مطالعهای جدید، یک بیماری دریچهای قلب تشخیص داده نشده را در 28 درصد از افراد بالای 60 سال سالم شناسایی و بر اهمیت تشخیص بهتر در مدیریت سلامت افراد مسن تأکید کرد.
به گزارش تکناک، به لطف تحقیقات جدیدی که توسط محققان دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) رهبری شد، مشخص شد که مقیاس بزرگی از یک بیماری دریچهای قلب تشخیص داده نشده در جمعیت سالخورده وجود دارد.
مشخص شد که بیش از یک چهارم افراد بالای 60 سال که سالم و بدون علامت بودند و در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، بیماری دریچهای قلب شناسایی نشده دارند.
واسیلیوس واسیلیو، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: این مطالعه بر درک چگونگی شیوع گستردۀ بیماری دریچهای قلب با هر شدتی در میان بزرگسالان سالم و بدون علائم و هیچ گونه بیماری قلبی شناخته شده، متمرکز است.
فهرست مطالب
یافتههای کلیدی در مورد شیوع بیماری دریچهای قلب
واسیلیو عنوان کرد: ما حدود 4500 فرد 60 ساله و بالاتر را از سه منطقه در بریتانیا با استفاده از اکوکاردیوگرافی که همان سونوگرافی قلب است، بررسی کردیم.
وی تصریح کرد: یافتههای ما نشان داد که بیش از 28 درصد از این بزرگسالان به نوعی بیماری دریچهای قلب مبتلا بودند، اگرچه در اکثر موارد بیماری خفیف گزارش شد.
دادهها همچنین نشان میدهد که سن عامل اصلی مرتبط با این مشکلات دریچهای قلب است، به این معنی که هر چه سن افراد بالاتر باشد، احتمال ابتلا به این مشکل بیشتر است.
درک عملکرد و مشکلات دریچهای قلب
خون در اطراف قلب و باقی بدن در یک جهت، مانند یک سیستم ترافیکی یک طرفه جریان دارد.
چهار دریچۀ قلب جهت جریان خون را کنترل و پمپاژ بهینۀ قلب را تضمین میکنند.
پروفسور مایکل فرنو، از بیمارستان رویال برومپتون در این باره گفت: بیماری دریچهای قلب زمانی رخ میدهد که یک یا چند دریچۀ قلب آنطور که باید، کار نمیکنند.
مشکلات اصلی بیماری دریچهای قلب ناشی از باز نشدن کامل دریچۀ قلب (تنگی دریچه) است، که جریان خون را محدود میکند، یا بسته نشدن دریچه به درستی (بازگشت دریچه) است، که یعنی امکان دارد خون در جهت اشتباه نشت کند.
این مشکلات میتواند فشار بیشتری بر قلب وارد و آن را مجبور کند تا سختتر به کار خود ادامه دهد. با گذشت زمان، این مشکلات میتواند خطر حملۀ قلبی، سکتۀ مغزی و سایر بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
موانع موجود در تشخیص بیماری دریچهای قلب
علائم بیماری دریچهای قلب میتواند شامل احساس تنگی نفس، درد قفسۀ سینه، احساس ضعف یا سرگیجه، ورم مچ و پاها، احساس خستگی بیشتر از حد معمول و تپش قفسۀ سینه یا گردن باشد.
بین سالهای 2007 و 2016، در مجموع 10000 بیمار بدون علامت و بالای 60 سال، برای شرکت در این مطالعه دعوت شدند، که توسط بنیاد قلب بریتانیا تأمین مالی آن انجام شد.
از این تعداد، 5429 نفر داوطلب حاضر به شرکت شدند، که 4237 نفر آنها واجد شرایط ورود به مطالعه بودند.
آنها با پرسشنامۀ سلامت، معاینۀ بالینی و اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک که سونوگرافی قلب است، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
بیماری دریچهای قلب در 28.2 درصد افراد تشخیص داده شد. شیوع بیماری دریچهای قلب که از نظر بالینی قابلتوجه باشد، تنها 2.4 درصد بود که از هر 42 نفر از افراد بالای 60 سال، یک مورد به نوع متوسط یا شدید این بیماری مبتلا بودند و برای افراد 75 ساله و بالاتر نرخ بیماری به 1 در 15 افزایش یافت.
با وجود این، تنها 21 درصد یعنی 900 نفر از 4237 بیمار مورد ارزیابی، 75 ساله یا بیشتر بودند و 8.6 درصد بالای 80 سال سن داشتند.
پروفسور واسیلیو اعلام کرد: تشخیص بیماری دریچهای قلب بیشتر به اکوکاردیوگرافی ترانس قفسۀ سینه متکی است، امّا این کار اغلب فقط در صورت گزارش علائم توسط بیمار یا شنیدن سوفل غیر معمول در طول معاینۀ فیزیکی انجام میشود.
این بیماری میتواند در افراد مسن چالش برانگیز باشد، چرا که علائم خفیف ممکن است با کاهش فعالیت بدنی و اختلال در تحرک پنهان شوند.
پتانسیل بهبود تشخیص و درمان
این مطالعه نشان میدهد که بسیاری از افراد مسن مشکلات دریچهای قلب دارند، حتی اگر هیچ علامتی از خود نشان ندهند. محققان میگویند که اگر این افراد علائم یا نشانههای جدیدی که میتواند نشاندهندۀ بیماری قلبی باشد را مشاهده کردند، در اسرع وقت در این مورد با پزشک خود صحبت کنند.
با بالا رفتن سن جمعیت، این اطلاعات میتواند به پزشکها کمک کند تا مقیاس بیماری دریچهای قلب را درک کنند و روشهای درمانی معمول و برنامههای تشخیصی را سادهتر نمایند تا اطمینان حاصل شود که میتوان با این بیماری در آینده مقابله کرد.
واسیلیو در این باره تصریح کرد: به این ترتیب پزشکها میتوانند قبل از جدی شدن مشکلات، افراد در معرض خطر را بهتر شناسایی کرده و به آنها کمک کنند.
محققان میگویند برای روشن شدن شیوع این بیماری در افراد مسن و چگونگی تشخیص صحیح برای کمک به شناسایی و مدیریت این بیماری، به مطالعات بیشتری نیاز است.
جیمز لیپر، یکی از محققان این مطالعه نیز گفت: این تحقیق مهم با استفاده از گروه بسیار بزرگی از افراد بدون علائم، نشان داد که بیش از یک چهارم شرکتکنندگان دارای یک مشکل در دریچۀ قلب خود هستند که در گذشته شناسایی نشده بود.
تحقیقات بیشتری برای ایجاد پایههای قوی و توسعۀ روشهایی برای آزمایش امکانسنجی شناسایی بیماری در این افراد مورد نیاز است.
محققان در نهایت گفتند: در حالی که ما گامهایی برداشتهایم، هنوز کارهای بیشتری برای ریشهکن کردن بیماریهای قلبی برای همیشه وجود دارد.