طبق گزارش دسامبر ۲۰۲۳ از Statcounter، با وجود انتشار نسخه 23H2 ویندوز ۱۱، سهم بازار این سیستمعامل تقریباً تغییری نکرده است.
گزارش Statcounter در دسامبر ۲۰۲۳ نشان میدهد که با وجود انتشار نسخه 23H2 ویندوز ۱۱، سهم بازار این سیستمعامل تقریباً تغییری نکرده است. Statcounter ادعا میکند که تقریباً از هر چهار کامپیوتر ویندوزی متصل به اینترنت، فقط یکی از ویندوز ۱۱ استفاده میکند. در دسامبر ۲۰۲۳، ویندوز ۱۱ گروه کوچکی از کاربرانش را از دست داد. طبق آمار Statcounter، از ۲۶.۶۳ به ۲۶.۵۴ درصد کاهش یافت.
نئووین گزارش میدهد باتوجهبه اینکه کمتر از دو سال دیگر ویندوز 10 به پایان عمر خود میرسد، مشتریان بهآرامی از این سیستمعامل قدیمی مهاجرت میکنند. بااینحال، صدهامیلیون مشتری همچنان از ویندوز 10 استفاده میکنند. این سیستمعامل تقریباً 67.46 درصد از کل کاربران ویندوز را تشکیل میدهد که درمقاسهبا نوامبر ۲۰۲۳، با کاهش 0.56 درصدی همراه است.
ویندوز ۱۱ و نیازهای سختافزاری بیشتر از حد انتظار، بازار را به دو بخش مهم تقسیم کرده است. با انتشار نسخه بعدی ویندوز در انتهای امسال، مایکروسافت با تصمیمی سخت روبهرو میشود: آیا این سیستمعامل را ویندوز ۱۲ نام بگذارد و به بخش بازاریابی شرکای خود کمک کند تا دستگاههای بیشتری را بفروشند یا با ادامه برند فعلی، از تقسیمبندی بیشتری جلوگیری کند. طبق گزارشها، شرکت هنوز تصمیم نگرفته است.
نسخههای قدیمیتر و منسوخشده ویندوز هنوزهم سهم درخورتوجهی از کاربران را دارند. هنوز ۳.۳۴ درصد از کاربران از ویندوز ۷ و ۱.۶۶ درصد از ویندوز ۸.۱ و ۰.۶۴ درصد از ویندوز ایکسپی استفاده میکنند که مایکروسافت پشتیبانی آن را ده سال پیش متوقف کرده است.
ویندوز ۱۰ نیز اکتبر ۲۰۲۵ به جمع آنها میپیوندد؛ اما مایکروسافت به کاربران اجازه میدهد دو سال بیشتر از بهروزرسانیهای امنیتی تمدیدشده پرداختی استفاده کنند. جالب است که مصرفکنندگان عادی نیز میتوانند به برنامه امنیت تمدیدشده ملحق شوند.
نمیدانیم مایکروسافت قصد دارد چه مبلغی را بابت آن دریافت کند؛ اما پایان پشتیبانی ویندوز ۱۰ و بهروزرسانیهای پرداختی آن بدون توجه به قیمت، ممکن است مشکل بزرگی بههمراه داشته باشد.