مدیرعامل اینستاگرام در جریان شهادت خود درباره رقابت با تیکتاک در کنگره، اعتراف کرد که رشد سریع آن برای متا بهمثابه هشدار واقعبینانه بود.
به گزارش تکناک، آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام، روز پنجشنبه در دادگاه ضدانحصار کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) حاضر شد و در جریان شهادتش، از بحران اینستاگرام در سالهای اخیر و تلاشهایش برای رقابت با تیکتاک پرده برداشت. به گفته موسری، پساز تصدی پست مدیرعاملی در سال ۲۰۱۸، متوجه افت نگرانکننده در تعامل کاربران شد؛ افتی که بخشی از آن ناشی از ظهور و گسترش سریع تیکتاک بود.
طبق برآورد اینستاگرام در سال ۲۰۱۹، ۲۳ درصد از کاهش زمان صرفشده کاربران آمریکایی در این اپلیکیشن، مستقیماً ناشی از رقابت تیکتاک بود. موسری در مارس ۲۰۲۰ به تیمش هشدار داد که باید بهسرعت خود را تطبیق دهند؛ چراکه «یا رشد میکنی یا کمکم میمیری».
این اظهارات درحالی مطرح شد که دولت آمریکا ادعا میکند شرکت متا با خرید اینستاگرام بازار شبکههای اجتماعی شخصی را بهطور غیرقانونی انحصاری کرده است؛ بازاری که شامل اسنپچت میشود؛ اما تیکتاک یا یوتیوب بهعنوان اپلیکیشنهای مبتنیبر سرگرمی در آن لحاظ نشدهاند.

به نقل از ورج، موسری در شهادت خود تأکید کرد که رقابت اینستاگرام با تیکتاک، شدیدترین رقابتی است که این شبکه اجتماعی تاکنون با آن مواجه شده است. او گفت تیکتاک که زمانی تجربهای منفعلانهتر ارائه میداد، اکنون به همان اندازه اینستاگرام تعاملی شده و حتی قابلیتی برای تماشای ویدئوهای دوستان اضافه کرده است؛ گرچه طبق شهادت یکی از مدیران تیکتاک، تنها یک درصد ویدئوهای دیدهشده از این بخش است.
با وجود فشار رقابتی، موسری خاطرنشان کرد که اینستاگرام هنوز بر تعاملات دوستانه بهعنوان هسته تجربه کاربریاش تکیه میکند. اگرچه سهم محتوای دوستان از کل اپلیکیشن کاهش یافته، همچنان از دیدگاه این شرکت دوستان بخش مهمی از تجربه باقی ماندهاند.
در ادامه، موسری به شکاف فرهنگی بین اینستاگرام و فیسبوک اشاره کرد که پساز فروش اینستاگرام به متا به وجود آمد. او گفت بهعنوان کسی که از تیم فیسبوک به اینستاگرام آمد، خود را در میان این دو فرهنگ میدید. موسری گفت که اگرچه برخی از تغییرات متا باعث نارضایتی بنیانگذاران اینستاگرام شده بود، او درک میکرد که هدف از این تغییرات همیشه بدخواهانه نبوده است.
در نهایت، موسری تصمیم متا برای خرید اینستاگرام را یکی از «بهترین خریدهای تاریخ» خواند. او گفت که اینستاگرام از منابع و تجربه فیسبوک بهرهمند شد و فیسبوک نیز از استعدادهای خلاقانه بنیانگذاران اینستاگرام سود برد. به گفته موسری، این معامله به هر دو طرف «سود فراوانی» رساند.