بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان با ظرفیت ۵.۲ گیگاوات، در ابوظبی ساخته میشود، که در نوع خود بینظیر است.
به گزارش تکناک، این طرح به عنوان بخشی از یک پروژه گسترده در پایتخت امارات متحده عربی، توسط شرکت Abu Dhabi Future Energy (Masdar) و شرکت آب و برق امارات (EWEC) مدیریت میشود.
فهرست مطالب
انقلاب در انرژی خورشیدی
اما ویژگی خاص این پروژه فقط در ابعاد عظیم آن خلاصه نمیشود. این نیروگاه خورشیدی اولین نیروگاه خورشیدی خواهد بود که به سیستم ذخیره انرژی باتری (BESS) مجهز است.
این فناوری منحصربهفرد به نیروگاه امکان میدهد که حتی وقتی خورشید غروب کرده است یا حتی در شب، همچنان انرژی تولید کند. به عبارت دیگر، این نیروگاه قادر خواهد بود ۲۴ ساعت شبانهروز و ۷ روز هفته، انرژی مورد نیاز را تأمین کند.
قدرت عظیم برای تأمین انرژی ۷۵۰ هزار خانه
این پروژه با ترکیب یک نیروگاه خورشیدی ۵.۲ گیگاواتی و سیستم ذخیرهسازی ۱۹ گیگاوات ساعتی، قادر به تولید ۱ گیگاوات قدرت پایه در هر روز خواهد بود، که معادل انرژی مصرفی ۷۵۰,۰۰۰ خانه است.
تخمینهای وزارت انرژی ایالات متحده نشان میدهد که برای تولید تنها ۱ گیگاوات انرژی، به حدود ۱.۸۸۷ میلیون پنل خورشیدی نیاز است. در نتیجه این نیروگاه عظیم در ابوظبی به احتمال زیاد به ۱۰ میلیون پنل خورشیدی نیاز خواهد داشت.
فضای مورد نیاز برای بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان
برای آنکه بتوانیم ابعاد این پروژه را بهتر درک کنیم، باید بدانیم که در نیروگاه خورشیدی Al Dhafra که در نوامبر ۲۰۲۳ در ابوظبی تأسیس شد، ۴ میلیون پنل خورشیدی روی ۸.۱ مایل مربع (۲۱ کیلومتر مربع) زمین نصب شد.
حالا، پروژه جدید که به مراتب بزرگتر است، به مساحتی بالغ بر ۲۰.۲۵ مایل مربع (۵۲.۴۴ کیلومتر مربع) نیاز خواهد داشت، که معادل ۱۰,۰۰۰ زمین فوتبال است.
هزینه و زمانبندی ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان
این پروژه بینظیر با هزینهای بالغ بر ۶ میلیارد دلار در حال اجرا میباشد و قرار است در سال ۲۰۲۷ به بهرهبرداری برسد. محمد جمیل الرمحی، مدیرعامل Masdar در گفتوگو با CNBC اعلام کرد که این پروژه از طریق یک راهحل هوشمند و یکپارچه مدیریت خواهد شد تا امکان تأمین انرژی در هر لحظه از شبانهروز فراهم شود.
جایگاه جهانی و تأثیرات بلندمدت
این پروژه عظیم خورشیدی نه تنها امارات متحده عربی را در صدر بزرگترین نیروگاههای خورشیدی جهان قرار میدهد، بلکه باعث پیشی گرفتن از نیروگاه خورشیدی ۳.۵ گیگاواتی ساخت چین در استان شینجیانگ میشود، که تا چند ماه پیش بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان بود.
این پروژه نه تنها به امارات متحده عربی افتخار بزرگی میدهد، بلکه آن را به هدف انتشار کربن به میزان صفر تا سال ۲۰۵۰ نزدیکتر میکند. ابوظبی بهواسطه این پروژه میتواند نقش مهمی در تحقق آیندهای پایدارتر و سبزتر ایفا کند.
دیدگاهها 1