تحقیقات جدید درک تأثیر تغذیه ای مصرف تخم مرغ را در بزرگسالان جوان و سالم گسترش می دهد وفوایدجدید وشگفت انگیزی را برای این ماده غذایی معرفی می کند .
به گزارش تکناک، دانشمندان سال هاست که در حال بررسی این سوال سخت بوده اند. برخی از آنها به این نتیجه رسیدهاند که مصرف تخممرغ باعث افزایش LDL یا کلسترول بد و نشانگرهای التهابی مرتبط با بیماریهای قلبی و دیابت میشود، در حالی که برخی دیگر فواید مصرف تخممرغ را به دلیل تراکم غذایی آن نشان دادهاند.
کاترین جی اندرسن، نویسنده ارشد مطالعهای که در این زمینه انجام شده است، اخیراً مطالعه خود را در مجله Nutrients منتشر کرده است که چشمانداز وسیعتری در مورد نتایج تغذیهای مصرف تخم مرغ در بزرگسالان جوان سالم ارائه میدهد.
بیشتر مقالات موجود که اثرات سلامتی تخممرغ را ارزیابی میکنند، تمایل دارند بر دامنه محدودتری از اندازهگیریهای بالینی استاندارد تمرکز کنند و به جای اینکه نشانگرهای زیستی برای بیماریهای قلبی، دیابت، ترکیب بدنی، التهاب، سلامت ایمنی و کمخونی را بهطور کلی بررسی کنند، به صورت مجزا به آنها نگاه میکنند. شرکت کنندگان در این مطالعات پتانسیل قبلی داشتن عوامل خطرناک برای بیماریهای مزمن را داشتند. آنها معمولاً از تغییرات رژیم غذایی اضافی مانند برنامه های کاهش وزن نیز پیروی میکردند. این عوامل می توانند تفسیرها را در مورد چگونگی تأثیر تخم مرغ بر نشانگرهای سلامت در جمعیت عمومی یا جوان و سالم پیچیده کنند.
اندرسن و همکارانش یک مطالعه جامعتر و متمرکز انجام دادند که بسیاری از اندازهگیریهای سلامتی را در نظر میگرفت که یک پزشک در طول یک دوره چکاپ معمول فیزیکی آنها را بررسی میکرد.
اندرسن می گوید: این کار کمک می کند تا تصویری جامع از اثرات مصرف تخم مرغ در جمعیت جوان و سالم با استفاده از نشانگرهای زیستی بالینی استاندارد و معمول ارائه شود. ما معتقدیم که این کار امکان استفاده بیشتر در عموم مردم را فراهم می کند.
فهرست مطالب
یافتههای مربوط به کولین و خطر بیماری قلبی
در این مطالعه عدم خوردن تخم مرغ، سه عدد سفیده تخم مرغ در روز و سه عدد تخم مرغ کامل در روز با یکدیگر مقایسه شد. شرکت کنندگان می توانستند تخم مرغ ها را هر طور که ترجیح می دادند، بخورند.
اندرسن به این نتیجه رسید که زمانی که شرکت کنندگان روزانه تخم مرغ کامل می خوردند، نمونه های خون آنها افزایش قابل توجهی در کولین که یک ماده مغذی ضروری است که در زرده تخم مرغ یافت می شود، از خود نشان میدهند. مصرف کولین با افزایش متابولیت موسوم به TMAO مرتبط است که با بیماریهای قلبی مرتبط است. اما مطالعه اندرسن نشان داد که TMAO در این جمعیت با وجود افزایش کولین تغییری نکرده است.
اندرسن می گوید: این بهترین حالت است. ما باید مقادیر غنی از این ماده مغذی مهم را داشته باشیم، اما این متابولیت که می تواند ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تحریک کند، افزایش ندهیم.
تاثیر تخم مرغ بر التهاب، کلسترول و دیابت
محققان هیچ تغییر نامطلوبی را در التهاب یا میزان کلسترول خون مشاهده نکردند. آنها به این نتیجه رسیدند که خوردن تخم مرغ کامل نسبت به خوردن سفیده تخم مرغ تأثیر منفی کمتری بر نشانگرهای مرتبط با خطر ابتلا به دیابت دارد.
به طور کلی، شرکت کنندگان در هنگام مصرف کامل تخم مرغ، تراکم مواد مغذی بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند، علاوه بر هماتوکریت بالاتر که معیاری از تراکم گلبول های قرمز خون در خون است، که می تواند در کم خونی کاهش یابد.
اندرسن میگوید: این واقعیت که ما محدوده جامع اندازهگیری را بررسی کردیم، ارزیابی بهتری از تأثیرات کلی مصرف تخممرغ را که ممکن است انتظار داشته باشیم، امکانپذیر میکند.
اثرات خاص جنسیتی و تحقیقات آینده
این مطالعه شامل شرکت کنندگان مرد و زن بود. حدود نیمی از شرکت کنندگان زن از یک قرص ضد بارداری خوراکی ترکیبی استفاده می کردند. این مسئله به اندرسن اجازه داد تا به تفاوتهای بالقوه بین نتایج تغذیهای برای زنانی که قرص مصرف میکنند و کسانی که قرص مصرف نمیکنند، نگاه کند.
اندرسن میگوید: قرصهای ضد بارداری داروهای بسیار رایجی هستند و مطالعاتی وجود ندارد که تأثیر مصرف این داروها را بر نحوه واکنش فرد به یک مداخله غذایی بررسی کرده باشد.
در حالی که همه تفاوتها از نظر آماری معنی دار نیستند، محققان تفاوت هایی را در این زیر گروه مشاهده کردند.
نمونههای خون شرکتکنندگان زن که قرص مصرف نمیکردند، افزایش بیشتری در نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL داشتند که یک عامل خطرناک برای ابتلا به بیماریهای قلبی در نظر گرفته میشود.
اندرسن میگوید: این برعکس آن چیزی بود که میتوانستیم انتظار داشته باشیم. زیرا داروهای ضد بارداری هورمونی اغلب با تغییرات متابولیک نامطلوب همراه است. اما در این مورد، به نظر میرسد که در پاسخ به تخممرغ، داروی ضدبارداری اثر محافظتی بیشتری دارد.
شرکتکنندگان زن که قرص مصرف نمیکردند نیز در مقایسه با شرکتکنندگانی که قرص مصرف میکردند، افزایش بیشتری در مونوسیتهای خون داشتند. مونوسیت ها بخشی از خط اول دفاع ایمنی بدن هستند. صرف نظر از استفاده از دارو، تغییرات در پروفایل های ایمنی بالینی ناشی از مصرف کامل تخم مرغ با تعدادی از معیارهای بالینی HDL مرتبط است.
این مقاله اولین مقاله از مجموعه ای است که در آن اندرسن به بررسی مسیرهای مکانیکی مربوط به مصرف تخم مرغ و رابطه HDL-ایمنی می پردازد. سوالات دیگری که آزمایشگاه او به آن می پردازد شامل ترکیب ذرات HDL و ظرفیت آنها برای تنظیم فعالیت سلول های ایمنی است، زیرا اخیراً مشخص شده است که HDL می تواند صدها پروتئین و نه فقط کلسترول را حمل کند. اندرسن همچنین قصد دارد تفاوتها را در نتایج تغذیهای خوردن تخممرغ در شرکتکنندگان مسنتر و جوانتر بررسی کند.