رئیس دانشگاه ملی مهارت کشور با اشاره به ظرفیت های این دانشگاه در تامین نیروی ماهر بازار کار گفت: بیش از ۶۲ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه به سرعت جذب بازار کار شوند.
به گزارش تکناک، غلامرضا زمانی در مراسم اختتامیه جشنواره رویش دانشگاه ملی مهارت که صبح امروز یکشنبه به میزبانی آموزشکده ملی مهارت دختران کرج برگزار شد؛ اظهار کرد: دانشگاه ملی مهارت یک دانشگاه مأموریتگرا است و به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی آموزش رایگان کشور وظیفه دارد بیش از ۱۹۰ هزار دانشجوی کاردانی و کارشناسی را بر مبنای مهارتهای مورد نیاز بازار کار آموزش دهد.
وی افزود: ۶۷ تا ۷۰ درصد آموزشهای این دانشگاه به دانشجویان عملی است و این رویکرد باعث ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس مثال زدنی در دانشجویان میشود. اگر همه دانشجویان کشور این دو خصیصه را کسب کنند میتوانند در جهت باز شدن گرههای کشور گام بردارند.
وی ادامه داد: دانشگاه ملی مهارت به اساتید کارآزموده و با تجربه که در بازار کار حاضر هستند تکیه دارد و همین باعث شده بیش از ۶۲ درصد دانشآموختگان این دانشگاه جذب بازار کار شوند.
زمانی در ادامه به تکالیف مهارتی دولت در برنامه هفتم توسعه اشاره و خاطرنشان کرد: اینکه مسئولان در برنامه هفتم تکلیف کردهاند که بیش از ۵۰ درصد دانشآموزان در هنرستانها مشغول شوند و بیش از ۴۰ درصد آموزشهای وزارت علوم مهارتی شود؛ امیدوار کننده است. اگرچه ما دیر به فکر این موضوع افتادهایم ولی باز هم خوب است.
این مسئول با بیان اینکه مهارت و نیروی کار ماهر در هر کشوری از شاخصهای توسعه یافتگی است؛ افزود: مثلاً در آلمان به عنوان صنعتیترین کشور اروپا، ۶۰ درصد دانشآموزان در آموزشگاههای مهارتی شبیه به هنرستانهای ما تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: سه درصد از رشد هشت درصدی که در برنامه هفتم توسعه بر آن تأکید شده از ناحیه بهرهوری است و عامل اصلی بهرهوری هم نیروی کار ماهر است.
زمانی خاطرنشان کرد: با این وجود ۷۰ درصد نیروی کار کشور ما مهارت رسمی ندارند و با آزمون و خطا یاد گرفتهاند.
رئیس دانشگاه ملی مهارت با بیان اینکه آموزشهای ما همواره باید متناسب با بازار کار باشد؛ گفت: طی سالهای آینده تعدادی از مشاغل کنونی از بین خواهد رفت و مشاغل جدید جایگزین خواهد شد. دانشگاه ملی مهارت باید این مهارت را داشته باشد که متناسب با مشاغل جدید، رشتههایی را تأسیس و حتی رشتههایی را تعطیل کند.