بر اساس نتایج یک مطالعه جدید ممنوعیت فروش تنباکو و سیگار کشیدن برای نسل Z میتواند تا پایان قرن، جان 1.2 میلیون نفر را نجات دهد.
به گزارش تکناک، این سیاست که به کاهش تعداد افراد سیگاری متولدشده در سالهای 2006 تا 2010 میپردازد، با جلوگیری از شروع استعمال دخانیات در بین جوانان، تأثیرات بلندمدت مثبت بر سلامت عمومی خواهد داشت. این رویکرد میتواند به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای مرتبط با دخانیات از جمله سرطان ریه کمک کند.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سیگار کشیدن مسئول حدود 85 درصد از تمام موارد سرطان ریه میباشد، که مرگبارترین سرطان در جهان است.
با توجه به مطالعه جدیدی از آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی (IARC)، اگر روندهای فعلی ادامه یابد، حدود سه میلیون مرگ ناشی از سرطان ریه در میان افرادی که بین سالهای 2006 تا 2010 متولد شدهاند، رخ خواهد داد.
با وجود این، اگر فروش تنباکو برای این 650 میلیون نفر ممنوع شود، از حدود 1.2 میلیون مرگ تا سال 2095 جلوگیری خواهد شد.
این مطالعه، یکی از اولین مطالعاتی است که به ارزیابی تأثیر یک نسل بدون تنباکو میپردازد و از دادههای مربوط به موارد و مرگهای سرطان از 185 کشور استفاده کرده است.
با ممنوعیت فروش تنباکو، بیش از 45 درصد از مرگهای ناشی از سرطان ریه در میان مردان سراسر جهان جلوگیری میشود و این رقم برای زنان 31 درصد خواهد بود.
ایزابل سورجوماتارام، یکی از محققان این مطالعه گفت: «این تفاوت به بازاریابی هدفمند جنسیتی صنعت تنباکو در چند دهه گذشته مرتبط است.»
طرحهای در حال اجرا برای ممنوعیت فروش تنباکو
در برخی مناطق آمریکای شمالی و بخشهایی از اروپا، استرالیا و نیوزیلند، پایان فروش تنباکو میتواند از مرگهای بیشتری در میان زنان نسبت به مردان جلوگیری کند.
با این روش بیشترین زندگیها تا 78 درصد، میتواند در میان زنان در اروپای غربی نجات یابد، در حالی که بالاترین نرخ برای مردان حدود 75 درصد در اروپای مرکزی و شرقی بود.
محققان این مطالعه تأکید کردند که برخی از مرگها با توجه به تخمینهای ما جلوگیری نمیشوند، که ممکن است به دلیل عوامل خطرناک دیگر مرتبط با سرطان ریه، مانند: آلودگی هوا یا قرار گرفتن در معرض دود باشد.
ابتکارات Tobacco-free generation یا نسل بدون تنباکو در برخی کشورها، مانند: نیوزیلند و بخشهایی از استرالیا و ایالات متحده، در گذشته اجرا شده است.
در سال 2022، نیوزیلند اولین کشوری شد که فروش سیگار به افرادی که پس از سال 2008 متولد شدهاند را ممنوع کرد. اما اواخر سال گذشته، دولت جدید محافظهکار این کشور اعلام کرد که قصد دارد این اقدام را لغو کند.
در مقابل، دولت جدید بریتانیا از طرح نخستوزیر سابق محافظهکار، ریشی سوناک، برای ممنوعیت فروش سیگار به هر کسی که پس از ژانویه 2009 متولد شده، حمایت کرده است.
نویسندگان این مطالعه تأکید کردند که سیاستهای نسل بدون تنباکو به ویژه برای سیگاریهای فعلی به تنهایی برای مقابله با بلایای بهداشتی تنباکو کافی نیستند.
آنها همچنین خواستار اقدامات اثبات شدهای مانند: افزایش مالیات بر سیگار و ممنوعیت بیشتر سیگار کشیدن در مکانهای عمومی و حمایت از تلاشها برای ترک سیگار شدند.