هندوستان موفق شد فضاپیمای Aditya-L1، خود را با هدف مطالعه خورشید به مقصد برساند، که این موفقیت نشاندهنده دستاورد بزرگ دیگری در حوزه فضا پس از فرود موفق یک فضاپیما نزدیک قطب جنوب ماه در سال پیش است.
به گزارش تکناک و به نقل از بلومبرگ ،طبق گزارشات اخیر سازمان فضایی هند،فضاپیمای Aditya-L1، که در ماه سپتامبر به منظور بررسی دقیق عملکرد خورشید به فضا پرتاب شد، در روز شنبه به مکانی در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری (۹۳۲,۰۰۰ مایلی) از زمین رسیده است،. این مسافت، تنها بخش کوچکی از کل فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری بین زمین و خورشید محسوب میشود.
در سال ۲۰۲۳، هندوستان به نخستین کشوری تبدیل شد که موفق به فرود یک سفینه فضایی در نزدیکی قطب جنوب ماه شد، این در حالی است که تلاشهای قبلی روسیه برای فرود در همان منطقه به دلیل اشکالات فنی با شکست مواجه گردید.
پیشرفت این کشور در مسابقه فضایی جهانی میتواند به تقویت محبوبیت نخست وزیر Narendra Modi کمک کند، زیرا او در پی کسب دور سوم ریاست در انتخابات فدرال این تابستان است. سازمان تحقیقات فضایی هندوستان بر روی پروژههای دیگری از جمله برنامه پرواز فضایی انسانی کار میکند که هدف آن ارسال فضانوردان به مدار برای اولین بار احتمالاً تا سال ۲۰۲۵ است.
Modi درباره Aditya-L1 در پلتفرم رسانههای اجتماعی X ابراز داشت: «این موفقیت گواهی است بر تعهد بیوقفه و تلاشهای خستگیناپذیر دانشمندان ما در انجام یکی از پیچیدهترین و دقیقترین ماموریتهای فضایی». او افزود: «من همراه با مردم کشورم، این دستاورد بینظیر را ستایش میکنم. ما مصمم هستیم تا در جستجوی کشف مرزهای نوین علمی برای منفعت بشریت ادامه دهیم».