بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان علوم غذایی در دانشگاه لیدز انجام شد،افزایش مصرف پروتئین و مصرف منظم چای یا قهوه ممکن است به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان کمک کند.
به گزارش تکناک،این تحقیق نشان داد که افزایش 25 گرم پروتئین در روز به طور متوسط با کاهش 14 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که مصرف هر فنجان چای یا قهوه با کاهش 4 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است.
محققان در مقاله ای در مجله Clinical Nutrition خاطرنشان کردند که زنان لاغرتر باید بیشتر مراقب خود باشند.آنها می توانند با افزایش 25 گرم پروتئین در روز خطر ابتلا به این عارضه را تا 45 درصد کاهش دهند.
فقط بیش از 3 درصد از زنان در گروه مورد مطالعه شکستگی لگن را تجربه کرده اند.
یک مطالعه آینده نگر روی زنان میانسال بر اساس یک تجزیه و تحلیل مشاهداتی بزرگ روی بیش از 26000 زن در حال انجام است.
به عنوان یک مطالعه شهودی،محققان توانستند ارتباطی بین عوامل باعث این عارضه را در رژیم غذایی و سلامتی شناسایی کنند.آنها نتوانستند علت و معلول مستقیم را مشخص کنند.
جیمز وبستر،محقق دکترا در دانشکده علوم غذایی و تغذیه در لیدز که این مطالعه را رهبری کرد، گفت:در سرتاسر جهان، هزینههای ناشی از شکستگی لگن برای افراد و جوامع بسیار زیاد است.
شکستگی لگن اغلب می تواند منجر به سایر بیماری های مزمن،از دست دادن استقلال و مرگ زودرس شود.در بریتانیا، هزینه سالانه این بیماری بین ۲ تا ۳ میلیارد پوند است.
رژیم غذایی عاملی است که افراد می توانند آن را اصلاح کنند تا با حفظ استخوان ها و ماهیچه های سالم از خودشان محافظت کنند.این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که رابطه بین دریافت غذا و مواد مغذی و خطر شکستگی لگن را بررسی میکند و شکستگیهای لگن بهطور دقیق از طریق سوابق بیمارستانی شناسایی میشوند.
این نتایج نشان می دهد که کدام جنبه از رژیم غذایی ممکن است عامل موثری در کاهش خطر شکستگی لگن در زنان باشد.این شواهد شامل ارتباط بین مصرف پروتئین، چای و قهوه بیشتر و کاهش خطر شکستگی لگن می باشند.
پروتئین ها بلوک های اساسی زندگی هستند و برای حفظ عملکرد صحیح سلول ها،بافت ها و ماهیچه ها و همچنین کمک به سلامت استخوان مورد نیاز هستند.
مصرف پروتئین توصیه شده در بریتانیا 0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است،میزانی که برخی کارشناسان تغذیه معتقدند بسیار کم است.همانطور که این مطالعه نشان داد،افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می کردند،خطر شکستگی لگن را کاهش دادند.با این حال، مصرف پروتئین بسیار بالا یعنی مصرف بیش از 2 تا 3 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم،می تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد. این مطالعه قادر به بررسی این میزان بالای دریافت پروتئین نبود.
پروفسور جانت کید که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت،گفت:در بریتانیا، اکثر مردم مقدار کافی پروتئین مصرف میکنند،با این حال، گروههای خاصی مانند گیاهخواران یا وگانها باید بررسی کنند که پروتئین دریافتیشان خوب است یا خیر.
چرا زنان لاغر بیشتر در معرض خطر هستند؟
احتمال کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و توده عضلانی زنان لاغر، بیشتر است.افزایش دریافت چندین ماده غذایی موثر و مواد مغذی، به ویژه پروتئین، ممکن است با کمک به استقرار یا بازیابی سلامت استخوان و عضله، به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان لاغرتر بیشتر از زنان در محدوده وزنی سالم یا دارای اضافه وزن کمک کند.با این حال، محققان خاطرنشان می کنند که این یافته برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
چای و قهوه هر دو حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی به نام پلی فنول و فیتواستروژن هستند که ممکن است به حفظ سلامت استخوان کمک کند.
پروفسور کید افزود: با توجه به اینکه چای و قهوه نوشیدنیهای مورد علاقه در بریتانیا هستند، این دستاوردها بسیار جالب هستند.ما هنوز باید بیشتر بدانیم که چگونه این نوشیدنی ها می توانند بر سلامت استخوان تأثیر بگذارند.ممکن است این نوشیدنی ها از طریق افزایش میزان کلسیم موجود در استخوان ها تاثیر مثبت خود را اعمال کنند.