محققان هشدار میدهند که ابتلای شدید به ویروس کرونا میتواند خطراتی مشابه بیماریهای قلبی برای سلامت قلب به همراه داشته باشد و این خطرات تا سالها پس از بیماری ادامه یابد.
به گزارش تکناک، مطالعهای که در مجله Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology منتشر شد، نشان میدهد که ویروس کرونا میتواند خطرات جدی برای سلامت قلب ایجاد کند. افرادی که موارد شدید این بیماری را تجربه کردهاند و به بیمارستان منتقل شدهاند، به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند.
دکتر جیمز هیلزر، نویسنده اصلی این تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا گفت: «خطر افزایش حملات قلبی و سکتهها تا سه سال پس از ابتلا به کووید-۱۹ ادامه دارد. جالب است که در برخی موارد، این خطر به اندازه خطر بیماریهای قلبی شناختهشده مانند دیابت نوع 2 یا بیماری شریانهای محیطی است.»
محققان این مطالعه به بررسی 10,005 مورد کووید-۱۹ از دادههای بیوبانک بریتانیا پرداختند. از این تعداد، 1,943 نفر به دلیل شدت بیماری به بیمارستان منتقل شده بودند. پس از پیگیری این افراد به مدت سه سال، مشخص شد افرادی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ بستری شده بودند، سه برابر بیشتر از افرادی که هرگز به این بیماری مبتلا نشدهاند، در معرض خطر مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند.
جالبتر اینکه بیماران مبتلا به ویروس کرونا که هیچ سابقه بیماری قلبی نداشتند، 21 درصد بیشتر از افرادی که بیماری قلبی داشتند اما به این ویروس مبتلا نشده بودند، در معرض خطر مشکلات قلبی قرار داشتند.
یکی دیگر از نکات جالب این مطالعه، تأثیر گروه خونی بر سلامت قلب پس از ابتلا به ویروس کرونا است. افرادی که گروه خونی غیر O (A، B یا AB) دارند، در مقایسه با دارندگان گروه خونی O، حدود 65 درصد بیشتر در معرض خطر حملات قلبی و سکته قرار داشتند. این یافتهها نشاندهنده تأثیر ژنها و تعاملات ژنتیکی با ویروس بر سلامت قلب است.
در حالی که این تحقیق نتایج مهمی را در خصوص تأثیر ویروس کرونا بر سلامت قلب ارائه میدهد، محققان به نقش داروهایی مانند آسپرین نیز اشاره کردند، که ممکن است در کاهش خطرات قلبی-عروقی در بازماندگان کووید-۱۹ مؤثر باشند.
دکتر هومان آلای از دیگر محققان این مطالعه، پیشنهاد کرد که با توجه به این خطرات طولانیمدت، باید کووید-19 شدید به عنوان یک عامل خطرناک جدید برای بیماریهای قلبی در نظر گرفته شود. این موضوع ممکن است نیازمند تغییر در رویکرد درمانی و پیشگیری از بیماریهای قلبی باشد.
این یافتهها نه تنها برای بیمارانی که به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، بلکه برای پزشکان نیز اهمیت دارد. محققان توصیه میکنند افرادی که به دلیل کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شدهاند، باید به شکلی دقیقتر و مشابه بیمارانی که سابقه بیماری قلبی دارند، برای کاهش خطرات قلبی تحت نظر قرار بگیرند.