ارتباط اختلال اوتیسم با باکتری‌ های روده

ارتباط اختلال اوتیسم با باکتری‌ های روده

بر اساس نتایج یک مطالعۀ جدید، اختلال اوتیسم با تغییرات مشخص در ترکیب و عملکرد طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌های روده مرتبط است.

به گزارش تک‌ناک، این کشف امکان دارد باعث توسعۀ یک آزمایش دقیق برای تشخیص این شرایط شود. پژوهشگران دانشگاه چینی هنگ کنگ بیش از ۱۶۰۰ نمونۀ متاژنومیک را بررسی و مدلی بر اساس ۳۱ شاخص میکروبی ایجاد کرده‌اند، که توانایی تشخیص اوتیسم را با دقت بالا دارد.

نقش مرکزی میکروبیوم در تنظیم محور روده-مغز و تأثیر بر سلامتی در دهۀ گذشته مشخص شده است. تحقیقات قبلی، ترکیب باکتری‌های روده را با بیماری‌های مرتبط با مغز مانند: افسردگی، PTSD، بیماری آلزایمر و مولتیپل اسکلروزیس مرتبط می‌کند.

تحقیقات جدید محققان دانشگاه هنگ کنگ (CUHK) در چین، فراتر از باکتری‌های روده بود و کشف کردند که تغییرات در ترکیب و عملکرد میکروارگانیسم‌های باکتریایی و غیر باکتریایی روده با اختلال طیف اوتیسم (ASD) ارتباط دارد.

اختلال اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی پیچیده است، که بر شیوۀ تعامل افراد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار، تأثیر می‌گذارد. علت اختلال اوتیسم ناشناخته است، امّا دانشمندان معتقد هستند که این بیماری نتیجۀ یک تعامل پیچیده بین ژنتیک و عوامل محیطی می‌باشد. با توجه به مطالعات موجود که نشان می‌دهند روده به صورت مستقیم با مغز ارتباط برقرار می‌کند، بنابراین ممکن است در ایجاد اختلال اوتیسم نقش داشته باشد، به همین دلیل محققان تصمیم گرفتند این موضوع را بررسی کنند.

در مجموع 1627 کودک عادی و کودکان یک تا 13 سالۀ مبتلا به اختلال اوتیسم (24.4 درصد مونث) برای مطالعه انتخاب شدند و نمونه‌های مدفوع آنها به صورت متاژنومیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. متاژنومیک ساختار و عملکرد موجودات ژنتیکی متنوع موجود در نمونه‌های حجیم مانند: باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و باستان‌های تک‌سلولی را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

هنگامی که محققان تغییرات در تنوع میکروبیوم روده را میان کودکان عادی و کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم مقایسه کردند، دریافتند که در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم، تنوع باکتری‌ها و ویروس‌ها کمتر است. فراوانی نسبی 80 گونه از 90 گونه میکروبی شناسایی شده در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در مقایسه با کودکان عادی به طور قابل‌توجهی کاهش داشت.

این یافته بیشتر درمورد باکتری‌ها صادق بود و در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم، 50 گونه باکتری کاهش یافته و تنها یک گونه غنی شده بود. همچنین محققان دریافتند که عملکرد میکروبی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ژن‌های میکروبی و مسیرهای متابولیک در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم تغییر می‌کند.

محققان از این اطلاعات متاژنومیک، یک پنل میکروبی با 31 نشانگر ایجاد کردند. آنها با استفاده از یک مدل یادگیری ماشینی، این پنل را مورد آزمایش قرار دادند. آنها متوجه شدند که این مدل، تشخیص اختلال اوتیسم را در سن، جنسیت، جمعیت و مکان‌های جغرافیایی مختلف به طور دقیق پیش‌بینی می‌کند و این کار را بسیار بهتر از یک گونه میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها انجام می‌دهد.

محققان اعلام کردند که بیشتر مطالعات در درجۀ اول بر تغییرات باکتریایی روده در اختلال اوتیسم متمرکز است، امّا به تازگی تحقیقات نقش حیاتی میکروارگانیسم‌های غیر باکتریایی، مانند: قارچ‌ها و ویروس‌ها را در محور روده-مغز نشان داده‌اند، که آنها به ندرت در اختلال اوتیسم بررسی می‌شوند.

پژوهشگران این مطالعه اعتقاد دارند که کار آنها راه را برای توسعۀ آزمایش‌های تشخیصی اختلال اوتیسم در آینده هموار می‌کند و می‌گویند که مطالعات بیشتری برای بررسی تعامل بین نشانگرهای ژنتیکی شناخته شدۀ اختلال اوتیسم و پنل‌های میکروبیوم مورد نیاز است، که نشان دهد آیا می‌توان دقت تشخیصی را بهبود بخشید تا بتوان اختلال اوتیسم را زودتر تشخیص داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram