ARM مجوز استفاده از معماری پردازندههای خود در محصولات کوالکام را لغو کرد. این یعنی کوالکام دیگر نمیتواند تراشههایی مبتنیبر طراحیهای آرم تولید کند.
بهگزارش تکناک، کوالکام و شرکت Arm Holdings Plc که بیش از یک دهه همکاری نزدیکی کردهاند، این روزها بر سر مسائل حقوقی و تجاری با یکدیگر درگیر شدهاند. این همکاری که از سال ۲۰۱۷ و با فروش پردازندههای مبتنیبر ARM به نام اسنپدراگون آغاز شده بود، اکنون به نقطه بحرانی رسیده است.
فهرست مطالب
مشکل قانونی؛ از خرید Nuvia تا شکایت ARM
نئووین مینویسد که کشمکشها زمانی آغاز شد که کوالکام استارتاپ Nuvia را خرید؛ استارتاپی که در حال توسعه CPUهای سفارشی مبتنیبر ARM بود. این اقدام موجب شد تا در سال ۲۰۲۲، ARM شکایتی علیه کوالکام و شرکت تابعهاش، Nuvia، مطرح کند. در این شکایت، ARM مدعی شد که کوالکام بدون رضایت این شرکت، تلاش کرده است تا مجوزهای Nuvia را به خود منتقل کند. این اقدام، نقض استانداردهای توافقات مجوزی ARM بهشمار میآید. ARM معتقد است که ادامه توسعه بهدست کوالکام پس از لغو این مجوزها، نقض آشکار توافقنامه مجوز است.
لغو مجوز و تأثیرات احتمالی آن
درحالحاضر، ARM مجوزی را لغو کرده است که به کوالکام اجازه میداد تا از مالکیت فکری برای طراحی تراشههای مبتنیبر ARM استفاده کند. بهگزارش بلومبرگ، ARM به کوالکام مهلتی ۶۰ روزه برای لغو توافق معماری داده است. درصورت نهاییشدن این لغو، کوالکام دیگر نمیتواند تراشههای خود را براساس معماری ARM تولید کند.
این اتفاق میتواند بازار گوشیهای هوشمند که کوالکام هرساله صدهامیلیون پردازنده به آن ارائه میدهد، بهشدت تحتتأثیر قرار دهد. همچنین، خودروسازان بزرگی که از تراشههای کوالکام در خودروهای پیشرفته خود استفاده میکنند، با مشکل مواجه خواهند شد.
واکنش کوالکام
کوالکام در پاسخ به این تصمیم ARM، بیانیهای صادر و اعلام کرده است: «این فقط ادامه همان تهدیدهای بیاساس ARM است؛ تلاش برای اعمال فشار بر شریک قدیمی و دخالت در CPUهای پیشرو ما و افزایش نرخ حق امتیاز بدون توجه به حقوق گسترده ما تحت مجوز معماری. با نزدیکشدن به تاریخ محاکمه در ماه دسامبر، این اقدام ناامیدانه ARM بهنظر میرسد تلاشی برای مختلکردن روند قانونی باشد و ادعای لغو مجوز آن کاملاً بیاساس است. اطمینان داریم که حقوق کوالکام تحت توافق با ARM تأیید خواهد شد و رفتار ضدرقابتی ARM تحمل نخواهد شد.»
تغییر استراتژی کوالکام؛ عبور از ARM به Nuvia
پس از خرید Nuvia، کوالکام طراحیهای CPU Cortex ARM را کنار گذاشت و بهجای آن از CPUهای Oryon مبتنیبر Phoenix Nuvia در تراشههای طراحیشده برای رایانههای شخصی و گوشیهای هوشمند و خودروها استفاده کرد. پیشازاین، کوالکام با استفاده از طراحیهای ARM در CPU، عموماً ازنظر عملکرد از اپل عقب میماند.
باوجوداین، با خرید Nuvia و توسعه CPUهای سفارشی Oryon، کوالکام توانسته است در بازار گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی، عملکرد تراشههای اپل را پشتسر بگذارد. اگر کوالکام نتواند با ARM بهتوافق برسد، ممکن است به توقف تولید CPUهای Oryon در پردازندههای جدید خود مجبور شود.
نتیجه این نبرد حقوقی تأثیرات عمیقی بر آینده کوالکام و صنعت فناوری خواهد گذاشت. هنوز مشخص نیست که کوالکام میتواند با ARM بهتوافق برسد یا به کنارگذاشتن طراحیهای سفارشی پردازنده خود مجبور خواهد شد. حلوفصل این اختلاف میتواند شکلدهنده چشمانداز رقابتی بازار پردازندهها باشد و تأثیرات گستردهای بر صنعت فناوری بههمراه داشته باشد.
اینکه فکر میکنید همه چی تقصیر آرم هستش زیر سر اپله