مقامات ابوظبی روز جمعه اعلام کردند که یکی از صندوقهای ثروت ملی این کشور، به میزان ۴۳۶.۹ میلیون دلار در ETF بیت کوین بلکراک (iShares Bitcoin ETF) سرمایهگذاری کرده است.
به گزارش تکناک، این اطلاعات از طریق گزارش 13F به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، به بیرون درز کرده است. گفتنی است که یک شرکت سرمایهگذاری به نمایندگی از دولت ابوظبی دست به خرید داراییهای ارزشمند میزند و این اقدام نشان از رویکرد جدی این دولت به رمزارزها دارد.
فهرست مطالب
واکنش بیت کوین به خبر سرمایهگذاری ابوظبی
پس از انتشار این خبر، قیمت بیت کوین حدود ۱ درصد افزایش یافت و به ۹۷,۷۰۰ دلار رسید. این خرید پس از آن انجام شد که بلکراک در نوامبر گذشته مجوز تجاری برای فعالیت در ابوظبی را دریافت کرد.
بلکراک بزرگترین ETF بیت کوین اسپات را مدیریت میکند، که حدود ۵۶ میلیارد دارایی تحت مدیریت دارد. این سرمایهگذاری یکی از اولین موارد شناختهشده ورود یک صندوق ثروت ملی بزرگ به رمزارزها است.
![سرمایهگذاری ۴۳۶.۹ میلیون دلاری ابوظبی در بیت کوین](https://technoc.ir/wp-content/smush-webp/2025/02/abu-1.jpg.webp)
این اولین اقدام ابوظبی در زمینه داراییهای دیجیتال نیست. ابوظبی در سال ۲۰۲۳ در حوزه استخراج بیت کوین نیز سرمایهگذاری کرد و شرکتهای Marathon Digital و Zero Two برنامههای خود را برای تأسیس یک مجتمع بزرگ استخراج در این شهر اعلام کردند.
علاوه بر این، چانگپنگ ژائو، مدیرعامل سابق بایننس، اشاره کرده بود که سایر صندوقهای ثروت ملی مستقر در ابوظبی ممکن است مسیر مشابهی را دنبال کنند.
سود بالقوه برای ایالات متحده
آنتونی پومپلیانو، حامی بیت کوین، معتقد است که این خرید ابوظبی میتواند به نفع طرح ذخایر استراتژیک ایالات متحده باشد. او در شبکههای اجتماعی گفت:
«صندوق ثروت ملی ابوظبی به تازگی خرید صدها میلیون دلاری بیت کوین را اعلام کرد و هنوز عدهای فکر میکنند که ایالات متحده بیت کوین نمیخرد. زمانی تا راهاندازی ذخایر استراتژیک بیت کوین باقی نمانده است.»
![سود بالقوه ایالات متحده از سرمایهگذاری ۴۳۶.۹ میلیون دلاری ابوظبی در بیت کوین](https://technoc.ir/wp-content/smush-webp/2025/02/abu-2.jpg.webp)
همچنین پومپلیانو تأکید کرد که بزرگترین صندوق ثروت ملی جهان اکنون در بیت کوین سرمایهگذاری میکند و با توجه به اینکه تنها ۲۱ میلیون بیت کوین وجود دارد، این اقدام میتواند تأثیرات بزرگی داشته باشد. او بیان کرد: «حالا که کشورها وارد این حوزه شدهاند، باید ببینیم چه اتفاقی میافتد.»
این حرکت ابوظبی با روند گستردهتر پذیرش رمزارزها در خاورمیانه همسو است؛ جایی که دولتها و مؤسسات مالی، توجه بیشتری به فناوری بلاک چین و داراییهای دیجیتال نشان میدهند.