محققان دانشگاه پنسیلوانیا یک روش درمانی جدید برای مقابله با انواع سرطان معرفی کردهاند که به نظر میرسد پتانسیل زیادی داشته باشد.
به گزارش تکناک، این روش از وزیکولهای خارج سلولی کوچک (sEVs) بهره میبرد، که یک سری کپسولهای کوچک هستند و از سلولهای انسانی مهندسی شده به دست میآیند. این وزیکولها میتوانند به عنوان ابزاری برای تقویت ایمونوتراپی عمل کنند و امیدهای زیادی را برای درمان انواع مختلف سرطانها ایجاد نمایند.
در یک مطالعه جدید که در مجله Science Advances منتشر شده است، تیم تحقیقاتی دانشگاه پنسیلوانیا نشان دادهاند که این وزیکولها به طور خاص میتوانند گیرندهای به نام DR5 را هدف قرار دهند، که در سطح سلولهای توموری قرار دارد.
فعالسازی این گیرنده باعث مرگ سلولهای سرطانی از طریق فرایند خودکشی طبیعی به نام آپوپتوز میشود. با وجود این، ایجاد درمانهای مؤثر برای هدف قرار دادن DR5 همیشه یک چالش بزرگ بوده است.
محققان دریافتند که این وزیکولها حتی از آنتیبادیهایی که در گذشته برای هدف قرار دادن DR5 مورد استفاده قرار میگرفتند، مؤثرتر عمل میکنند.
آزمایشها نشان داد که این وزیکولها میتوانند انواع مختلف سلولهای سرطانی را در آزمایشگاه از بین ببرند و در موشهای آزمایشگاهی، رشد تومورها را متوقف کنند و مدت زمان بقای موشها را افزایش دهند.
فهرست مطالب
مزایای این روش جدید برای مقابله با سرطان
این روش جدید نه تنها سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهد، بلکه به سرکوب محیط ایمنی اطراف تومور نیز کمک میکند. این محیط اغلب به تومور اجازه میدهد تا به راحتی رشد کند و سیستم ایمنی بدن را فریب دهد.
وزیکولهای خارج سلولی قادر هستند به سلولهای خاصی حمله نمایند، که به تومور برای فرار از سیستم ایمنی کمک میکنند. همچنین این وزیکولها، سیستم ایمنی بدن را فعال و به تقویت واکنشهای ضدسرطانی کمک میکنند.
دکتر جورج ژو، سرپرست این تحقیق گفت: «این روش جدید برای مقابله با سرطان مزایای زیادی در مقایسه با روشهای قبلی برای هدفگیری DR5 و دیگر درمانهای ایمنوتراپی دارد. حالا که نتایج اولیه امیدوارکننده بوده است، ما به توسعه آن برای آزمایشهای بالینی انسانی ادامه خواهیم داد.»
آینده این درمان نوین
از ویژگیهای مهم این وزیکولها میتوان به تولید و ذخیره کردن راحت آنها اشاره کرد، به این معنا که میتوان از آنها به عنوان درمانی «آماده برای استفاده» برای بیماران بهره گرفت.
این ویژگی میتواند آنها را به یک گزینه جذاب تبدیل کند، چرا که برخلاف درمانهای سلولی دیگر که نیاز به برداشت سلول از هر بیمار دارند، این وزیکولها برای هر بیمار قابل استفاده هستند.
تیم تحقیقاتی اکنون در حال کار روی بهبود فرایند تولید این وزیکولها با کیفیت بالا برای آزمایشهای بالینی هستند و قصد دارند در آیندهای نزدیک آزمایشهای ایمنی را برای استفاده در انسان آغاز کنند.
با این پیشرفتها، به نظر میرسد که این روش نوین درمانی بتواند راهحلی جدید و مؤثر برای درمان سرطانهای جامد و سایر انواع سرطانها ارائه دهد و در آینده به پیشرفت ایمنوتراپیها کمک بزرگی کند.
دیدگاهها 1