بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان، نوشیدن قهوه و چای علاوه بر سرحال کردن شما، میتواند خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن را کاهش دهد.
به گزارش تکناک، این تحقیق جدید دادههای بیش از 25,000 فرد را تجزیه و تحلیل کرده و نشان داده است که قهوه کافئیندار به طور قابل توجهی امکان ابتلا به انواع مختلف سرطانها، از جمله سرطانهای دهان و گلو را کاهش میدهد، در حالی که قهوه بدون کافئین و چای نیز نشاندهنده فواید جالب و هرچند پیچیدهای هستند.
این موضوع اهمیت عادات روزانه در تأثیرگذاری بر نتایج سلامت را نشان میدهد، هرچند که نیاز به مطالعات بیشتر برای روشن شدن جزئیات آن وجود دارد.
سرطانهای سر و گردن هفتمین سرطان شایع در جهان هستند و میزان شیوع آنها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط در حال افزایش است.
در حالی که مطالعات زیادی به بررسی ارتباط مصرف قهوه یا چای و خطر ابتلا به این نوع سرطانها پرداختهاند، اما نتایج اغلب نامشخص بوده است.
برای ارائه بینش بیشتر، محققان دادههای 14 مطالعه از دانشمندان مختلف که در همکاری با کنسرسیوم بینالمللی اپیدمیولوژی سرطانهای سر و گردن فعالیت میکنند را بررسی کردند. شرکتکنندگان در این مطالعات پرسشنامههایی در مورد میزان مصرف قهوه کافئیندار، قهوه بدون کافئین و چای در واحدهای روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه را پر کرده بودند.
فهرست مطالب
اثرات متنوع قهوه و چای بر خطر ابتلا به سرطان
زمانی که محققان اطلاعات 9,548 بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن و 15,783 فرد بدون سرطان را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند افرادی که روزانه بیش از 4 فنجان قهوه کافئیندار مینوشیدند، نسبت به افرادی که قهوه نمینوشیدند، 17 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان سر و گردن داشتند.
همچنین این افراد 30 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان دهان و 22 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان گلو داشتند. نوشیدن 3 تا 4 فنجان قهوه کافئیندار نیز با کاهش 41 درصدی خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس (نوعی سرطان در پایین حلق) مرتبط بود.
از سوی دیگر نوشیدن قهوه بدون کافئین، کاهش 25 درصدی خطر ابتلا به سرطان دهان را نشان میداد.
نوشیدن چای نیز با کاهش 29 درصدی خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس مرتبط بود. همچنین نوشیدن یک فنجان یا کمتر از چای در روز با کاهش 9 درصدی خطر سرطان سر و گردن و کاهش 27 درصدی خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس ارتباط داشت.
با وجود این، نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز 38 درصد احتمال ابتلا به سرطان حنجره را افزایش میداد.
نیاز به تحقیقات بیشتر
پیش از این، تحقیقات زیادی در مورد ارتباط مصرف قهوه و چای با کاهش خطر سرطان انجام شده است، اما این مطالعه نشان داد که تأثیرات آنها در انواع مختلف سرطانهای سر و گردن متفاوت است. بهویژه این نکته قابل توجه است که حتی قهوه بدون کافئین نیز اثرات مثبتی داشته است.
دکتر یوان-چین امی لی، نویسنده اصلی این تحقیق گفت: «عادات مصرف قهوه و چای پیچیده هستند و این یافتهها نشان میدهند که نیاز به جمعآوری دادههای بیشتر و انجام تحقیقات جدید برای بررسی تأثیرات آنها در کاهش خطر سرطان وجود دارد.»
این یافتهها در تاریخ 23 دسامبر در مجله CANCER منتشر شد.