محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) نوعی دریچه قلب مکانیکی جدید به نام iValve را با ترکیبی از مزایای دریچههای مکانیکی و بافتی طراحی کردهاند، که این فناوری برای بسیاری از افراد نجاتدهنده زندگی خواهد بود.
به گزارش تکناک، این دریچه دوام بالای دریچههای مکانیکی را با عملکرد بهتر دریچههای بافتی ترکیب کرده، که به ویژه برای بیماران اطفال طراحی شده است. محققان امیدوار هستند که iValve تا دو سال آینده برای آزمایشهای بالینی آماده شود.
دکتر هادی محمدی و همکاران او در آزمایشگاه عملکرد دریچه قلب در دانشگاه بریتیش کلمبیا اوکاناگان بر توسعه دریچههای قلب مکانیکی آینده تمرکز دارند.
محمدی، دانشیار دانشکده مهندسی بریتیش کلمبیا میگوید که آخرین و پیشرفتهترین کار آنها تاکنون که iValve نامیده میشود، بهترینهای هر دو فناوری مکانیکی و بافتی را در زمینه دریچههای جایگزین قلب ترکیب میکند.
محمدی عنوان کرد: «ما یک دریچه قلب مکانیکی جدید تولید کردهایم که عملکرد دریچههای بافتی را با دوام طولانی مدت دریچههای مکانیکی ارائه میدهد. ما معتقد هستیم این دریچه میتواند زندگی بیماران را آسانتر و ایمنتر کند.»
این دریچه پیشگامانه از طریق همکاری بینالمللی با آزمایشگاههای ViVitro و مشاوران مستقل لارنس اسکاتن و رولاند زیگل ممکن شد.
این تحقیق توسط Angeleno Medical تأمین مالی و این ماه در مجله Biomechanics منتشر شده است.
محمدی اعلام کرد: «این تنها دریچهای از نوع خود میباشد که در کانادا طراحی و ساخته شده است. ما به این دریچه به عنوان نمونهای از نوآوری مهندسی که از دانشگاه بریتیش کلمبیا و کانادا میآید، بسیار افتخار میکنیم.»
همچنین به گفته دکتر محمدی در حالی که جایگزینی دریچههای قلب مکانیکی مدتها است که مورد استفاده قرار میگیرد، چالش دیرینه این بود که فناوری را برای کوچکترین قلبها یعنی نوزادان کوچک به کمال برسانند.
محمدی تأکید کرد: «موضوع هیجانانگیز در مورد iValve این میباشد که بهطور خاص برای کاربردهایی با ضربان قلب بالا، مانند بیماران اطفال طراحی شده است.»
اکنون که نمونه اولیه آنها در آزمایشهای مکانیکی آزمایشگاهی عملکرد خوبی دارد، محققان آن را به آزمایشهای حیوانی و بالینی خواهند برد. اگر همه چیز خوب پیش برود، امیدوار هستند که iValve بتواند در طول دو سال برای این آزمایشها آماده شود.
همچنین محققان از این فناوری و تکنیکها برای توسعه دریچههای جدید قلب استفاده خواهند کرد.
محمدی توضیح داد: «این دریچه به گونهای طراحی شده است که اجازه میدهد خون به آئورت، که بزرگترین شریان بدن است و رگ خونی که خون غنی از اکسیژن را از قلب به سراسر بدن شما حمل میکند، جریان یابد. در مرحله بعد، ما آنچه را که آموختهایم به کار خواهیم گرفت و یک دریچه برای دریچه میترال توسعه خواهیم داد. این دریچه مسئول اطمینان از جریان خون از دهلیز چپ به بطن چپ است. همچنین اطمینان میدهد که خون بین این دو حفره به عقب جریان نمییابد.»
دکتر دیلن گودی، مدیر آزمایشگاه عملکرد دریچه قلب دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز گفت: «از آیندهای که برای iValve پیشرو است و مزایایی که میتواند برای بیماران به همراه داشته باشد، هیجانزده میباشد.»
گودی در سال ۲۰۱۸ در حالی که مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک میگرفت، با محمدی شروع به همکاری کرد. به تازگی او با موفقیت دفاع از پایاننامه دکترای خود را انجام داد که شامل طراحی، ساخت و آزمایش iValve است.
وی در این زمینه بیان کرد: «ما نشان دادهایم که iValve میتواند مزایای ساختاری یک دریچه قلب مکانیکی را فراهم کند و در طول عمر بیمار دوام بیاورد، در حالی که عملکرد همودینامیکی بهبود یافتهای را ارائه میدهد، به این معنی که در شیوه جریان خون از طریق عروق را بهبود میبخشد.»
دکتر گودی اشاره میکند که iValve جدید میتواند بهبود بزرگی در سبک زندگی این بیماران ایجاد کند، که تحت درمان منظم با داروهای ضد انعقاد خون (رقیقکنندههای خون) هستند که این داروها میتوانند خطر خونریزی شدید، لختههای خون یا آسیب به بافتها و اندامها را در صورت انسداد جریان خون افزایش دهند.