پری بیوتیک ها نوعی فیبر غذایی مناسب روده هستند و در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده اند.
به گزارش تکناک، اکنون، تحقیقات جدید مشخص کرده است که کدام 5 ماده غذایی دارای بیشترین میزان پری بیوتیک هستند.
بر اساس مطالعه جدیدی که در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا ارائه شد، سبزیجات قاصدک، کنگر فرنگی اورشلیم، سیر، تره فرنگی و پیاز، حاوی بیشترین میزان پری بیوتیک هستند که افراد میتوانند بخورند. گفتنی است که تحقیقات جدید هنوز مورد بررسی و یا در یک مجله علمی منتشر نشده است.
نه تنها پری بیوتیک ها به سلامت روده کمک می کنند، بلکه غذاهای غنی از پری بیوتیک حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند. فیبر یک ماده مغذی ضروری است که اکثر افراد به اندازه کافی آن را دریافت نمی کنند.
کاساندرا بوید، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: تحقیقات قبلی نشان داده است که خوردن غذاهای پری بیوتیک برای سلامتی مفید است. مصرف فیبر به گونه ای که سلامتی میکروبیوم را تقویت می کند، ممکن است دست یافتنی تر و قابل دسترس تر از آن چیزی باشد که فکر می کنید.
در این مطلب همه آنچه باید در مورد این غذاهای غنی از پری بیوتیک بدانید، نحوه عملکرد پری بیوتیک ها برای سلامت روده و سلامت کلی بدن و همچنین نحوه اضافه کردن آسان پری بیوتیک ها به رژیم غذایی شما، آورده شده است.
پری بیوتیک چیست؟
پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها هر دو برای میکروبیوم بدن که به معنای جامعه ارگانیسم های گوناگونی است که در درون بدن همه ما زندگی می کنند، مفید هستند، اما به روش های مختلف. اگرچه پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده هستند، اما پری بیوتیک ها فیبرهای گیاهی تخصصی هستند که می توان آنها را به عنوان سوخت برای پروبیوتیک ها در نظر گرفت.
پری بیوتیکها میتوانند به روشی مفید بر ترکیب میکروبیوتای روده تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، برخی مطالعات مصرف بیشتر پری بیوتیک را با مدیریت بهتر قند خون و جذب مواد معدنی ضروری و شواهدی از بهبود هضم و عملکرد سیستم ایمنی مرتبط دانسته اند.
با این حال تحقیقات بیشتری برای درک کامل اینکه چگونه پری بیوتیک ها می توانند برای بدن مفید باشند، مورد نیاز است.
مزایای دقیق سلامتی و مکانیسم های اثر پری بیوتیک ها موضوع تحقیقات بی شماری است. برای درک بهتر این موضوعات نیاز به مطالعات با کیفیت بالا و مبتنی بر انسان وجود دارد.
غذاهای رایج، مصرف بیشتر پری بیوتیک ها را آسان می کند
در مطالعه جدید، محققان از یافتههای قبلی برای تجزیه و تحلیل محتوای پری بیوتیک 8690 غذا در پایگاه دادههای غذا و مواد مغذی برای مطالعات رژیم غذایی استفاده کردند.
از این غذاها، 37 درصد حاوی پری بیوتیک بودند که سبزی قاصدک، کنگر فرنگی اورشلیم، سیر، تره فرنگی و پیاز حاوی بیشترین مقدار (100 تا 240 میلی گرم پری بیوتیک در هر گرم غذا) بودند.
سایر غذاهایی که مقادیر مناسبی از پری بیوتیک دارند عبارتند از: پیاز سوخاری، پیاز خامه ای، لوبیا چشم بلبلی، مارچوبه و غلات سبوس دار.
به گفته محققان، پیاز یک ماده غذایی شگفتانگیز بود. شکلهای مختلف پیاز در انواع غذاها به عنوان طعمدهنده و مواد اصلی ظاهر میشوند. این غذاها معمولاً توسط مردم مصرف میشوند بنابراین هدفی آسان برای افزایش مصرف پریبیوتیک برای مردم خواهد بود.
در این تحقیق نشان داده شد که غذاهایی که دارای پروبیوتیک کمتر یا بدون پری بیوتیک بودند شامل محصولات حاوی گندم و همچنین محصولات لبنی، تخم مرغ، روغن و گوشت بود.
افزودن غذاهای غنی از پری بیوتیک به رژیم غذایی
اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چگونه پری بیوتیک ها می توانند برای سلامت کلی مفید باشند مورد نیاز است، اما غذاهای حاوی پری بیوتیک منبع خوبی از فیبر هستند و بنابراین بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل هستند.
در حال حاضر، انجمن علمی بینالمللی پروبیوتیکها و پریبیوتیکها تنها یک میزان مصرف روزانه توصیه شده برای پریبیوتیکها را دارد: 5 گرم در روز. خوردن نصف پیاز کوچک در هر روز این توصیه را برآورده می کند.
محققان این مطالعه جدید گفتند که امیدوارند یافته های آنها به تحقیقات آینده در مورد مزایای پری بیوتیک ها کمک کند و احتمالاً دستورالعمل های رژیم غذایی آینده را نیز ارائه دهد.
محققان میتوانند برای درک مقادیر و انواع بهینه پریبیوتیکها برای گروههای مختلف مردم، مانند افراد دارای بیماری های خاص، افراد مسن و کودکان، کارهای بیشتری انجام دهند.
ضمنا نیاز به مطالعات بیشتری در مورد تعاملات بین پری بیوتیک ها و سایر اجزای رژیم غذایی وجود دارد.
در حال حاضر، متخصصان توصیه می کنند هر کاری که می توانید برای دریافت فیبر بیشتر در رژیم غذایی خود انجام دهید.
سعی کنید روزانه 25 تا 35 گرم فیبر در رژیم غذایی خود دریافت کنید. میانگین مصرف آمریکایی ها حدود 15 گرم است. به آرامی میزان مصرف فیبر خود را بالا ببرید و قطعا از بهبود عملکرد دستگاه گوارش خود شگفت زده خواهید شد.