سازمان غذا و داروی آمریکا تعریف جدیدی از کلمه “سالم” در مورد ادعاهای بسته بندی مواد غذایی ارائه کرد، به این امید که بار بیماری های مزمن در ایالات متحده کاهش یابد.
به گزارش تکناک، قانون پیشنهادی اولین تغییر این اصطلاح از سال 1994 تاکنون است و با جدیدترین دستورالعمل های تغذیه و همچنین برچسب به روز شده اطلاعات تغذیه و آخرین دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها مطابقت دارد.
این تعریف به روز شده همچنین در زمانی ارائه می شود که بیش از 80 درصد از آمریکایی ها به اندازه کافی سبزیجات، میوه ها و لبنیات نمی خورند و در عوض چربی های اشباع شده، قندهای افزوده شده و غذاهای غنی از سدیم را انتخاب می کنند،که همه اینها می تواند برای کمک به بیماری های مزمن آن ها،مفید باشد.
دکتر دانا الیس هانس نویسنده کتاب Recipe for Survival، به Health گفت: بسیاری از مردم در ایالات متحده از رژیم غذایی کم غلات، سبزیجات، آجیل، دانه ها و حبوبات استفاده می کنند. اکثر غذایشان سرشار از چربی های اشباع، غلات فرآوری شده، قند و سدیم است. هدف از این تعریف مجدد کلمه “سالم” برای اهداف بسته بندی این است که مصرف کننده را در انتخاب غذاهایی که به طور کلی از کیفیت تغذیه بالاتری برخوردار هستند،بیشتر کمک کند.
تعریفی جدید برای یک اصطلاح سخت
طبق گفته FDA، استفاده از عبارت “سالم” بر روی برچسب مواد غذایی به مصرفکنندگان این امکان را میدهد تا به راحتی گزینههای سالمتر را در فروشگاه شناسایی کنند، اما برای قرار دادن این کلمه روی برچسب حقایق تغذیه ای،آن غذا باید استانداردهای خاصی را داشته باشد.
استفاده از این کلمه دلبخواهی است، به این معنی که تولید کنندگان می توانند تصمیم بگیرند که آیا می خواهند از عبارت سالم در بسته بندی استفاده کنند،البته این در صورتی است که آن استانداردهای خاص را رعایت کنند.
استانداردهای فعلی که تقریباً دو دهه پیش وضع شده اند، شامل محدودیت در چربی کل، چربی اشباع شده، کلسترول و سدیم است. برای اینکه غذاها سالم باشند، باید حداقل 10 درصد از ارزش روزانه ویتامین A، ویتامین C، کلسیم، آهن، پروتئین، فیبر یا ترکیبی از این مواد مغذی را تامین کنند.
با این حال این قانون پیشنهادی،محدودیت های سختگیرانه تری را برای برخی از مواد یا مواد مغذی اعمال می کند و تمرکز بر برخی دیگر را کاهش می دهد.
برای واجد شرایط بودن به عنوان “سالم” تحت قانون جدید، غذاها باید دارای مقدار قابل توجهی ماده غذایی از حداقل یکی از گروه ها یا زیر گروه های اصلی غذایی یعنی میوه ها، سبزیجات، لبنیات، غلات کامل و غیره باشند.
همچنین اکنون غذاها باید دارای مقادیر محدودی قند و سدیم اضافه شده باشند که این مسئله قبلاً در استانداردها گنجانده نشده بود، به طور کلی FDA بیش از 230 میلی گرم سدیم و 2.5 گرم قند اضافه شده را پیشنهاد نمی کند.
قوانین جدید به جای تمرکز بر کل چربی موجود در مواد غذایی، نوع چربی را با تمرکز بر محدود کردن چربی اشباع شده ارزیابی می کند. به دلیل این تغییر، غذاهای سالم و پرچرب،مانند آووکادو، آجیل، دانهها و ماهی،که قبلاً عنوان سالم را نداشتند، اکنون سالم خوانده خواهند شد.
دستورالعمل جدید پیشنهادی همچنین به این معنی است که سایر غذاهایی که قبلاً دارای مهر سالم بودند،مانند نان سفید، ماست شیرین شده و برخی از غلات،دیگر ممکن است با چنین عنوانی خوانده نشوند. FDA نمونهای از غلات را ارائه میکند که اکنون باید حاوی سه چهارم اونس غلات کامل و بیش از 1 گرم چربی اشباع شده، 230 میلی گرم سدیم و 2.5 گرم قند اضافه شده باشد تا سالم در نظر گرفته شود.
