دانشمندان در دانشگاه فودانِ چین، ترکیب شیمیایی جدیدی موسوم به MEDY را توسعه دادهاند، که امکان انجماد و ذوب بافت مغز را بدون آسیب فراهم میکند.
به گزارش تکناک، در این مطالعۀ جدید، دانشمندان چینی ترکیبات شیمیایی مختلفی را آزمایش کردند تا ببینند کدام یک میتوانند برای حفظ بافت مغز زنده در هنگام انجماد، مؤثر باشد. آنها تحقیق خود را با آزمایش مواد شیمیایی امیدوارکننده بر روی ارگانوئیدهای مغز شروع کردند، که تودههای کوچک و رشد یافته در آزمایشگاه از بافت مغز هستند و به انواع مختلف سلولهای مرتبط تبدیل میشوند.
در نهایت، محققان به امیدوارکنندهترین ترکیبی رسیدند که آن را MEDY نامیدند و شامل چهار مادۀ اصلی: تیل سلولز، اتیلن گلیکول، DMSO و Y27632 است. این گروه تحقیقاتی مغزهای کوچک را در سنین مختلف، از چهار هفته تا بیش از سه ماه، پرورش دادند، سپس در MEDY منجمد و ذوب کردند و برای چند هفته بر آنها نظارت داشتند.
به صورت جالبی، ارگانوئیدهای مغزی حفظ شده در MEDY، الگوهای رشد و عملکرد مشابهی با آنهایی که هرگز منجمد نشده بودند را از خود نشان دادند. به شکل باورنکردنی، یک دسته ارگانوئید مغزی به مدت 18 ماه در MEDY منجمد شد و همچنان محافظتهای مشابهی در برابر آسیب پس از ذوب نشان داد.
همچنین محققان نمونههایی از بافت مغز زنده گرفته شدۀ یک بیمار مبتلا به صرع را منجمد و کشف کردند که MEDY آنها را از آسیب محافظت میکند. این فرآیند گفته شده، ساختار سلولهای مغز را مختل نکرد و حتی آسیب صرع را حفظ کرد که این نتیجه بسیار مهم است، این یعنی اینکه نمونهها را میتوان برای مطالعه یا تجزیه و تحلیل بعدی بدون آسیب ناشی از فرآیند انجماد، که نتایج را مختل میکند، منجمد کرد.
میتوان گفت فوریترين تاثيرات این فناوری انجماد جديد این است که اجازه میدهد ارگانوئيدها و نمونههای مغز برای مدت زمان بيشتری در راستای تحقيقات زيستپزشكی ذخيره شوند، امّا در نهايت میتوان آن را در تمام مغز و بافتهای ديگر به كار برد.
این تحقیق در مجلۀ Cell Reports Methods منتشر شده است.