دانشمندان چینی یک فناوری جدید ساختهاند که میتواند به فریب رادارهای دشمن و افزایش توان جنگ الکترونیک کمک کند.
به گزارش تکناک، این فناوری یک پهپاد با بازتابدهنده رادار را که اندازه آن به کوچکی یک تبلت است، روی صفحه رادار دشمن به شکل یک شیء پرنده ناشناس (UFO) و بسیار بزرگ، مثل اندازه یک استادیوم ورزشی نشان میدهد. به زبان ساده، این نوآوری باعث میشود تا دشمن فکر کند با چیزی بسیار بزرگتر از واقعیت روبهرو است و در نتیجه ممکن است تصمیمات اشتباهی بگیرد.
محققان نظامی پیشتر روی فناوریهای پنهانسازی تمرکز داشتند تا اشیای پرنده خود را از چشم رادارهای دشمن پنهان کنند، اما نوآوری جدید چین میتواند به طور مؤثری توجه دشمنان را منحرف و زمان حیاتی آنها را در درگیریهای نظامی تلف کند.
در مطالعهای که در مجله علمی Radar Science and Technology منتشر شده است، پژوهشگران نشان دادند پهپادهایی که به طور ناگهانی در رادار ظاهر میشوند شبیه بشقاب پرندههای غول پیکری در هوا هستند که اپراتورهای رادار دشمن را شوکه خواهند کرد.
محققان یک سطح مقطع راداری (RCS) را ایجاد کردند. با فعال کردن بازتابنده رادار در حالی که توسط یک پهپاد حمل میشود، محققان دریافتند که میتوانند به طور قابل توجهی سطح مقطع راداری را افزایش دهند تا مشخصههای اهداف واقعی را پنهان کنند و به طور مؤثر به اهدافی تاکتیکی مانند: ضد شناسایی و ضد حمله بودن دست یابند.
چن چیانگ، پژوهشگر ارشد در دانشگاه ملی فناوری دفاعی چین که تیم تحقیقاتی را رهبری کرده، گفته است که این دستاورد با بالاترین کارایی ممکن به دست آمده است.
دانشمندان بر این باور هستند که گروهی از این پهپادها میتوانند صفحههای رادار را تحت تأثیر قرار دهند و اپراتورهای آنها را مبهوت کنند و در شوک فرو ببرند و باعث فریب رادارهای دشمن شوند.
همچنین آنها توضیح دادند که سطح مقطع راداری با مقدار توان تولیدشده توسط یک هدف اندازهگیری میشود. به گفته دانشمندان، هنگامی که انرژی خروجی به طور مساوی در همه جهات پراکنده میشود، پژواکی به همان اندازه روی صفحه رادار ایجاد میکند.
آزمایشهای مختلف روی نمونه اولیه این فناوری نشان داد که دستگاه میتواند به طور مؤثری امواج الکترومغناطیسی را از جهات مختلف تقویت کند و بازتاب دهد.
این دستگاه به ویژه در باند X، که به طور معمول برای کنترل سلاحها و ردیابی اهداف استفاده میشود، عملکرد چشمگیری از خود نشان داده است. به گفته پژوهشگران این روش نیاز به تولید و تحلیل سیگنالهای الکترومغناطیسی ندارد و تنها کافی است ماژول تقویتکننده فعال شود.
این نوآوری الهام گرفته از یک اختراع قدیمی است که در سال ۱۹۵۹ توسط لستر سی. ون آتا، کارشناس راداری در شرکت Hughes Aircraft ثبت شد.
ون آتا یک آنتن آرایهای طراحی کرد که موج ورودی و امواج بازتابی را هماهنگ میکند. این ایده به دلیل نیاز به یک دهانه بزرگتر برای این آنتن، به مدت ۶۰ سال روی کاغذ باقی ماند تا اینکه با استفاده از جریان الکتریکی در آرایه، دانشمندان چینی توانستند قابلیتهای تقویت سطح مقطع راداری را به طور قابل توجهی ارتقا دهند.
دیدگاهها 1