رم لپ‌تاپ‌های سال ۲۰۲۴ به‌طور متوسط ۱۱/۸ گیگابایت خواهد بود

رم لپ‌تاپ‌

تحلیلگران می‌گویند که میانگین ظرفیت رم لپ‌تاپ‌ها در سال ۲۰۲۴ به ۱۱/۸ گیگابایت می‌رسد که درمقایسه‌با سال گذشته افزایش ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد.

به‌گزارش تک‌ناک، اخیراً مایکروسافت با معرفی کامپیوترهای شخصی Copilot Plus استاندارد جدیدی را برای لپ‌تاپ‌ها تعیین کرد. این شرکت علاوه‌بر حداقل ۴۰ واحد ترافلاپس (TOPS) عملکرد محاسباتی هوش مصنوعی، اعلام کرد این کامپیوترها به حداقل ۱۶ گیگابایت رم نیز احتیاج دارند. بنابراین، تولیدکنندگانی که می‌خواهند در حوزه‌ی هوش مصنوعی پیشرو باشند، اکنون ۱۶ گیگابایت رم را به‌عنوان حداقل رم مورد‌نیاز برای لپ‌تاپ‌هایشان در نظر می‌گیرند.

تامزهاردور می‌نویسد که این فشار باعث افزایش میانگین ظرفیت رم در لپ‌تاپ‌های موجود در بازار شده است. طبق گفته‌ی شرکت تحقیقات بازار ترندفورس، میانگین رم لپ‌تاپ‌ها در سال ۲۰۲۴ به ۱۱/۸ گیگابایت خواهد رسید؛ در‌حالی‌که این میزان در سال گذشته ۱۰/۵ گیگابایت بود. این افزایش ممکن است با ۱/۳ گیگابایت ناچیز به‌نظر برسد؛ ولی این در‌واقع ۱۲ درصد افزایش در ظرفیت حافظه است.

علاوه‌بر‌این، این شرکت تخمین می‌زند که سهم «کامپیوترهای شخصی هوش مصنوعی» با حداقل نیاز ۱۶ گیگابایت رم، در سال جاری به ۲۰/۴ درصد برسد که باعث افزایش بیشتر میانگین ظرفیت رم لپ‌تاپ‌ها به ۱۲/۶ گیگابایت در سال آینده خواهد شد.

با‌این‌حال، این رشد تا حدودی به‌دلیل مقاومت اپل محدود شده است. اکثر محصولات پایه‌ی این شرکت، از‌جمله مک‌بوک پرو M3 و مک مینی، همچنان با ۸ گیگابایت رم فروخته می‌شوند و ارتقای مدل‌ها به ۱۶ گیگابایت رم، هزینه‌ی ۲۰۰ دلاری در‌بر خواهد داشت که بیش از دو برابر قیمت رم‌های مجزایی است که می‌توانید در آمازون پیدا کنید.

از‌آنجا‌که رم روی تراشه‌های سیلیکونی اپل تعبیه شده است، هیچ راهی برای ارتقای رم لپ‌تاپ در آینده یا حتی خرید آن برای افزایش رم مک‌بوک در همان ابتدا وجود ندارد. اپل ادعا می‌کند که رم ۸ گیگابایتی مک‌بوک پرو M3 معادل ۱۶ گیگابایت روی کامپیوترهای شخصی است. در‌حالی‌که حقیقت دارد macOS درمقایسه‌با ویندوز بهینه‌سازی بسیار بهتری برای سخت‌افزارش دارد، نتایج بنچمارک‌ها نشان داده‌اند که ۸ گیگابایت رم عملکرد مک‌بوک پرو را به‌طور جدی محدود می‌کند.

علاوه‌بر‌این، باید به‌خاطر بسپاریم که اپل از حافظه‌ی یکپارچه (Unified Memory) استفاده می‌کند. این یعنی برخلاف لپ‌تاپ‌های ویندوز با گرافیک مجزا (Discrete GPU) که رم و حافظه‌ی گرافیکی (VRAM) جداگانه دارند، پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) و پردازنده‌ی عصبی (NPU) همگی از یک منبع مشترک رم استفاده می‌کنند.

علاوه‌بر ظرفیت بیشتر رم، تقاضا برای محاسبات با بازدهی بیشتر نیز در حال افزایش است. مطابق با این روند، شرکت ترندفورس انتظار دارد ماژول‌های حافظه‌ی LPCAMM2 در سال‌های آینده تقاضای بیشتری داشته باشند.

سال گذشته، سامسونگ ماژول لپ‌تاپ DDR5 با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت عرضه و Crucial نیز در می ۲۰۲۴ رم ۶۴ گیگابایتی LPCAMM2 را به بازار معرفی کرد. با‌این‌حال، این ماژول‌های حافظه همچنان گران‌قیمت هستند؛ به‌طوری‌که قیمت دومی به‌ازای هر قطعه ۳۳۰ دلار است، انتظار می‌رود با افزایش نرخ نفوذ این کیت‌های رم، قیمت آن‌ها نیز کاهش یابد.

این روند افزایش رم نشان می‌دهد که ۸ گیگابایت دیگر برای محاسبات امروزی کافی نیست و تولیدکنندگان باید از ۱۶ گیگابایت به‌عنوان حداقل استاندارد برای لپ‌تاپ‌ها استفاده کنند. حتی گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار مانند گلکسی S۲۴ اولترا سامسونگ و پیکسل ۸ پرو گوگل با ۱۲ گیگابایت رم عرضه می‌شوند؛ بنابراین، اگر نمی‌خواهید در کارهای روزمره با لپ‌تاپ خود دچار مشکل شوید، قبل از خرید حتماً میزان رم آن را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.