وزیر نیرو با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی بیش از هزار مگاوات صرفهجویی در مصرف برق به همراه دارد تلویحا از اجرایی شدن این تغییر در آینده ای نزدیک خبرداد.
به گزارش تکناک به نقل از ایلنا، عباس علیآبادی با اشاره به روند رشد مصرف برق در کشور اعلام کرد: مصرف برق ایران طی دهههای گذشته تا ۲۲ برابر افزایش یافته، در حالی که جمعیت کشور از دهه ۵۰ تاکنون تنها ۲.۵ برابر شده است. این موضوع ضرورت مدیریت مصرف برای حفظ پایداری شبکه بهویژه در فصل گرم سال را دوچندان میکند.
علی آبادی ادامه داد: صرفهجویی در مصرف انرژی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری و آموزههای دینی ما بوده و وزارت نیرو نیز این سیاست را در دستور کار خود قرار داده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید برق در بخش حرارتی و تجدیدپذیر به صورت همزمان پیگیری میشود، گفت: علاوه بر توسعه ظرفیت تولید، در فصل گرم امسال ۳۶ بسته مدیریت مصرف برای بهینهسازی مصرف برق اجرایی خواهد شد.
وزیر نیرو همچنین از پیشبینی صرفهجویی چشمگیر با تغییر ساعت رسمی کشور خبر داد و گفت: با تغییر ساعت رسمی، انتظار داریم بیش از هزار مگاوات صرفهجویی در مصرف برق محقق شود که معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه بزرگ حرارتی است.
وی در خصوص مصرف برق صنایع ادامه داد: بسیاری از تولیدات صنایع کشور ارزش معادل انرژی مصرفشده را ندارند و بر همین اساس صنایعی که نسبت به بهینهسازی مصرف برق اقدام کنند در اولویت تأمین برق قرار دارند و در مقابل صنایعی که بهینهسازی را جدی نگیرند، در اولویت اعمال محدودیت برق خواهند بود.
وزیر نیرو در پایان به آخرین وضعیت تعمیرات نیروگاهها اشاره کرد و گفت: تعمیرات نیروگاه حرارتی از پاییز سال گذشته آغاز شده است و تا پایان اردیبهشت ماه به پایان میرسد. بر همین اساس واحدهای نیروگاهی به تدریج وارد مدار خواهند شد و صنعت برق آماده ورود به اوج بار فصل گرم خواهد شد.