یک پرونده فاششده از ثبت اختراع اپل نشان میدهد که این شرکت کار روی هدست واقعیت مجازی خود را با نام «eyePod» از سال 2008 آغاز کرده است.
به گزارش تکناک، ثبت اختراعات برای فناوریهای پیشرفته سالها قبل از عرضه به بازار انجام میشود و این موضوع نباید تعجبآور باشد. با وجود این، آنچه که این پرونده را برجسته میکند، شباهت زیاد دستگاه موجود در تصویر به هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو با قیمت 3499 دلار است.
این مسئله نشان میدهد که اپل و تیم آن بیش از یک دهه و نیم پیش روی این هدست کار کردهاند، اما به نظر میرسد که در نهایت این پروژه نتواسته است طبق برنامه پیش برود.
این پرونده ثبت اختراع توسط دن مورِن از مکورلد گزارش و مقاله اصلی آن توسط آیووش آریا در 7 نوامبر 2008 نوشته شده است.
اگرچه مشخص نیست چرا مورِن به این پرونده اشاره کرده است، اما این گزارش به وضوح نشان میدهد که رویای اپل برای ایجاد یک هدست واقعیت افزوده سالها پیش شروع شده بود.
یکی از نکات جالب توجه در این پرونده، طراحی مشابه ویزور جلو با شکل منحنی Apple Vision است. این طراحی در زمانی که ثبت اختراع صورت گرفت، به دلیل عدم وجود فناوری نمایشگر مناسب، عملیاتی نبوده است.
هرچند با وجود گذشت 16 سال از آن زمان، تلاشهای اپل در این زمینه هنوز نتواسته است مشتریان را قانع کند که خریدی 3499 دلاری انجام دهند.
در حال حاضر، حضور Apple Vision Pro در فروشگاههای ایالات متحده کاهش یافته است و تحلیلگران نسبت به آینده این محصول نظرات متفاوتی دارند. گزارشی اعلام کرده بود که تولید این هدست تا پایان سال 2024 متوقف خواهد شد.
مینچی کو، تحلیلگر معروف، به تازگی خبری بد در مورد نسخه ارزانتر Apple Vision Pro منتشر کرده است.
طبق گفته او، تولید این نسخه تا سال 2027 به تأخیر افتاده است، در حالی که نسخهای جدید از هدست با چیپست M5 اپل در سال 2025 به بازار خواهد آمد. همچنین این نسخه جدید ویژگیهای جدیدی مانند پشتیبانی از Apple Intelligence را به همراه خواهد داشت.
کو معتقد است که تأخیر در تولید نسخه ارزانتر هدست واقعیت مجازی اپل به دلیل عدم وجود مواردی میباشد که بتواند مشتریان را برای خرید این محصول متقاعد کند.
با وجود این، کارشناسان پیشبینی میکنند که در صورت پشتیبانی پلتفرم از اپلیکیشنهای بیشتر، ممکن است علاقهمندی به این دسته از محصولات افزایش یابد.
در نهایت، باید دید که آیا اپل قادر خواهد بود محصولات خود را با قیمتی مناسبتر به بازار عرضه کند و تقاضای بیشتری را برای هدستهای واقعیت ترکیبی خود ایجاد نماید.