بریدن آن دشوار است، اما شما می توانید آن را برای یک روز در یخچال نگه دارید، بنابراین فقط نصف آن را در هر بار میل کنید.
آجیل
آجیل ها چربی دارند، اما به همین دلیل است که آنها را دوست داریم،چون چربی آن ها چربی خوبی است. به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، آجیل ها سرشار از چربی های غیراشباع، پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی هستند (بسته به اینکه به کدام آجیل نگاه می کنید).
برخی آجیل ها حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین های B و E، فولات و غیره هستند. آجیل ها یک میان وعده عالی برای شما در بین وعده های غذایی را می سازند، زیرا پروتئین کافی برای رفع گرسنگی دارند. آجیل ها گران هستند، اما وقتی در نظر بگیرید که آجیل چقدر مغذی هستند و تا چه حد می تواند سیر کننده باشد، ارزش مصرف آن را درک خواهید کرد.
برنج سفید
حتما شنیده اید که برنج سفید کالری خالی است، زیرا با سفید شدن دانه ها تمام مواد مغذی آن حذف شده است. به گفته مرکز تغذیه کندال ریگان، آنچه ممکن است نشنیده باشید این است که برنج سفید سرشار از آهن و ویتامین های B است تا ارزش غذایی آن را تقویت کند. در حالی که برنج قهوه ای، فیبر، منیزیم و سایر مواد مغذی را دارد، اما برنج سفید را هم نباید فراموش کرد. ضمنا برنج سفید ارزان تر از برنج قهوه ای است.
پنیر
پنیر دارای مواد مغذی زیادی است و نباید به طور کامل از مصرف آن اجتناب کرد. حتی اگر عدم تحمل لاکتوز دارید، پنیرهایی وجود دارند که می توانید بخورید! پنیر منبع عالی کلسیم، فسفر و ویتامین A است. برخی از پنیرها از نظر تغذیه ای بهتر از سایرین هستند. به جای پنیر بسته بندی شده، شما می توانید پنیر تازه و فرآوری تهیه کنید.
پاستا
پاستا غذای دیگری است که کربوهیدرات دارد و ارزش غذایی ندارد. ماکارونی تصفیه شده، که بیشتر مصرف می شود، دارای مقدار محدودی از مواد مغذی است، اما ماکارونی غلات کامل این گونه نیست. مطالعات نشان داده است که ماکارونی سبوس دار، ارزش غذایی بیشتری دارد و می تواند شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد. این ماکارونی معمولاً گرانتر از ماکارونی تصفیه شده است. مصرف اسپاگتی با مقداری سبزیجات یا سالاد می تواند به شما کمک کند تا کل وعده غذایی شما از نظر تغذیه ای سالم تر باشد و شما را با ویتامین ها و مواد معدنی تغذیه کند.