مطالعهای جدید نشان داد، این باور رایج که شکست باعث موفقیت میشود، نادرست و آسیبزا است.
به گزارش تکناک، در مطالعهای که توسط انجمن روانشناسی آمریکا انجام شده است، نشان میدهد که تصورهای نادرستی در مورد یادگیری از شکستهای گذشته وجود دارد و این موضوع سبب میشود کمتر به دنبال جبران عواقبی باشند که به دلیل آن شکست ایجاد شده است و با تحلیلهای کارآمد از این نوع موارد جلوگیری کنند.
بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده توسط انجمن روانشناسی آمریکا، امکان نادرست بودن این ادعا که شکست باعث موفقیت میشود بسیار زیاد است و هم ضررهای فراوانی برای جامعه دارد.
محققان در تحقیق انجام شده 11 آزمایش را با بیش از 1800 شرکتکننده در بسیاری از حوزهها انجام دادند و آمار ملی را با پاسخهای شرکتکنندگان مقایسه کردند.
فهرست مطالب
باورهای غلط درمورد درس گرفتن از شکست
دکتر لورن اسکریس-وینکلر، محقق ارشد این مطالعه گفت: مردم انتظار دارند موفقیت بیشتر از آنچه که گمان میشود، شکست خوردن را به دنبال داشته باشد. تصور مردم بیشتر به این صورت است که رفتار گذشته، رفتار آینده را پیشبینی میکند، بنابراین عجیب است زمانی که صحبت از موفقیت بعد از شکست میشود، بالعکس این باور را دارند و فکر میکنند شکستهای متعدد باعث موفقیت خواهد شد.
نورم مکدونالد از دیگر محققان نیز عنوان کرد: آنچه تو را نکشد، ضعیفترت میکند و به احتمال زیاد بار دیگر که ظاهر شود، تو را خواهد کشت.
در برخی آزمایشها، شرکتکنندگان به اشتباه تصور میکردند که افراد به اشتباهات خود توجه میکنند و از آنها درس میگیرند. در یک آزمایش میدانی، پرستاران بیش از حد تخمین زدند که همکاران آنها به چه میزان از یک خطای گذشته یاد خواهند گرفت. این تحقیق به صورت آنلاین در مجلۀ Journal of Experimental Psychology General منتشر شد.
تأثیر واقعی امید کاذب
اسکریس-وینکلر بیان کرد: مردم اغلب آنچه را که هست با آنچه باید باشد، اشتباه میگیرند و به دنبال تحلیل درست نیستند. مردم باید توجه کنند و از شکست بیاموزند، امّا اغلب این کار را نمیکنند، چرا که شکست باعث بیانگیزگی میشود.
به گفتۀ وی اگر به افراد بگوییم بعد از شکست موفق خواهند شد، امکان دارد احساس بهتری در آنها ایجاد کند، امّا باید دانست که این طرز فکر میتواند عواقب مخربی در دنیای واقعی داشته باشد. در یک آزمایش، شرکتکنندگان فرض کردند که بیماران قلبی از سبک زندگی سالمتری پیروی میکنند، در حالی که بسیاری از آنها این کار را انجام نمیدهند.
تغییر دیدگاهها با دادههای واقعی
اسکریس-وینکلر تصریح کرد: افرادی که اعتقاد دارند مشکلات پس از شکست، خود به خود اصلاح میشود، انگیزۀ کمتری برای کمک به افراد نیازمند دارند، به این دلیل که فکر میکنند روزی همه چیز درست خواهد شد. اگر به اشتباه فکر کنیم که افراد نیازمند یک روزی خودشان را اصلاح خواهند کرد، چرا باید زمان یا پول خود را برای کمک به مردم صرف کنیم؟
با وجود این، اگر اطلاعاتی در مورد مزایای ناچیز شکست به آنها داده شود، انتظارات خود را مجدد تنظیم خواهند کرد. در دو آزمایش انجام شده، شرکتکنندگان زمانی که از میزان کم موفقیت افراد مطلع شدند، بیشتر از بودجۀ مالیاتدهندگان از برنامههایی مانند: توانبخشی، کمک به زندانیان سابق و برنامههای درمان مواد مخدر حمایت کردند.
اسکریس-وینکلر تأکید کرد: اصلاح باورهای نادرست ما در مورد شکست، میتواند کمک کند تا پول مالیاتدهندگان را از مجازات، به سمت بازسازی و اصلاح سوق دهیم.