با این حال، به خاطر داشته باشید که این قانون هنوز از نظر فنی یک پیشنهاد است. عموم مردم مجازند تا 28 دسامبر 2022 در مورد قانون پیشنهادی اظهار نظر کنند. پس از آن، FDA نظرات را بررسی میکند،تصمیم را نهایی میکند و قانون نهایی را منتشر میکند و سپس تولیدکنندگان مواد غذایی سه سال فرصت خواهند داشت تا با این تعریف جدید مطابقت پیدا کنند.
اقدام لازم برای بهبود سلامت در آمریکا
این قانون پیشنهادی که برای همراهی با کنفرانس کاخ سفید در مورد گرسنگی، تغذیه و سلامت رونمایی شد،بخشی از استراتژی های ملی FDA برای پایان دادن به گرسنگی، بهبود تغذیه و پیشگیری از بیماریهای مزمن مرتبط با رژیم غذایی است که یک مشکل عمده سلامت عمومی برای آمریکایی ها است.
به روز رسانی استانداردهای تغذیه گامی در جهت درست برای کمک به مردم برای بهبود دانش خود در مورد چگونگی ظاهری مقادیر سالم سدیم، قند و چربی های اشباع است. اما سردرگمی در مورد اینکه چه چیزی سالم است و چه چیزی سالم نیست، تنها بخشی از مشکل است.
به گفته دکتر کریستوفر گاردنر، دانشمند تغذیه و استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد،میزان راحتی اغلب انتخاب های غذایی افراد را هدایت می کند.
گاردنر به Health گفت: به جای وقت گذاشتن برای خرید مواد سالم و تهیه یک وعده غذایی متعادل، روش های رایج غذا خوردن در آمریکا، باز کردن یک جعبه و خوردن بیرون از جعبه، یا مایکروویو کردن مواد و سپس خوردن آنها است.
البته عوامل دیگری مانند هزینه، سلیقه شخصی، دسترسی، تحصیلات و زمان نیز بر انتخاب غذا تأثیر میگذارند. هانس گفت: بسیاری از دلایل این موضوع به عدالت، هزینه های غذاهای سالم و فرآوری نشده، زمان برای تهیه این غذاها، دسترسی به این غذاها در محله های پایین و کم درآمد مربوط می شود.
در حالی که عنوان سالم جدید ممکن است برخی از افراد را به خوردن مواد غذایی سالم تر تشویق کند، موانع دیگر نیز وجود دارند که باید برای بهبود موفقیت آمیز تغذیه برای همه افراد، برطرف شوند.
به گفته گاردنر، تأثیر کلی این قانون پیشنهادی احتمالاً در انتخاب غذای مردم کم خواهد بود.
او گفت که در هر صورت، دستورالعمل جدید احتمالاً تأثیر بیشتری بر تولیدکنندگان مواد غذایی خواهد داشت، که ممکن است مواد تشکیل دهنده خود را به منظور برآورده کردن معیارها تغییر دهند که این مسئله به نوبه خود ممکن است باعث سردرگمی بیشتر در مورد سالم بودن برخی غذاها شود.
گاردنر میگوید: هنوز فکر میکنم برای گنجاندن غذاهای ساده، کامل و خوشمزه در رژیم غذایی ایالات متحده، کارهای بیشتری باید انجام شود.
برای این منظور، FDA چندین پروژه دیگر برای ترویج تغذیه در دست اجرا دارد. این آژانس اخیراً دستورالعمل جدیدی را برای کاهش سدیم در غذاهای فرآوری شده، بسته بندی شده و آماده منتشر کرده است و برچسب حقایق تغذیه ای را روی غذاها و نوشیدنی های بسته بندی شده تغییر داده است.
همچنین این سازمان در حال کار بر روی کاهش عناصر سمی در غذاهای کودک، تعیین استانداردهای ایمنی برای خرید آنلاین مواد غذایی، و بهبود نحوه شناسایی و برچسب گذاری غذاها است.
یکی از سخنگویان FDA به Health گفت: هدف FDA ایجاد محیطی است که در آن مردم دسترسی بیشتری به غذاها و اطلاعات تغذیه ای سالم تر داشته باشند تا به آنها کمک کند تا راحت تر انتخاب های غذایی سالم تری داشته باشند.