چین در حال ساخت یک زیردریایی مخفی است که برخی کارشناسان آن را به عنوان بزرگترین پهپاد جنگی زیرآبی دنیا معرفی میکنند.
به گزارش تکناک، چین در حال تقویت نیروی دریایی خود است و تمرکز ویژهای روی توسعه فناوریهای نوین نظامی دارد. از ناوهای هواپیمابر بزرگ گرفته تا پهپادهای زیرآب، این کشور در حال آمادهسازی خود برای آیندهای است که در آن توانمندیهای نظامی به سطح جدیدی خواهد رسید.
فهرست مطالب
زیردریایی بدون بادبان، گامی نوین در طراحی نظامی
گزارشها حاکی از آن است که چین در حال ساخت این زیردریایی در کارخانه کشتیسازی گوانگژو میباشد. این کشتی که به تازگی توسط نظارتکننده دفاعی MT Anderson در یک اسکله شناور مشاهده شده، ابعاد متوسطی دارد؛ طول آن ۴۵ متر و عرض آن ۵ متر است.
برخی از تحلیلگران معتقد هستند که این زیردریایی میتواند برای عملیات در اعماق دریا و مأموریتهای خاص طراحی شده باشد، چرا که ساختار سنتی بادبان را ندارد.
چین پیش از این نیز در سال ۲۰۱۸، یک زیردریایی بدون بادبان ساخته بود. به گفته کارشناسان، این زیردریایی دارای قابلیتهای پنهانکاری میباشد، که به دلیل طراحی فرمانهایی به شکل X است.
آیا این کشتی بزرگترین پهپاد زیرآبی جهان است؟
گفته میشود که این زیردریایی جدید ممکن است ۶ تا ۸ برابر بزرگتر از زیردریایی بدون سرنشین Orca XLUUV نیروی دریایی ایالات متحده باشد، که در این صورت، بزرگترین وسیله زیرآبی بدون سرنشین جهان خواهد بود. چنین ابعادی آن را به یک تهدید جدی برای قدرتهای دریایی تبدیل میکند.
چین و سایر کشورهایی که نیرویهای دریایی پیشرفته دارند، در حال پیگیری برنامههایی برای ساخت زیردریاییهای بدون سرنشین با ابعاد بزرگ هستند. برنامه چین در این زمینه از همه گستردهتر است و شامل حداقل پنج نوع زیردریایی متفاوت میشود، که هماکنون در آبهای بینالمللی در حال فعالیت هستند.
استفاده از بزرگترین پهپاد زیرآبی در مأموریتهای خاص
برخی دیگر از کارشناسان اعتقاد دارند که این زیردریایی ممکن است سرنشیندار باشد و برای عملیات در آبهای کم عمق یا مأموریتهای خاص طراحی شده باشد.
احتمال دیگر این است که به عنوان وسیلهای برای حمل و نقل غواصها در عمقهای بیشتر ساخته شده باشد، مشابه زیردریایی روسی Losharik که در کنار زیردریاییهای بزرگتر نظیر Orenburg یا Belgorod فعالیت میکند.
این زیردریایی، کوچکتر از زیردریاییهای دیزلی-الکتریکی معمولی است، اما به نظر میرسد که برای عملیات در آبهای کم عمق بسیار مناسب باشد. همچنین شواهدی از وجود لولههای تیراندازی در آن دیده شده است، که به احتمال زیاد نشان میدهد که این زیردریایی برای حمله به کشتیها یا زیردریاییها طراحی شده است.
یک تهدید یا یک ابزار جدید برای نیروی ویژه؟
با توجه به ویژگیهایی مانند: لولههای تیراندازی و احتمال وجود یک سیستم شنیداری زیرآبی پیشرفته، بسیاری از تحلیلگران دریایی به این نکته اشاره کردهاند که این زیردریایی ممکن است به عنوان یک ابزار جنگی جدید برای نیروهای ویژه یا عملیاتهایی در بستر دریا طراحی شده باشد. در هر صورت، زمان مشخص خواهد کرد که چین این زیردریایی را برای چه مقاصدی در نظر دارد.
چین با توسعه پروژههای مشابه، در تلاش است تا خود را به عنوان یکی از بزرگترین قدرتهای دریایی جهان مطرح کند. به نظر میرسد که این زیردریایی یکی از آخرین نمونهها از این استراتژی باشد، که ممکن است تأثیر زیادی در روند جنگهای دریایی آینده بگذارد.