چین در حال توسعه راداری است که میتواند به طور مؤثر جنگندههای رادارگریز F-22 Raptor مورد استفاده ایالات متحده آمریکا و متحدانش را شناسایی و ردیابی کند.
به گزارش تکناک، بر اساس گزارش South China Morning Post (SCMP)، این رادارها با استفاده از امواج رادیویی و ماهوارههای Beidou بهبود یافتهاند تا هواپیماهای رادارگریز را تشخیص دهند و موقعیت آنها را به طور دقیق ردیابی کنند. این فناوری میتواند تأثیرات مهمی در توازن نظامی منطقهای داشته باشد.
همچنین پژوهشگران چینی ادعا میکنند که این رادار با هزینه کم و تکیه بر یک آنتن دریافتکننده ساده عمل میکند. آنها میگویند که این رادار میتواند در هر نقطهای از زمین استفاده شود و به دلیل عدم انتشار سیگنالهایی که موقعیت آن را فاش کنند، میتواند ناشناس باقی بماند.
برای اطمینان از اجرای بدون وقفه عملیات، این رادار گزینهای برای تغییر باندهای فرکانس به سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS)، گلوناس روسی یا گالیله اروپایی دارد. این باندها میتوانند توسط رادار در مکانها یا موقعیتهایی که BeiDou مختل میشود، مورد استفاده قرار گیرند.
سامانه BDS به طور مستقل توسط چین برای تمرکز بر نیازهای امنیت ملی، اقتصادی و اجتماعی این کشور ساخته شده است. این سیستم به کاربران جهانی، مکانیابی شبانهروزی را در تمام شرایط جوی ارائه میدهد.
فهرست مطالب
دلیل تبدیل جنگندههای رادارگریز F-22 به یک شکارچی مرگبار چیست؟
جنگنده F-22 Raptor یک هواپیمای شگفت انگیز است که از برنامه جنگنده تاکتیکی پیشرفته (ATF) در دوران جنگ سرد متولد شد.
این هواپیما که توسط لاکهید مارتین تولید شده، دارای مانورپذیری فوقالعاده، قدرت و دقتی بینظیر است، که آن را به یک شکارچی برتر در آسمان تبدیل میکند.
یکی از ویژگیهای بسیار برجسته این جنگنده، پنهانکاری یا رادارگریزی آن است. این ویژگی از طریق یک رویکرد چندوجهی که شامل شکل، مواد و طراحی دقیق میباشد، به دست میآید و نتیجه آن یک جنگنده است که برای سیستمهای راداری دشمن غیرقابل شناسایی میباشد.
شکل زاویهدار و چند وجهی رپتور، که به عنوان «کممشهود» یا LO شناخته میشود، به طور خاص برای پراکنده کردن امواج رادار طراحی شده است تا سیگنال منعکسشدهای که میتواند حضور هواپیما را نشان دهد، به حداقل برسد.
با وجود این، اگر ادعاهای پژوهشگران چینی درست باشد، این پوشش نامرئی که رپتور از آن بهرهمند است، ممکن است دیگر هیچ کاربردی نداشته باشد.
توسعه رادار Beidou توسط چین
پژوهشگران مقاله خود را در مجله دانشگاه ملی دفاع چین منتشر کردهاند. تیم پژوهشی به طور خاص از عکس F-22 Raptor استفاده کردهاند تا اشاره کنند که این رادار تلاش میکند چه چیزی را شناسایی نماید.
علاوه بر این، دادهها نشان میدهد که همان فناوری میتواند توسط چین برای شناسایی دیگر هواپیماهای رادارگریز مانند F-35 نیز استفاده شود.
اگر این ادعاها درست باشد، این رادار کمهزینه میتواند توسط دیگر کشورهای جهان برای شناسایی F-22 Raptor، F-35 و دیگر جنگندههای رادارگریز مورد استفاده غرب، به کار گرفته شود.
پژوهشگران قصد دارند سیستم راداری ضد رادارگریزی را بیشتر در دسترس قرار دهند و این تصمیم باید نگرانیهایی برای ایالات متحده و متحدان آن ایجاد کند.
سیستم رادار Beidou از تعداد بسیار زیاد ماهوارههایی که در مدار دارد استفاده میکند و هر زمان که یک هواپیمای رادارگریز توسط آن شناسایی شود، یک اکوی منحصربهفرد ایجاد میشود که میتواند برای پیشبینی موقعیت و حرکت جنگنده مورد تحلیل قرار گیرد.
تیم از روشی به نام «تشخیص کور» یا blind detection با استفاده از یک کانال برای شناسایی هواپیماهای رادارگریز استفاده میکند، که باعث میشود ساخت رادارها ارزان و بهرهبرداری از آنها ساده باشد.
این مکانیسم شامل استفاده از یک الگوریتم پیشرفته است، که اولین بار توسط یک دانشمند یوگسلاوی در سال 1991 برای یافتن فرکانسهای سیکلی مخفی در سیگنالهای الکترومغناطیسی ابداع شده است.
پژوهشگران چینی این فرمول را برای استفاده خود تغییر دادهاند و این امکان را فراهم کردهاند تا سیگنالهای اهداف هواپیماهای رادارگریز را شناسایی کنند.
یه چی بنویسید کمتر بخندیم
چین هر چی داره از هک کردن بقیه کشوراست
از هواپیمای اشغالش j20 گرفته تا اون ناو هواپیمابرش که غرق شد
یه مشت کمونیست مگه عقل دارن
چشم بادومی ها عقب تشریف دارن، F-35 رو شناسایی کنید…
برخی افراد یادشان رفته که به موشکهای ایران فتوشاپ می گفتند .
همین افراد خودتحقیر و یا نفوذی ، نمی خواهند باور کنند که چین توانسته رادار ارزان قیمت و قوی تولید کند .
تست این رادارها بماند وقتی که کره جنوبی و تایلند هواپیماهای آمریکایی را موقع جنگ از دست بدهد .
حالا گیریم درست باشه
حتمن آمریکا هم نشسته و داره نگاه میکنه …
دوستان بیایید به این قضیه نگاه جدی و متفاوت داشته باشیم بدون توهین و تحقیر از اینکه چین ک همچین سامانهای را طراحی توسعه و ابداع کرده شاید درست باشد و همچنین در راستای جنگنده فوق پیشرفته اف ۲۲ چ شکی نیست اما باید بدانیم که همیشه علم و تکنولوژی روز به روز پیشرفتهتر میشود و دست بالای دست بسیار است مطمئن باشید هیچ فناوری لبه مرز ثابت نمیماند و دست بالای دست بسیار است