5 نوع زگیل که ممکن است به آن مبتلا شوید

زگیل‌ها توده های پوستی غیر سرطانی هستند که در اثر عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد، اما تنها تعداد کمی از آنها باعث ایجاد زگیل می شوند.

زگیل‌ها توده های پوستی غیر سرطانی هستند که در اثر عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد، اما تنها تعداد کمی از آنها باعث ایجاد زگیل می شوند.

به گزارش تکناک، زگیل در بین کودکان و نوجوانان خیلی شایع است. در واقع تخمین زده می شود که تا یک سوم کودکان و نوجوانان زگیل دارند. در حالی که زگیل‌ها ممکن است آزاردهنده باشند، اما به طور کلی بی ضرر هستند. زگیل‌ها هم از طریق تماس مستقیم و هم از طریق تماس غیرمستقیم مسری هستند، بنابراین درمان و جلوگیری از گسترش آنها بسیار مهم است.

انواع مختلف HPV می تواند باعث ایجاد انواع مختلف زگیل شود. انواع مختلف زگیل‌ها می توانند بر قسمت های مختلف بدن تأثیر بگذارند و ظاهر متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. همچنین ممکن است به روش های مختلف درمان شود.

زگیل های رایج

زگیل های رایج اغلب در انگشتان، زانوها و پشت دست ها دیده می شوند. این زگیل ها را می توان در اطراف ناخن ها نیز یافت.

زگیل های معمولی معمولا کوچک، گرد و سفت هستند. آنها ممکن است نقاط سیاه کوچکی داشته باشند که شبیه دانه هستند. این نقطه ها در واقع رگ های خونی مسدود شده در پوست تحت تاثیر زگیل هستند. به این زگیل ها زگیل‌ های دانه‌ای می گویند.

زگیل های معمولی ممکن است در جایی که پوست آسیب دیده و HPV زخم را عفونی کرده است، ایجاد شود. زگیل های معمولی اغلب در کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شکل می‌گیرند.

میخچه کف پا

زگیل یا میخچه کف پا بسیار شایع است و هر ساله حدود 14 درصد از کودکان و بزرگسالان را مبتلا می کند. این نوع زگیل در کف پا یافت می شود. زگیل کف پا یکی از انواع سخت‌تر زگیل‌ها برای درمان است، تا حدی به این دلیل که فشاری که در طول روز به پاهای خود وارد می‌کنید، زگیل‌ها را به سمت داخل هل می‌دهد. همچنین این نوع زگیل می تواند کف پا را هنگام راه رفتن ناخوشایند، حساس و یا حتی دردناک کند.

آنها اغلب شبیه به لکه‌های پینه‌دار پوستی ظاهر می‌شوند، اما ممکن است نقاط سیاه کوچکی در درون خود داشته باشند. زگیل های کف پا می توانند با هم جمع شوند که به این حالت زگیل موزاییکی گفته می شود.

زگیل‌های مسطح

زگیل های مسطح اغلب روی صورت، به ویژه پیشانی ایجاد می شوند. آنها در کودکان شایع هستند و با افزایش سن شیوع کمتری دارند. بزرگسالان به‌ندرت به این نوع زگیل مبتلا می‌شوند.

وقتی بزرگسالان این نوع زگیل را می‌زنند، معمولا در مناطقی هستند که شما اصلاح می کنید. به عنوان مثال، مردان معمولاً زگیل‌ها را در ناحیه ریش ایجاد می‌کنند، در حالی که زنان ممکن است زگیل را روی پاهای خود ایجاد کنند.

زگیل های مسطح معمولاً به رنگ پوست هستند اما می توانند قهوه ای روشن باشند. آنها کوچکتر و صاف تر از سایر زگیل ها هستند. آنها همچنین ممکن است با هم خوشه شوند و در گروه‌های 20 تایی یا بیشتر تشکیل شوند.

زگیل فیلیفرم یا رشته‌ای

زگیل های رشته‌ای ظاهر بسیار قابل توجهی دارند و به صورت خوشه هایی از زائده های باریک و سیخ دار شکل می گیرند که از سطح پوست به بیرون بیرون زده اند. این نوع زگیل ها تمایل دارند به سرعت روی صورت، به خصوص در نزدیکی دهان، بینی و چشم ها رشد کنند.

زگیل ناحیه تناسلی

زگیل تناسلی شایع ترین نوع عفونت مقاربتی است که سالانه میلیون ها نوجوان و جوان را تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع زگیل‌ ها کوچک و گوشتی رنگ هستند. آنها ممکن است مسطح یا ناصاف و ناهموار باشند.

آنها می توانند در داخل یا اطراف مقعد، داخل یا خارج واژن، در دهانه رحم، روی آلت تناسلی یا کیسه بیضه و هر جایی در ناحیه کشاله ران یا ران ایجاد شوند. زگیل تناسلی می تواند در نواحی دهان مانند دهان، لب ها یا زبان ایجاد شود.

معمولا افراد مبتلا به زگیل تناسلی علائم دیگری ندارند. اگر علائم دیگری وجود داشته باشد، می تواند شامل خونریزی در حین رابطه جنسی، افزایش خارش یا رطوبت در ناحیه تناسلی و افزایش ترشحات واژن باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

زگیل معمولاً وضعیتی نیست که نیاز به درمان فوری داشته باشد. اما اگر مطمئن نیستید که چه نوع زگیلی دارید، بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید تا رشد آن به درستی شناسایی شود.

