اخیرا محققان مغز نوجوانان مبتلا به OCD را در حالی که آنها درمورد چیزی تصمیم گیری انجام می دادند، اسکن کرده و مناطق خاصی را که تحت تأثیر این بیماری قرار می گیرند، شناسایی کردند.
به گزارش تکناک، این کار اساس بیولوژیکی OCD (obsessive-compulsive disorder : anxiety disorder that involves unwanted and repeated thoughts, feelings, ideas, sensations (obsessions), or behaviors that make them feel driven to do something (compulsions)) را نشان می دهد و می تواند برای ارائه درمان هدفمندتر و موثرتر مورد استفاده قرار گیرد.
OCD (اختلال وسواس فکری-اجباری ) به عنوان یکی از ناتوان کننده ترین بیماری های روانی در نظر گرفته می شود. این اختلال که با الگویی از افکار و ترسهای ناراحتکننده و ناخواسته مشخص میشود و باعث رفتارهای تکراری وقتگیر میشود، اغلب تأثیر عمیقی بر عملکرد اجتماعی و کیفیت زندگی فرد دارد. OCD معمولا در دوران کودکی یا نوجوانی خود را نشان می دهد.
تحقیقات جدید دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی، اساس بیولوژیکی OCD را در نوجوانان بررسی کرده است و چگونگی تأثیر این اختلال بر نحوه تصمیم گیری مغز و کنترل رفتار را نشان می دهد.
ایین پرکس، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این اعمال تکراری، وسواسها و اجبارها به طور کامل تحت کنترل فرد مبتلا به OCD نیستند. اگر OCD وجود نداشته باشد ، فرد به سادگی تصمیم می گیرد که رفتارهای اجباری و وسواسی را انجام ندهد. بنابراین دلایل قوی برای این فرضیه وجود دارد که در مورد اختلال وسواس-اجباری، مکانیزمهای تصمیمگیری در مغز به طور نادرست عمل میکنند.
محققان 20 نوجوان مبتلا به OCD و 21 نوجوان سالم را انتخاب کردند و از آنها خواستند تا در داخل یک اسکنر MRI که جریان خون را در مغز اندازه گیری می کند، وظایف تصمیم گیری را برای به دست آوردن پاداش های غذایی کوچک انجام دهند. به عنوان مثال، یک فعالیت شامل انجام یک بازی رایانهای بود که در آن یک دستگاه خودکار را به جهات مختلف کج کردند، که هر کدام مربوط به یک میان وعده متفاوت بود.
پرکس میگوید: ما هر روز بر اساس نشانههای محیطی تصمیم میگیریم؛ به عنوان مثال سیگنالهای توقف و حرکت را در چراغهای راهنمایی میبینیم. این نشانهها به ما امکان میدهد شرایط اطرافمان را پیشبینی کنیم.
قبل از یکی از وظایف تصمیمگیری، با نمایش یک ویدئو از حشرات مانند سوسک که روی غذا حرکت میکرد، ارزش غذا توسط شرکتکنندگان کاهش یافت.
پرکس میگوید: ما میخواستیم ببینیم که چگونه تغییر ارزش پاداش، انتخاب برای جوانان سالم را در مقابل جوانان مبتلا به OCD تغییر میدهد.
نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس-اجباری (OCD) در مقایسه با گروه تحت کنترل، دچار مشکلاتی در انتخاب و کنترل رفتار خود برای به دست آوردن پاداشهای غذایی بودند و کاهش ارزش غذا تأثیر چندانی بر رفتار آنها در حین وظایف نداشت.
پرکس گفت: نوجوانان مبتلا به OCD دشواریهایی در استفاده از سیگنالهای پاداش برای هدایت تصمیمات خود به صورت مناسب تجربه میکنند.این مشکلات رفتاری با تغییراتی در brain (organ that serves as the center of the nervous system in all vertebrate and most invertebrate animals) همراه هستند.
اسکن های MRI الگوهای متفاوتی از فعالیت مغزی در نوجوانان مبتلا به OCD را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. این تفاوتها به طور ویژه ای در قشر اوربیتوفرونتال (OFC) که ناحیهای در لوب فرونتال مغز است که در تصمیمگیری و کنترل رفتار نقش دارد، قوی بود.
در طول وظایف تصمیمگیری، OFC جانبی کمفعالی را در شرکتکنندگان مبتلا به OCD نشان داد، در حالی که OFC داخلی بیشفعالی را نشان داد. همچنین محققان متوجه شدند که بیش فعالی با شدت علائم OCD مرتبط است و ارتباط بین عملکرد تصمیم گیری و این اختلال را تقویت می کند.
محققان می گویند یافته های آنها درک بیشتری از مبنای بیولوژیکی OCD ارائه می دهد که ممکن است باورهای نادرست مرتبط با این اختلال را کاهش دهد.
پرکس گفت: همانطور که ما واقعیت بیولوژیکی و اساسی بیماری هایی مانند OCD را درک می کنیم، این مسئله به کاهش باورهای نادرست راجع به این بیماری کمک می کند. این بیماری یک بیماری روانی واقعی است.
همچنین این یافته ها پتانسیل توسعه درمان های بهتر را نیز دارند. به عنوان مثال، ممکن است این یافته ها به تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال هدفمندتر منجر شود که درمانی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی در مغز استفاده می کند.
پرکس گفت: ما می دانیم یک سوم افراد مبتلا به OCD به درمان های اولیه پاسخ نمی دهند. بنابراین یک نیاز واقعی برای ادامه کشف الگوهای درمانی جدید و بهتر وجود دارد.
این مطالعه در مجله Biological Psychiatry Global Open Science منتشر شده است.