شرایط در دنیای رمزارزها چندان مطلوب نیست و کوینبیس اعلام کرده که ممکن است ما پیشاپیش وارد «زمستان رمزارزها» شده باشیم.
به گزارش تکناک، این اصطلاح زمانی به کار میرود که بازار رمزارزها برای مدتی طولانی دچار افت شده باشد، قیمتها پایین بمانند و شور و هیجان معاملات فروکش کند.
فهرست مطالب
سقوط چشمگیر ارزش بازار و سرمایهگذاری خطرپذیر
در گزارشی که روز سهشنبه منتشر شد، کوینبیس به نشانههای متعددی اشاره کرد که سقوط سریع بازار را تأیید میکند. بر اساس این گزارش، ارزش کل بازار رمزارزها (به جز بیت کوین) به ۹۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است، که نسبت به دسامبر ۲۰۲۴، افتی ۴۱ درصدی را نشان میدهد. این رقم حتی کمتر از ارزش بازار در اواخر سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ است، زمانی که بازار در وضعیت لرزان قرار داشت.
کوینبیس در این گزارش نوشت: «مدل ۲۰۰DMA برای بیت کوین نشان میدهد که افت اخیر این رمزارز، آغاز چرخه بازار نزولی را از اواخر ماه مارس تأیید میکند.»
همچنین سرمایهگذاریهای خطرپذیر نیز همچنان تحت فشار هستند. هرچند ابتدای امسال کمی رشد داشتند، اما نسبت به اوج سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ همچنان ۵۰ تا ۶۰ درصد کمتر هستند. کوینبیس تأکید کرد: «نبود سرمایه جدید، روند نوآوری در بخشهای کلیدی را کُند کرده است.»

ضعف شدید در بازار آلتکوینها و آینده مبهم
بیت کوین نیز به زیر میانگین متحرک ۲۰۰ روزه خود سقوط کرده است؛ سطحی که اغلب به عنوان نشانهای هشداردهنده تلقی میشود. شاخص COIN50، که ۵۰ رمزارز برتر به جز بیت کوین را دنبال میکند نیز زیر میانگین بلندمدت خود رفته است. طبق تحلیل کوینبیس، «کل داراییهای رمزارزی از پایان فوریه به طور قاطعانه وارد قلمرو بازار نزولی شدهاند.»
آلتکوینها آسیب بیشتری دیدهاند و کاهش شدید حجم معاملات و نبود سرمایهگذاری جدید، فشار مضاعفی بر آنها وارد کرده است. در گزارش آمده است: «افت مداوم آلتکوینها نشاندهنده کاهش میل به سرمایهگذاری در داراییهای پرریسک رمزارزی است.»

از سوی دیگر، عواملی مانند: نرخ بهره بالا، افزایش تعرفهها و فشارهای اقتصادی جهانی اوضاع را وخیمتر کردهاند. دیوید دوونگ، رئیس بخش تحقیقات نهادی کوینبیس گفت: «بازارها هم در حوزه رمزارز و هم در بخش مالی سنتی، حالت فلج پیدا کردهاند.»
معاملهگران خرد تمایل چندانی به خرید ندارند و حتی سرمایهگذاران نهادی نیز بیشتر نظارهگر ماندهاند. کوینبیس فعلاً بازگشت بازار را پیشبینی نمیکند، اما معتقد است که اگر تورم کاهش یابد، یا نرخ بهره تعدیل شود، در ادامه سال ۲۰۲۵ ممکن است اوضاع به سرعت تغییر کند. همانطور که این صرافی نوشت: «وقتی فضای ذهنی بازار تغییر کند، ممکن است این تغییر خیلی سریع رخ دهد.»