سندرم زبان مودار یک بیماری دهانی بی ضرر است که از تجمع سلول های مرده پوست بر روی زبان ایجاد می شود.
به گزارش تکناک، مردی 64 ساله در اوهایو متوجه برآمدگی های ریز و دراز و به رنگ سبز بر روی زبانش شد که به مدت دو هفته ادامه داشت. این تصویر در 6 جولای در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، و به شما هشدار می دهیم که به این عکس نگاه نکنید، به خصوص اگر سر غذا هستید.
سندرم زبان مودار
این بیماری سندرم زبان مودار نامیده می شود که زمانی رخ می دهد که لکه ای از مواد مو مانند روی زبان ظاهر شود. این یک بیماری دهانی بی ضرر است و معمولاً از تجمع سلول های مرده پوست روی بسیاری از برآمدگی های ریز (پاپیلا) در سطح زبان که حاوی جوانه های چشایی هستند، ایجاد می شود.
این پاپیلاها می توانند توسط باکتری ها، مخمرها، تنباکو، غذا یا مواد دیگر، لکه دار شوند که در نتیجه رنگ های مختلف روی زبان ظاهر می شود. رنگ ظاهر شده ممکن است قهوه ای، خرمایی، سبز، زرد یا سفید باشد.
علل شناخته شده این بیماری سیگار کشیدن، مصرف زیاد قهوه یا چای سیاه، مصرف برخی دارو ها و بهداشت نامناسب دهان و دندان است.
به گزارش Ars Technica، یک مرد اوهایویی سیگاری چند هفته قبل از ایجاد این بیماری، دوره ای از آنتی بیوتیک ها را برای درمان عفونت پریودنتال گذرانده بود. پزشکان به او توصیه کردند که با مسواک زدن منظم زبان خود، بهداشت دهان خود را رعایت کند و سیگار را ترک کند. بیمار به بخش اول توصیه توجه کرد اما سیگار را ترک نکرد. خوشبختانه پس از 6 ماه پیگیری، زبان این مرد به حالت عادی برگشته بود.
ظاهراً این بیماری کاملاً رایج است
طبق تحقیقات آکادمی پزشکی دهان آمریکا، این بیماری تقریباً در 13درصد از جمعیت رخ می دهد. زبان مودار می تواند در هر سنی ظاهر شود، اما در افراد مسن به ویژه مردان، بیشتر دیده می شود.
اگرچه این بیماری خطرناک نیست، اما در ظاهر تاثیر می گذار و مطمئناً باعث ناراحتی بیمار و همچنین اطرافیان می شود. فقط در موارد نادری ممکن است این بیماری پایدارتر باشد.