مطالعه ای جدید نشان میدهد یک مادۀ مؤثر موجود در برخی از میوهها مانند انار باعث بهبودی آلزایمر میشود.
به گزارش تکناک، در این تحقیق که در دانشگاه کپنهاگ انجام شد، نشان دادند که مادهای به صورت طبیعی در انار، توت فرنگی و گردو وجود دارد و میتواند حافظه و درمان بیماری آلزایمر را بهبود بخشد.
ویلهلم بور، یکی از محققان اصلی این مطالعه گفت: مطالعۀ ما بر روی موشهای مبتلا به آلزایمر نشان میدهد که اورولیتین A که یک مادۀ طبیعی در انار است و میتواند مشکلات حافظه و سایر پیامدهای زوال عقل را کاهش دهد.
این خبر خوبی برای بیماران مبتلا به زوال عقل که درمان آن بسیار دشوار است، میباشد.
اگرچه این مطالعه بر روی موشها انجام شد، امّا دارای چشماندازهای مثبتی است. تاکنون تحقیقات نتایج امیدوارکنندهای را برای این ماده در ماهیچهها نشان دادهاند و آزمایشهای بالینی بر روی انسان در حال برنامهریزی است.
فهرست مطالب
این ماده عملکرد مغز را بهبود میبخشد
محققان در گذشته کشف کرده بودند که یک مولکول خاص به نام نیکوتین آمید ریبوزید (مکمل NAD)، نقش کلیدی در بیماریهای تخریبکنندۀ عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون دارد، چرا که بهطور فعال به حذف میتوکندریهای آسیبدیده از مغز کمک میکند.
بسیاری از بیماران مبتلا به بیماریهای تخریبکنندۀ عصبی، اختلال عملکرد میتوکندری را تجربه میکنند، که به آن میتوفاژی نیز میگویند. این موضوع یعنی مغز در از بین بردن میتوکندری ضعیف که تجمع مییابد و بر عملکرد مغز تأثیر میگذارد، مشکل دارد. ویلهلم بور در این باره توضیح داد: اگر بتوان فرآیند میتوفاژی را تحریک و میتوکندری ضعیف را حذف کرد، میتوان انتظار نتایج بسیار مثبتی را داشت.
نتایج مطالعۀ جدید نشان میدهد، مادهای که در انار یافت میشود و اورولیتین A نام دارد، میتوکندریهای ضعیف را به همان اندازۀ مکملهای NAD از مغز حذف میکند.
اثر پیشگیرانۀ احتمالی
محققان هنوز نمیدانند چه مقدار اورولیتین A برای بهبود حافظه و کاهش علائم آلزایمر مورد نیاز است.
بور اعلام کرد: ما هنوز نمیتوانیم نتایج قطعی در مورد میزان مصرف این ماده بگوییم. امّا من تصور میکنم که بیشتر از یک انار در روز برای برخورداری از این فواید مورد نیاز است. هر چنند این ماده در حال حاضر به شکل قرص در دسترس است و ما در تلاش هستیم تا دوز مناسب را پیدا کنیم.
بور امیدوار است که این ماده بتواند برای مقاصد پیشگیرانه و بدون عوارض جانبی قابل توجه مورد استفاده قرار گیرد.
مزیت استفاده از یک مادۀ طبیعی، کاهش خطر عوارض جانبی آن است. چندین مطالعه تاکنون نشان دادهاند که مکمل NAD هیچ عوارض جانبی جدی ندارد. دانش در مورد اورولیتین A محدودتر است، امّا آزمایشهای بالینی با اورولیتین A تاکنون در بیماریهای عضلانی مؤثر بودهاند.
بور در نهایت تأکید کرد: اگر قرار است در آینده مادهای مصرف کنیم که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، باید مطمئن شویم که عوارض جانبی قابلتوجهی ندارد.