با مصرف روزانه میوه از افسردگی در میانسالی پیشگیری کنید

با مصرف روزانه میوه از افسردگی در میانسالی پیشگیری کنید

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانۀ میوه‌های خاص، می‌تواند به کاهش علائم افسردگی مرتبط با پیری کمک کند.

به‌ گزارش تک‌ناک، مطالعه‌ای که در دانشگاه سنگاپور انجام شده است، نشان داد که میوه‌هایی مانند توت‌ها، سیب‌ها و مرکبات، به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مفید، می‌توانند تأثیرات مثبتی بر سلامت روان سالمندان داشته باشند. این یافته‌ها به اهمیت تغذیۀ سالم در مدیریت افسردگی و بهبود کیفیت زندگی در دوران پیری اشاره دارد.

محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) داده‌های 13738 شرکت‌کننده را در مدت حدود دو دهه بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند افرادی که در دوران میانسالی حدود سه وعده یا بیشتر میوه در روز مصرف می‌کنند، 21 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به علائم افسردگی در سال‌های بعد هستند. این علائم نه تنها شامل افسردگی، بلکه تأخیر در عملکرد ذهنی، بی‌خوابی، تمرکز ضعیف و افزایش خستگی بود.

مرحلۀ اول تحقیق بین سال‌های 1993 و 1998 انجام شد، زمانی که شرکت‌کنندگان با میانگین سنی 51 سال از نظر مصرف روزانۀ میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس در سال‌های 2014 تا 2016، با میانگین سنی 73 سال، محققان سلامت روان شرکت‌کنندگان را با استفاده از مقیاس افسردگی سالمندان بررسی کردند. حدود 3180 (23.1 درصد) شرکت‌کننده با داشتن پنج مورد یا بیشتر از علائم مطرح‌شده در نظرسنجی شرکت کردند.

پس از تطبیق با فاکتورهای معمول سبک زندگی، مانند: سیگار کشیدن، فعالیت بدنی، کیفیت خواب و سایر شرایط مرتبط با سن، محققان دریافتند در افرادی که سه وعده یا بیشتر میوه در روز مصرف می‌کنند، علائم افسردگی به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

کاهش علائم افسردگی میانسالی با مصرف میوه

وون کوه، محقق ارشد این مطالعه گفت: «مطالعۀ ما بر اهمیت مصرف میوه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر افسردگی مرتبط با افزایش سن تأکید می‌کند. در جمعیت مطالعۀ ما، شرکت‌کنندگانی که حداقل سه وعده میوه مصرف کرده بودند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک وعده در روز میوه مصرف می‌کردند، توانستند احتمال افسردگی مرتبط با افزایش سن را به میزان قابل‌ توجهی تا حداقل 21 درصد کاهش دهند.»

در حالی که این مطالعه در سنگاپور انجام شد، امّا بسیاری از 14 میوه‌ای که بیشتر توسط شرکت‌کنندگان مصرف می‌شد از جمله هندوانه، پرتقال، نارنگی، موز و سیب، جهانی هستند. یک وعده میوه به طور کلی یک سیب متوسط ​​یا یک فنجان توت‌فرنگی در نظر گرفته می‌شود.

کوه تصریح کرد: «این نتیجه را می‌توان با خوردن یک تا دو وعده میوه بعد از هر وعدۀ غذایی به دست آورد. ما هیچ تفاوتی در نتایج خود میان میوه‌های با شاخص گلیسمی بالا و پایین مشاهده نکردیم. بنابراین افراد دیابتی می‌توانند میوه‌هایی با شاخص گلیسمی پایین انتخاب کنند که قند خون را به اندازۀ میوه‌هایی با شاخص گلیسمی بالا افزایش ندهند.»

به گفتۀ محققان، به نظر می‌رسد که مصرف میوه از سنین 40 تا 65 سالگی به عنوان راهی برای حفظ سلامت روان در دهه‌های آینده است. این ارتباط هنوز مشخص نیست، امّا محققان بر این باور هستند که سطوح بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضد التهابی موجود در میوه‌ها، مانند: فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C، می‌تواند در کاهش استرس اکسیداتیو و محافظت از مغز در برابر انحطاط نقش داشته باشد.

همچنین بیان این نکته ضروری است که مصرف سبزیجات هیچ ارتباطی بین سلامت روان و رژیم غذایی در بین 13738 شرکت‌کننده که در این مطالعه شرکت کردند، نداشت.

کوه اعلام کرد: «مطالعۀ ما با هدف بررسی رابطۀ مصرف میوه و سبزیجات در میانسالی با خطر علائم افسردگی در میانسالی انجام شد.»

تحقیقات قبلی شامل یک مطالعۀ ژاپنی در سال 2022 بود و نشان داد که میوه‌ها، نه سبزیجات، خطر ابتلا به افسردگی مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهند، در حالی که یک مطالعه در سال 2021 در استرالیا که روی شرکت‌کنندگان 15 تا 45 ساله انجام شد، بی‌نتیجه بود. این جدیدترین مطالعه‌ای است که روی 14 میوه در یک گروه سنی خاص و در یک بازۀ زمانی طولانی متمرکز شده است.

این مطالعه از یافته‌های مطالعات آمریکایی که ارتباطی بین مصرف میوه و شیوع علائم افسردگی در بزرگسالان را نشان می‌دهد، حمایت می‌کند. مطالعه‌ای که سال 2018 در آمریکا انجام شد، بر پایۀ این نظر بود که مصرف موز به دلیل غلظت بالای تریپتوفان که پیش‌ساز سروتونین است و نقش مهمی در تنظیم خلق و خو دارد، می‌تواند مزایای بیشتری داشته باشد.

اکنون محققان قصد دارند با دقت بیشتری به این یافته بپردازند تا متوجه شوند که چگونه میوه‌ها می‌توانند سلامت روان را با افزایش سن حفظ کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram