با توجه به دور ریختن حدود شش میلیون تن تفاله قهوه مصرف شده در هر سال ، علاقه فزاینده ای برای استفاده مجدد از این محصول جانبی روزانه برای مصارف دیگر مانند ایجاد مواد جدید پایدار وجود دارد.
به گزارش تکناک، محققان دانشگاه ال پاسو در تگزاس (UTEP) مسیر کاملاً متفاوتی را دنبال کردهاند و نقاط کوانتومی کربنی اسید کافئیک (CACQD) را از زمین استخراج کردهاند که ممکن است پتانسیل محافظت از سلولهای مغز را در برابر حملات میکروبیولوژیکی داشته باشد که میتوانند پایههای بیماری نورودژنراتیو را ایجاد کنند.
جیوتیش کومار، محقق ارشد این پژوهش گفت: نقاط کوانتومی کربنی مبتنی بر اسید کافئیک پتانسیل تغییر درمان اختلالات عصبی را دارند. این به این دلیل است که هیچ یک از درمان های فعلی این بیماری ها را برطرف نمی کنند. آنها فقط به مدیریت علائم کمک می کنند. هدف ما یافتن درمانی با پرداختن به زیربنای اتمی و مولکولی است که این بیماری ها را به وجود می آورد.
در حالی که ژنتیک نقش عمدهای در بیماریهای عصبی دارد، شیوه زندگی و عوامل محیطی نیز میتوانند در از بین رفتن نورونها در مناطق خاصی از مغز که سپس به بیماری های مانند آلزایمر و پارکینسون تبدیل میشوند، کمک کنند.
این عوامل شامل فعالیت بیش از حد رادیکالهای آزاد که مولکولهای مضری هستند که در سرطان و بیماریهای قلبی نیز نقش دارند، و همچنین تجمع قطعات پروتئین سازنده آمیلوئید است. این عوامل می توانند پلاک هایی در مغز ایجاد کنند که نشانه پیشرفت آلزایمر است.
در نمونههای سلولی، محققان فهمیدند که CACQDs رادیکالهای آزاد را حذف میکنند یا مانع از تأثیرگذاری آنها میشوند و از تجمع پروتئینهای سازنده آمیلوئید جلوگیری میکنند. نکته مهم این است که به نظر نمی رسد که CACQDs هیچ تاثیر منفی روی سلول ها داشته باشد.
اگر این مزیت بتواند به درمانی پیشگیرانه تبدیل شود، می تواند بیماران را از نقطه اوج پیشرفت بیماری دور نگه دارد.
ماهش نارایان، استاد دانشگاه UTEP گفت: در نظر گرفتن این اختلالات قبل از رسیدن به مرحله بالینی بسیار مهم است. هر گونه درمان فعلی که بتواند علائم پیشرفته بیماری های عصبی را برطرف کند، فراتر از توان ما است. هدف ما ارائه راه حلی است که بتواند از اکثر این بیماری ها با هزینه ای کمتر، جلوگیری کند.
کافئیک اسید یک ترکیب پلی فنلی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی شناخته شده است. این ترکیب میتواند به یک سد خونی مغزی بسیار مهم نفوذ کند که برای ارائه حفاظت سلولی به همان محل مورد نیاز است.
همانطور که تفاله قهوه مصرف شده منبع پایدار اسید کافئیک است، CACQD ها از طریق شیمی سبز سازگار با محیط زیست تولید می شوند. تفاله های قهوه در دمای 93 درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت پخته می شوند تا ساختار کربن اسید کافئیک برای CACQDs بازگردانده شود و با توجه به مقدار تفاله های قهوه که سالانه دور ریخته می شود، منبعی پایدار و مقیاس پذیری را ارائه می دهد.
در حالی که هنوز روزهای اولیه است، تیم تحقیقاتی امیدوار است که تحقیقات بیشتر آزمایشهای اولیه را تایید کنند و روزی چیزی به سادگی یک قرص CACQDs بتواند یک سپر نامرئی برای محافظت در برابر بیماریهای عصبی غیر ژنتیکی برای مغز انسان فراهم کند.
این دومین مطالعه در ماه های اخیر است که مزایای شگفت انگیزی برای سلامت مغز از محصولات مشتق از قهوه پیدا می کند. در ماه سپتامبر، محققان ترکیبی را در دانههای قهوه سبز به نام تریگونلین شناسایی کردند که به حفظ حافظه و عملکرد ذهن در مغز افراد سالخورده کمک میکند.
این مطالعه در مجله Environmental Research منتشر شد.