متخصص پوست معمولاً می‌تواند به زگیل شما نگاه کند و بر اساس محل، شکل، رنگ و بافت زگیل بگوید که کدام نوع زگیل است. به ندرت ممکن است برای تایید نوع زگیل نمونه‌برداری انجام شود. برای این کار، زگیل را برداشته و به آزمایشگاه می فرستادند تا بتوان آن را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد. همچنین ممکن است برای تعیین سویه HPV  که باعث زگیل می شود، آزمایش HPV انجام شود.

همچنین اگر زگیل برای شما آزاردهنده است، یا به دلیل ناراحتی (مثلاً به لباس یا جواهرات شما ساییده می شود) یا به این دلیل که در مکانی مانند صورت شما قابل مشاهده است، می‌توانید به یک پزشک مراجعه کنید.

در صورت داشتن موارد زیر باید به سریع به پزشک مراجعه کنید:

  • زگیل های متعدد
  • زگیلی که درد، خارش یا خونریزی دارد
  • دیابت
  • زگیل روی صورت یا اندام تناسلی

خلاص شدن از شر زگیل

بسیاری از زگیل‌ها خود به خود از بین می‌روند، اما ممکن است زمان زیادی طول بکشد. و در حالی که منتظر هستید، ویروس موجود در زگیل شما می تواند به سایر قسمت های بدن شما و افراد دیگر سرایت کند. برای جلوگیری از این موضوع، باید زگیل های خود را در اسرع وقت از بین ببرید. ممکن است بتوانید زگیل خود را در خانه درمان کنید، یا اینکه نیاز به مراجعه به یک پزشک برای درمان در مطب داشته باشید.

مراقبت از زگیل در منزل

برخی از انواع زگیل ها را می توان در خانه با محصولات بدون نسخه تهیه شده با اسید سالیسیلیک درمان کرد. اسید سالیسیلیک پوست روی زگیل و اطراف آن را نرم می کند و آن را می شکند تا در نهایت از بین برود یا لایه برداری شود. این آماده‌سازی‌ها معمولاً به‌صورت ژل یا مایعی در دسترس هستند که به‌طور مرتب استفاده می‌کنید یا به‌عنوان یک بانداژ حاوی دارو هستند که هر چند روز یک‌بار آن را می‌پوشید و تعویض می‌کنید.

یک سری درمان‌های خانگی دیگر برای درمان زگیل وجود دارد، مانند پیچیدن زگیل در نوار چسب یا استفاده از تنتور گیاهی، مانند آنهایی که از سیر خام یا عصاره گیاهان دیگر تهیه می‌شوند. همیشه باید قبل از امتحان هر گونه درمان طبیعی برای رفع زگیل با یک متخصص مشورت کنید، زیرا ممکن است برخی از این درمان‌ها برای همه ایمن نباشد.

همیشه باید از بریدن، تحریک کردن یا کندن زگیل از روی پوست خود اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث آسیب به ناحیه و منجر به عفونت شود. افراد مبتلا به دیابت هرگز نباید زگیل را از پای خود خارج کنند. این کار می‌تواند باعث آسیب دائمی عصبی شود.

به جای درمان خانگی زگیل های ناحیه تناسلی یا صورت خود، باید برای درمان این نوع زگیل ها به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درمان بیشتر

اگر زگیل شما به درمان های خانگی پاسخ نمی‌دهد یا نوعی زگیل دارید که نباید در خانه درمان شود، یک متخصص پوست می تواند به شما کمک کند.

درمان های رایج برای زگیل عبارتند از:

  • کرایوتراپی یا انجماد زگیل
  • الکتروسرجری و کورتاژ برای سوزاندن و برداشتن زگیل
  • استفاده از کانتاریدین که دارویی است که باعث تاول زدن زگیل می شود
  • لیزر درمانی یا لایه برداری شیمیایی
  • ایمونوتراپی برای کمک به سیستم ایمنی بدن در درمان زگیل
  • استفاده از داروها و پمادهای تجویزی برای مهار رشد سلولی یا توقف ویروس
  • تزریق داروی ضد سرطان بلئومایسین برای مهار رشد سلولی

اگر زگیل تناسلی دارید، پزشگ احتمالاً یک یا چند داروی تجویزی را برای جلوگیری از گسترش زگیل به شما توصیه می‌کند. همچنین ممکن است از یک تکنیک حذف زگیل مانند کرایوتراپی استفاده کنند.

چگونه از زگیل جلوگیری کنیم؟

اکثر مردم اغلب با یکی از گونه های متعدد HPV در تماس هستند، اما اگر بهداشت پوست را رعایت کنید ممکن است به عفونتی به شکل زگیل مبتلا نشوید. با این حال، با توجه به اینکه HPV چقدر گسترده و مسری است، ممکن است در برخی مواقع به زگیل مبتلا شوید.

با این حال، راه‌هایی برای جلوگیری از انواع عفونت‌های HPV که باعث زگیل می‌شوند وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • دست های خود را اغلب بشویید
  • بریدگی‌ها را تا زمانی که بسته شوند، پوشانده یا بانداژ کنید
  • از راه رفتن با پای برهنه در فضاهای عمومی، به ویژه مکان های گرم و مرطوب مانند استخرهای عمومی و سالن های ورزشی خودداری کنید
  • زگیل های دیگران را با دستان خالی لمس نکنید
  • ناخن ها و کوتیکول های خود را در شرایط خوبی نگه دارید
  • از به اشتراک گذاشتن تیغ و ناخن گیر با افراد دیگر خودداری کنید

در مورد پیشگیری از زگیل تناسلی، اقدامات جنسی ایمن می تواند خطر شما را کاهش دهد. استفاده از ابزار جلوگیری به طور کامل شما را از ابتلا به HPV محافظت نمی کند. شما می‌توانید از پزشک خود در مورد واکسن HPV که از زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم محافظت می کند، سوال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.