رقابت عکاسی “Art Meets Science” که توسط مجله BMC Ecology and Evolution برگزار میشود، تصاویری زیبا و خیرهکننده از جهان طبیعی و تحقیقات علمی را به نمایش میگذارد و اکنون برندگان نهایی آن معرفی شدند.
به گزارش تکناک، این مسابقه، ترکیبی از هنر و علم را در قالب تصاویری از حیاتوحش، میکروارگانیسمها و فرایندهای طبیعی به تصویر میکشد. تصاویر برتر شامل زنبور عسل در حال پرواز و میکروارگانیسمهای زیر میکروسکوپ هستند که زیباییهای پنهان طبیعت را به تصویر میکشند.
مؤسسه Centenary، برندههای مسابقه هنگامی که هنر با علم ملاقات میکند یا Art Meets Science را اعلام کرده است، که تقاطع بین تحقیقات پزشکی پیشگامانه و تصاویر بصری خیرهکننده را به نمایش میگذارد. شما میتوانید رأی آنلاین خود را برای بهترین تصویر در جوایز انتخاب مردم به صندوق بیندازید.
مؤسسه Centenary یک سازمان تحقیقات پزشکی مستقل پیشرو در جهان است که در سیدنی، استرالیا مستقر میباشد. برخی از بیماریهایی که این مؤسسه درباره آنها تحقیق میکند شامل سرطان، پیری، التهاب و بیماریهای نادر است.
دانشمندان مؤسسه Centenary در طول تحقیقات مهم خود به تصاویر میکروسکوپی بسیاری از سلولها و بافتها نگاه میکنند. در طول سالها، آنها دریافتهاند که برخی از این تصاویر فوقالعاده زیبا هستند، که باعث شد در سال 2009 مسابقه علمی تصویری Art Meets Science را برگزار کنند. برندگان امسال این مسابقه به تازگی معرفی شدهاند.
مارک پلگرینی، مدیر اجرایی مؤسسه Centenary در این باره گفت: «جایزه تصویر علمی ما پنجرهای به تحقیقات پزشکی نوآورانهای است، که در مؤسسه ما انجام میشود. این تصاویر خیرهکننده که توسط محققان با استعداد ما ایجاد شدهاند، زیبایی هنر را با دقت علم ترکیب میکنند و تعهد ما را به اکتشافات جدیدی که میتوانند جان انسانها را نجات دهند، به نمایش میگذارند. من همه شرکتکنندگان را به دلیل مشارکتهای الهام بخششان تحسین میکنم.»
دکتر کاکا تینگ از مرکز Institute’s Center for Healthy Aging، با تصویر خیرهکننده خود با نام مغز ابری با احتمال فراموشی (Cloudy Brain with a Chance of Forgetfulness) مقام اول را به دست آورد.
در این عکس هیپوکامپ (منطقهای از مغز که در حافظه، یادگیری و احساسات نقش دارد) موش را که پر از پلاکهای آمیلوئیدی گرد و سفید است و یکی از نشانههای بیماری آلزایمر میباشد، نشان میدهد. پلاکهای آمیلوئیدی میتوانند به رگهای خونی که به رنگ قرمز دیده میشوند، آسیب بزنند و اغلب مانعی برای ورود و خروج مواد مضر به مغز ایجاد میکنند.
آسیب به سلولهای مغز (آبی) و رگهای خونی ناشی از این پلاکها میتواند باعث از دست دادن حافظه شود که بیشتر در افراد مبتلا به آلزایمر دیده میشود.
مقام دوم متعلق به اثر دکتر بابی بوملهم از مرکز نوآوریهای سرطان مؤسسه Centenary با عنوان نزدیک به قلب من (Close to My Heart) بود. این تصویر از سلولهای تومور سرطان سینه در حال رشد در یک ظرف گرفته شد.
بوملهم درباره عکس خود توضیح داد: «ما در تلاش بودیم تا مشخص کنیم که سلولهای سرطان سینه چگونه به محرکهای مختلف واکنش نشان میدهند. ما تغییرات مورفولوژیکی را با میکروسکوپ با استفاده از نشانگری که ساختار سلول (فالویدین، سرخابی) و هسته سلول (DAPI، زرد) را رنگ میکند، اندازهگیری کردیم.»
جایزه مقام سوم به هایدی اشتراوس، دستیار پژوهشی در مرکز بیماریهای نادر و ژن درمانی انستیتوی Centenary تعلق گرفت. این اثر با عنوان رزها قرمز هستند (Roses are Red)، تصویری از مجموعه سلولهایی است که به صورت مستقیم از بافت تومور پانکراس اهدایی بیمار رشد کردهاند. این سلولها برای ایجاد ارگانوئیدها (اندامهای مینیاتوری که ویژگیهای اصلی را حفظ میکنند و میتوانند برای آزمایش درمانهای جدید استفاده شوند) استفاده میشوند.
علاوه بر آثار برنده، آثار برجسته دیگری نیز وجود دارند، مانند: یکی دیگر از تصاویر بوملهم به نام پلی بین دنیاها (A Bridge Between Worlds)، که سلولهای بنیادی پرتوان موش سالم را نشان میدهد که در آزمایشگاه به نورون تبدیل میشوند. سلولهای بنیادی پرتوان میتوانند هر سلولی را در بدن ایجاد کنند و نویدبخش پیشرفتهای عظیم در پزشکی احیاکننده هستند. هدف دانشمندان با درک چگونگی رشد این سلولها، تولید یا جایگزینی نورونهای آسیبدیده یا بیمار است.
هیئت داوران خارجی، برندگان مسابقه را تعیین میکنند. اگرچه برندگان اعلام شدهاند، اما شما همچنان میتوانید نظر خود را در مورد جوایز این مسابقه اعلام کنید. فقط باید به وبسایت مؤسسه Centenary بروید تا رأی آنلاین خود را برای بهترین تصویر بدهید. شما فقط میتوانید یک انتخاب داشته باشید، بنابراین با دقت انتخاب کنید.