این روزها تب تبلیغات معاملات آنلاین طلا بالا رفته و به روش های مختلف مردم را ترغیب به خرید این فلز ارزشمند می کنند اما سوال بزرگ اینجا است که کدام پلتفرم ها برای خرید آنلاین طلا قابل اعتمادتر هستند؟
به گزارش تکناک به نقل از ایسنا، در این بازار پرهیاهو بعضا پلتفرم هایی هم وجود دارند “خالیفروشی” میکنند؛ در حقیقت طلایی وجود ندارد، اما فروش انجام میدهند.
بر همین اساس هم بانکمرکزی، رئیس کمیسیون اصل نود، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و بسیاری دیگر از مسئولان به موضوع ورود کرده و نسبت به خالیفروشیها و کلاهبرداریها هشدار دادهاند؛ حتی برخی از این پلتفرمها بسته شدند؛ اطلاع دقیقی نمیتوان از این داد که کدامیک از این پلتفرمها و سایتها، دارای صلاحیت هستند اما اینکه صرفاً بخاطر دارا بودن “اینماد” (نماد اعتماد الکترونیکی که از سوی بانک مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران، به عنوان تاییدیه به فروشگاههای اینترنتی داده میشود) به این پلتفرمها اعتماد کاملا اشتباه است؛ درج اینماد دلیل محکمی نخواهد بود که این پلتفرمها پس از مدتی کلاهبرداری یا خالیفروشی نکنند.
در رابطه با این موضوع، عبدالرضا عسگرخانی مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها اظهار کرد: در سال جاری، پلتفرمهای آنلاین خرید و فروش طلا، به عنوان یک راهکار نوین برای سرمایهگذاری و معاملات فلزات گرانبها، جای خود را در بین مردم باز کردهاند؛ اما در ماههای اخیر تعداد این پلتفرمها رشد قارچگونهای داشته که منجر به ایجاد تردید و نگرانی میان خریداران درباره صحت فعالیت، داشتن مجوزهای مربوط، اعتبار و امنیت آنها شده است.
وی تصریح کرد: این پلتفرمها ضمن ارائه امکاناتی نظیر خرید و فروش آسان، با هر میزان بودجه، تنوع محصولات، امکان تحویل فیزیکی طلا و…، توانستهاند توجه بسیاری را به خود جلب کنند، اما نکته مهم اینجاست که همه این پلتفرمها قانونی نیستند و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرمها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند.
همه این پلتفرمها قانونی نیستند
مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: بنابراین، مردم پیش از خرید از اینگونه پلتفرمها، بایستی به این موارد توجه کنند که آیا دارای اینمادِ فعال و واقعی هستند، آیا مشمول نظارتهای ثانویه وزارت صمت هستند و در نهایت اینکه طلای خریداران را نزد بانک کارگشایی نگهداری میکنند یا خیر؟
عسگرخانی در تشریح بیشتر موضوع نظارتهای ثانویه، تصریح کرد: سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها در سال جاری در ابتدا به صورت سند باکس و برای تدوین قانون با حضور مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی رونمایی شد. در این طرح وزارت صمت این نظارت را داشت که همزمان با خرید طلا از پلتفرمهای فضای مجازی، معادلِ آن در بانک کارگشایی نگهداری شود تا خریداران هر زمان که تمایل داشتند و در صورت نیاز بتوانند با مراجعه، طلای خریداری شده را دریافت کنند. بر همین اساس دستگاههای نظارتی به صورت مستمر بر موجودی این پلتفرم ها در بانک نظارت دارند.
وی در پایان مجدد تاکید کرد: مردم پیش از هرگونه سرمایهگذاری در پلتفرمهای آنلاین طلا، از مجوزهای قانونی آنها (شامل اینماد فعال، پذیرش نظارتهای ثانویه و نگهداری طلای خریداران در بانک) دقت کنند تا از هرگونه خالیفروشی و حوادث تلخ همچون مانند سکه ثامن در امان باشند.