مدیرکل کروم در جلسه دادگاه اظهار کرد که تنها گوگل ازپس اداره و اجرای مرورگر کروم برمیآید؛ زیرا این مرورگر به زیرساختها و خدمات ابری و سیستمهای مدیریتی خاصی وابسته است.
به گزارش تکناک، در ادامه پیگیریهای حقوقی علیه گوگل، پریسا تبریز، مدیرکل مرورگر کروم، روز جمعه در دادگاه فدرال واشنگتن حاضر شد و از نقش انحصاری گوگل در توسعه و نگهداری کروم دفاع کرد. این اتفاق درحالی رخ داد که وزارت دادگستری ایالات متحده (DOJ) بهدنبال تجزیه گوگل ازطریق اجبار به فروش کروم به شرکتی دیگر است.
نئووین مینویسد که پیشینه این پرونده به سال گذشته بازمیگردد که قاضی آمیت مهاتا گوگل را بهدلیل داشتن انحصار در بازار جستوجو مقصر شناخت. اکنون وزارت دادگستری با هدف کاهش سلطه گوگل، خواستار فروش کروم و اشتراکگذاری دادههای جمعآوریشده این شرکت با رقبا شده است.
همچنین، این نهاد بهدنبال ممنوعکردن پرداختهای گوگل برای پیشفرضشدن موتور جستوجوی این شرکت در دستگاهها و سرویسهای دیگر، ازجمله محصولات هوش مصنوعی مانند جمنای است. این اقدام میتواند تأثیر بسزایی بر قرارداد چندمیلیارددلاری گوگل با اپل برای پیشفرضبودن در سافاری بگذارد.
پریسا تبریز در دفاع از گوگل تأکید کرد که کروم در مدت ۱۷ سال همکاری نزدیک میان اعضای تیم کروم توسعه یافته و جداکردن این مرورگر از اکوسیستم گوگل بیسابقه خواهد بود. او توضیح داد که بسیاری از ویژگیهای مهم کروم مانند سیستم مرور امن (Safe Browsing) و هشدار درباره رمزهای عبور بهخطرافتاده، مستقیماً به زیرساختهای گوگل متکی هستند و بازآفرینی این قابلیتها بدون دسترسی به این زیرساختها ممکن نیست.

هرچند کروم برپایه پروژه متنباز کرومیوم ساخته شده است، تبریز خاطرنشان کرد که گوگل از سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از ۹۰ درصد کدهای این پروژه را تأمین و صدهامیلیون دلار در توسعه آن سرمایهگذاری کرده است. او افزود که تنها گوگل میتواند سطح فعلی از ویژگیها و قابلیتها را برای کاربران کروم فراهم کند.
درحالحاضر، گوگل کروم با بیش از ۶۶ درصد سهم بازار، محبوبترین مرورگر وب در جهان به شمار میرود. بااینحال، درصورت اجباریشدن فروش کروم، شرکتهایی مانند OpenAI و پرپلکسیتی و یاهو علاقه خود را برای خرید این مرورگر اعلام کردهاند.
با اینکه فروش کروم ازنظر فنی ممکن به نظر میرسد، کارشناسان معتقدند که ادغام عمیق این مرورگر با خدمات گوگل، انتقال مالکیت و حفظ کیفیت و امنیت فعلی را به مشکلی بزرگ تبدیل خواهد کرد. آینده کروم همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید دید دادگاه چه تصمیمی درباره این جدال حقوقی سرنوشتساز اتخاذ خواهد کرد.