مانند هر دستگاه سلامتی دیگر، یک جفت سمعک برای همیشه دوام نخواهند آورد. در ادامه روشهایی برای تشخیص زمان نیاز به تعویض آنها آورده شده است.
به گزارش تکناک، سالانه افت شنوایی گسترش بیشتری پیدا می کند. در واقع، بر اساس اعلام انجمن افت شنوایی آمریکا، 48 میلیون آمریکایی آن را تجربه کردهاند.
سمعک ها یکی از راههای بسیار رایج برای مقابله با این مشکل هستند و در حال حاضر میتوان آنها را با قیمتی کمتر از داروخانهها نیز تهیه کرد. اگرچه آنها بیش از همیشه در دسترس هستند، هنوز چیزهای زیادی برای دانستن در مورد آنها ، از جمله اینکه برای همیشه دوام نمیآورند وجود دارد. در اینجا نحوه تشخیص اینکه چه زمانی به یک جفت جدید نیاز دارید، آمده است.
عمر سمعک چقدر است؟
عوامل بسیاری در تعیین مدت زمان عمر سمعک دخیل هستند، اما به طور میانگین، طبق سایت Healthy Hearing، سمعک حدود سه تا هفت سال دوام میآورد. با توجه به کیفیتی که خریداری میکنید، میزان استفاده و استفاده نادرست از آنها، میزان تمیز کردن آنها و تغییرات شنوایی شما، ممکن است نیاز باشد آنها را قبل از این مدت تعویض کنید یا بیشتر از آنها استفاده کنید.
یک نکتهای که باید درباره سمعک ها به خاطر داشته باشید این است که آنها قطعات کوچکی از تکنولوژی هستند و این فناوری به طور مستمر در حال تکامل است. برخی افراد ممکن است بخواهند سمعک های خود را فقط برای بهرهبرداری از فناوری جدیدتر بیشتر از حد لازم بروزرسانی کنند. به همین ترتیب، اگر شنوایی شما تغییر کرد و به وسایل کمکی با قابلیتهای مختلف نیاز داشتید، ممکن است بخواهید بیشتر اوقات آن را ارتقا دهید، حتی اگر وسایل کمکی شما هنوز سالم هستند.
5 نشانه که به سمعک جدید نیاز دارید
اگر سمعکهای شما بنظر دچار مشکل شده اند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که با پزشک شنوایی خود مشورت کنید. شما ممکن است نیاز به تعمیر سمعک یا به یک جفت جدید داشته باشید و متخصص بهداشتی شما را به درستی راهنمایی می کند. اگر با مشکلات زیر روبرو هستید، زمان درخواست کمک است.
همیشه باید صدا را زیاد کنید
بر طبق گزارش Cleveland Clinic، اگر افت شنوایی شما به علت سن بالا اتفاق افتاده باشد، احتمالاً با بیشتر شدن سن، بطور مداوم بدتر خواهد شد. اگر تفاوت چشمگیری را در استفاده از سمعک خود مشاهده کردهاید و باعث میشود که همیشه مجبور به دستکاری حجم صدا باشید، ممکن است زمان آن رسیده باشد تا آنها را تنظیم کنید یا به جفت جدیدی خریداری کنید. این احتمال وجود دارد که جفت گوشیهای شنوایی کنونی شما دیگر نتوانند به شما کمکی کنند و حتی اگر افت شنوایی شما به علت سن نباشد، ممکن است شنوایی شما تغییر کرده باشد.
صداهای عجیبی می شنوید
تنها کاری که سمعک باید بکنند این است که به شنیدن بهتر شما کمک کنند. اگر هرگونه صدای اضافی تولید میکنند، این مسئله خوب نیست. طبق سایت Healthy Hearing، این صداها ممکن است شامل زنگزدایی، صدای سوتزدن، بازخورد یا هر صدای دیگری باشد که خارج از حالت معمول است. همچنین، این احتمال وجود دارد که مشکل از خود گوشهای شما باشد (مانند تجمع موم گوش) که به همین دلیل، دیدن متخصص شنوایی بسیار مهم است.
دیگه هیچی نمیشنوید
اما اگر هیچ صدایی نشنوید واضح است، به هر حال مشکل خاصی دارید. طبق گزارش Healthy Hearing ، عدم توانایی در شنیدن میتواند به چیزی ساده مانند باتری خالی در سمعک ها منجر شود، اما ممکن است به این معنی باشد که گوشی شنوایی شما آب گرفته و دچار خرابی شده است یا شما آنها را به درستی در گوشهایتان قرار ندادهاید. همچنین، این احتمال وجود دارد که شنوایی شما به حدی تغییر کرده باشد که سمعک های فعلی شما دیگر برایتان کار نکند. میتوانید با تلاش در خانه با تعویض باتری یا تنظیم حجم، مشکل را حل کنید، اما اگر هنوز هم هیچ صدایی نشنوید، درخواست کمک کنید.
سمعک شما مدام می افتد
سمعک ها دارای نسخه هستند که با توجه به اندازه گوش شما ساخته میشوند، اما حتی سمعک های که به صورت سفارشی ساخته نشدهاند نیز باید مناسب گوش شما باشند. اگر پس از گذشت مدت زمانی متوجه شدید که گوشیهای شنوایی شما در جای خود نمیمانند، بهترین راهکار مشاوره با یک متخصص است. ممکن است زمان آن رسیده باشد که یک جفت جدید بخرید یا اینکه نیاز به تنظیم دوباره آنها داشته باشید تا در گوش هایتان بهتر جای بگیرید. این تنظیمات ممکن است به دلیل کاهش وزن شما یا نیاز به قرار دادن درست آنها در جای مناسب باشد.
سمعک هایتان احساس متفاوتی به شما می دهد
سمعک ها برای زندگی روزانه شما بسیار حیاتی هستند، بنابراین مهم است که به صورت راحتی در گوش شما جا بیافتند. اگر هرگونه ناراحتی را تجربه میکنید، نیاز دارید تا به یک حرفهای مراجعه کنید که میتواند آنها را تعمیر یا تنظیم کند یا برای شما جفت مناسبتری را پیدا کند. اگر شما از نحوه قرارگیری آنها در گوش خود راضی نیستید، ممکن است از آنها استفاده نکنید و زندگی بدون گوشیهای شنوایی میتواند باعث سختیهایی در زندگی شما شود.
اطلاعات موجود در این مقاله صرفاً به منظور آموزش و اطلاع رسانی است و هدف آن ارائه مشاوره بهداشتی یا پزشکی نیست. همیشه قبل از هرگونه سؤالی درباره بیماری یا هدفهای بهداشتی خود، با یک پزشک یا سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی مجرب مشورت کنید.