خاموشیهای چندین ساعته در حالی از آغازین روزهای بهار مهمان ناخوانده ایرانی ها شده که متاسفانه، ارتباطات مخابراتی و اینترنتی کشور از قربانیان اصلی آن به شمار می رود.
به گزارش تکناک به نقل از سیتنا، قطع روزانه دو تا چهار ساعته برق در شهرهای مختلف کشور که امسال برای نخستین بار از اردیبهشت ماه آغاز شده، باعث گلایه مردم و کسب و کارها شده است.
در همین حال، وزیر نفت اذعان کرد بضاعت تولید برق کشور در همین حد است و باید مصرف را مدیریت کنیم.
بهگفته وزیر نیرو، متوسط دمای کشور در اردیبهشت ماه «۵.۵ درجه نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش داشته که این میزان رشد دما بیسابقه بوده است».
بهگفته دبیر سندیکای صنعت برق، قطع برق بهمعنای از کار افتادن پمپها و قطع آب است؛ موضوعی که بهگفته او ممکن است ناراحتی اجتماعی را افزایش دهد.
ویدئوها و تصاویری از گیرافتادنها در آسانسور، قطع برق حین جراحی و تعطیل کسبوکار روزانه بهدلیل قطع مکرر برق در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود.
در همین حال با قطعی برق، مودم های خانگی که با برق کار می کنند قطع می شوند و اینترنت ثابت مناطق هم از کار می افتد.
شبکه تلفن همراه هم در عموم مناطقی که برق قطع می شود از کار می افتد؛ چراکه اپراتورهای تلفن همراه هم توان سرمایه گذاری در بازسازی شبکه ندارند.
در شرایط ایدهآل، دکلهای مخابراتی (BTS) و مراکز داده باید با باتری یا ژنراتور پشتیبان، چند ساعت در برابر قطعی برق مقاومت کنند، اما در ایران، بهدلیل فرسودگی تجهیزات، نبود سرمایهگذاری و مشکلات ناشی از تحریم، بسیاری از این باتریها تنها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دوام دارند. به همین دلیل، در خاموشیهای بیش از نیم ساعت، نخستین قربانی ارتباطات دیجیتال است.
از س,ی دیگر، وزیر نیرو از مردم خواست برای رهایی از بحران برق، خودشان در پروژههای صنعت برق سرمایهگذاری کنند؛ موضوعی که انتقاد تند رئیس شورای هماهنگی شهرکهای صنعتی را در پی داشت و گفت اگر قرار است مردم برق تولید کنند، وزارت نیرو را تعطیل کنید
در تازهترین اظهارنظر رسمی، عباس علیآبادی، وزیر نیرو، روز چهارشنبه گفت که «قرار نبوده بیش از دو ساعت خاموشی خانگی بدهیم و وعده داد که «تا پایان هفته قطع برق خانگی حداکثر دو ساعت خواهد بود.
وزیر نیرو در عین حال با بیان اینکه «تابستان سال گذشته ناترازی برق به ۲۰ هزار مگاوات رسید، افزود که «در تلاشیم که امسال به ناترازی ۲۴ هزار مگاوات نرسیم.
وزیر نفت، روز جمعه ۱۸ اردیبهشت درباره کمبود برق گفت «بضاعت تولید برق کشور در همین حد است و همین مقدار سرمایهگذاری شده و باید مصرف را مدیریت کنیم». او همچنین با اشاره به بحران کمبود انرژی در ایران گفت زمستان ۱۴۰۴ نیز «شرایط دشواری» پیش رو خواهد بود.
مصرف برق در ایران سالانه حدود هفت درصد (معادل پنج هزار مگاوات) افزایش مییابد و به گفته کارشناسان، ایران «اگر رشد تولید برق خود را سه تا چهار برابر کند، شاید در دهه آینده بتواند به یک تراز برسد.